|

کودکانی مانده بر سر راه

ادعای رهاسازی 5 هزار نوزاد در 10 روز رد شد

بعضی تصاویر این‌طورند که همان ابتدا می‌توانی تا ته ماجرا را حدس بزنی، اما کار مکانسیم دفاعی بدن است یا ذهنی که نمی‌خواهد آن حقیقت تلخ را باور کند. هر چه که هست ذهنت مدام آنچه را که فهمیده پس می‌زند. ویدئویی که سوم خردادماه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد از همین جنس بود. مردی تا کمر خم‌شده در یک سطل زباله و کیسه مشکی را درمی‌آورد

ادعای رهاسازی 5 هزار نوزاد در 10 روز رد شد

شرق: بعضی تصاویر این‌طورند که همان ابتدا می‌توانی تا ته ماجرا را حدس بزنی، اما کار مکانسیم دفاعی بدن است یا ذهنی که نمی‌خواهد آن حقیقت تلخ را باور کند. هر چه که هست ذهنت مدام آنچه را که فهمیده پس می‌زند. ویدئویی که سوم خردادماه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد از همین جنس بود. مردی تا کمر خم‌شده در یک سطل زباله و کیسه مشکی را درمی‌آورد. زمزمه‌های پس‌زمینه خبر از وجود یک «جان» درون آن کیسه می‌داد، «ذهن ترسیده» اما زیر بار نمی‌رفت. خبرها و اظهارات رسمی اما خیلی زود پرده از آن حقیقت تلخ برداشتند. ذهن‌ها درست حدس زده بودند. نوزادی که مشخص بود تازه چند ساعت است به دنیا آمده، آغشته به خون و در حالی که هنوز بند نافش را به همراه داشت در میان آن کیسه هنوز برای زنده‌ماندن می‌جنگید. نوزادی که به دست دو زن به بیمارستان امیرالمؤمنین نازی‌آباد رسیده و در انتظار انتقال به بهزیستی است.

روایت زنی که نوزاد خیابان نازی‌آباد را به بیمارستان رساند

نوزاد این قصه تلخ و گزنده به دست دو زنی که شاهد ماجرا بودند به بیمارستان منتقل شد. این زن در مصاحبه‌ای با یکی از شبکه‌های اینترنتی از روز سوم خرداد این‌طور گفت: «داشتم می‌رفتم داروخانه برای مادربزرگم دارو بگیرم. دیدم یکی از این افرادی که زباله و نخاله‌ها را جمع می‌کند مقابل یکی از این سطل‌های زباله ایستاده و فریاد می‌زند: بچه، بچه. ابتدا توجه نکردم اما چند لحظه بعد احساس کردم موضوع جدی است. همان کسی که ضایعات جمع می‌کرد نوزاد را با پلاستیکی که درونش بود روی زمین گذاشت و مردم هم مشغول فیلم‌برداری شده بودند». زن که تنها یک شهروند عادی بود از وضعیت رخ‌داده احساس بدی پیدا کرد و همین شد که خودش دست به کار شد: «انگار که یک بچه گربه باشد. اصلا باورم نمی‌شد. عصبانی شدم و گفتم این بچه گناه دارد. پلاستیک را باز کردم و یک کارتن همان نزدیکی‌ها بود، بچه را داخل کارتن گذاشتم. همان زمان یکی از متصدیان داروخانه‌ هم آمد و یک‌سری باند و گاز استریل آورد. ناف بچه هنوز بهش وصل بود. بعد که کمی بچه تمیز شد همراه با دوستم که اتفاقا آسم هم دارد بکوب از ابتدای خیابان نازی‌آباد به سمت بیمارستان امیرالمؤمنین دویدیم».

پرونده در دست پلیس پیشگیری تهران

سرهنگ جلیل موقوفه‌ای رئیس پلیس پیشگیری تهران با شرح این ماجرا عنوان کرد: ساعت ۱۸:۰۰ دوم خرداد ماه در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر پیداشدن نوزاد در سطل زباله در محله نازی‌آباد، مأموران کلانتری ۱۳۰ نازی‌آباد به محل اعزام شدند. پس از حضور مأموران مشخص شد یکی از زباله‌گردها از داخل سطل زباله پلاستیک مشکی‌رنگی را پیدا کرده و پس از بازکردن متوجه وجود نوزادی شده که زنده بوده و در حال نفس‌کشیدن که سریعا با پلیس تماس می‌گیرد. رئیس پلیس پیشگیری تهران با اشاره به اینکه پس از حضور عوامل اورژانس سلامت نوزاد تأیید شد، تصریح کرد: نوزاد پیداشده توسط یک دستگاه خودروی امدادی اورژانس به بیمارستان امیرالمؤمنین بخش نوزادان اعزام شد و تحت درمان قرار گرفت. به گفته سرهنگ موقوفه‌ای، تحقیقات و بررسی‌های لازم جهت کشف راز موضوع و شناسایی عامل یا عاملان واقعه ادامه داشته و در دستور کار پلیس قرار دارد.

کل کودکان رهاشده در سال گذشته 61 نوزاد بودند

محمد نصیری معاون امور اجتماعی بهزیستی درباره اخبار مربوط به رهاسازی‌ نوزدان تازه متولدشده در روزهای اخیر توضیح داد: «این روزها اخبار متعددی در زمینه رهاشدن نوزادان در سایت‌ها و خبرگزاری‌ها شاهد هستیم که موج خبری ایجاد کرده است. از یک نظر این اخبار قابل تأمل و پیگیری است و ویژگی‌های مثبتی دارد و می‌تواند توجه جامعه را به سمت موضوع فرزندخواندگی جلب کند. 30 هزار خانواده در سامانه فرزندخواندگی سازمان بهزیستی ثبت‌نام کرده‌اند. حدود 17 هزار خانواده پرونده‌شان کاملا آماده است. یعنی هر روزی که نوزادی برای ما بیاید که فرایندهای قانونی‌اش انجام شده و قابل واگذاری باشد ما کارهای مربوط به واگذاری‌اش برای فرزندخواندگی را انجام می‌دهیم». او ادامه داد: «روز پنجشنبه بالاتر از میدان ونک که محل استقرار شیرخوارگاه آمنه است کودک دختری پیدا شده بود. الان هم کاملا در صحت و سلامت کامل است». او در پاسخ به اینکه آیا این پدیده‌ای است که در سال جدید زیاد شده یا مسبوق به سابقه بوده است گفت: «در سال گذشته کل فرزندانی که رهاسازی شدند مثل همین اتفاق روز پنجشنبه 61 کودک بوده است. چیزی که برای ما اهمیت دارد این است که کل کودکانی که در مراکز ما برای واگذاری هستند بسیار محدود است و به همین دلیل برخی از آنها باید سال‌ها در صف انتظار باشند تا نوبت به آنها برسد.

آمار آقای کارشناس با تعداد موالید هم نسبتی ندارد

«روزانه بین دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ مورد جنین نوزاد سقط یا متولد و رها می‌شوند که این آمار به شدت تکان‌دهنده و ناشی از همین سیاست‌های مصوب است». گوینده اظهارنظر فوق تصریح می‌کند که براساس آمار‌هایی که از مراکز بهداشتی، مددکاران اجتماعی و... در اختیارش قرار گرفته است، طی ۱۰ روز اخیر حدود پنج هزار نوزاد در سراسر کشور رها شده است؛ یعنی روزانه ۵۰۰ جنین تازه متولدشده. نگاهی ساده به این جملات و چند حساب و کتاب کوچک نشان می‌دهد که عددها نمی‌تواند واقعیت داشته باشد. موضوعی که سیمین کاظمی، پژوهشگر و جامعه‌شناس به آن اشاره کرده است: «ظاهرا از نظر برخی رسانه‌ها کارشناس کسی است که بدون مکث و بی‌پروا آمار می‌دهد و در شگفت‌زده‌کردن جامعه تبحر دارد. نمونه‌اش همین خبر است که از قول پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی و عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت نقل شده که در طی 10 روز اخیر پنج هزار نوزاد در خیابان رها شده‌اند و منبعش هم گزارش مراکز درمانی و مددکاران اجتماعی به اوست. حالا او واقعا چه کاره است که مراکز درمانی و مددکاران سراسر کشور به طور شخصی به او گزارش می‌دهند؟ بعد از جست‌وجو مشخص شد یک نفر به این اسم، تحصیل‌کرده جغرافیا و برنامه‌ریزی توسعه است. در سایت انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت اسمی از ایشان نیست. توضیح اینکه حتی اگر به فرض عضو این دو انجمن هم باشد بر اساس تقسیم کار علمی، حوزه تخصص دو انجمن مذکور با ارائه آمار در مورد نوزادان رهاشده و حوزه آسیب‌های اجتماعی غیرمرتبط است. پژوهشی در زمینه آسیب‌های اجتماعی از آقای کارشناس موجود نیست و عنوان پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی هم جعلی است».

به گفته کاظمی این کارشناس قبلا هم عضو ستاد کرونا معرفی شده و ادعا کرده بود به «عقیده بنده» آمار رسمی کرونا یک‌بیستم آمار واقعی است. به خاطر این دروغ روزنامه جهان صنعت موقتا توقیف شد.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها