راههای کاهش اضطراب و استرس در خبرنگاران
اضطراب، نگرانی شدید، بیش از حد و مداوم و ترس درباره موقعیتهای روزمره است؛ اما باید گفت اضطراب یک احساس بسیار طبیعی است، زیرا مغزتان در تلاش است تا شما را در برابر برخی اتفاقات ایمن نگه دار
اضطراب، نگرانی شدید، بیش از حد و مداوم و ترس درباره موقعیتهای روزمره است؛ اما باید گفت اضطراب یک احساس بسیار طبیعی است، زیرا مغزتان در تلاش است تا شما را در برابر برخی اتفاقات ایمن نگه دارد. اما باید توجه کنید تا یک حد نرمالی اضطراب همیشه طبیعی است و نگرانی بیش از حد میتواند نشانهای از داشتن یک اختلال اضطرابی باشد و باید به این نکته توجه داشت که خبرنگاران به دلیل فشار بالای کاری معمولا درگیر اضطراب و استرس بالایی هستند. اختلال اضطراب فراگیر یکی از اختلالات اضطرابی است که پزشکان نسبت به آن کاملا آگاهی دارند و میتوانند آن را به راحتی تشخیص یا درمان کنند. فردی که مبتلا به اضطراب فراگیر است حتی در شرایط عادی نیز اضطراب و نگرانی شدیدی دارد. برخی از علائم این نوع اضطراب عبارت است از: مشکل در تمرکز، بیقراری، تحریکپذیری، احساس بیماری و تنفس در سراسر بدن، تپش قلب. در صورتی که فرد اقدام به درمان نکند، ممکن است این اضطراب منجر به حملات قلبی ویرانگری در او شود. این اضطراب میتواند شبیه به اختلال هراس باشد، زیرا هردوی آنها نیاز به عاملی برای احساس اضطراب و هراس ندارند.
به اندازه کافی خوابیدن
کمبود خواب میتواند تأثیر زیادی بر سطح اضطراب شما داشته باشد. طبق مقالهای از PsychCenter، کمبود خواب با اختلالات اضطرابی بسیار رایج و همچنین نگرانی بیش از حد رابطه مستقیم دارد. با بیخوابی یا کمخوابی هورمون استرس، کورتیزول در بدن شما میتواند سر به فلک بکشد که همین امر میتواند موجب ایجاد حملات اضطرابی عمومی شود. علاوه بر این هورمون، درون مغز هر فردی آمیگدال وجود دارد که دقیقا مرکز عاطفی مغز است و نقش مهمی را در هنگام خواب بازی میکند. بنابراین هنگامی که فرد دچار بیخوابی یا کمخوابی میشود و برنامه منظمی برای خواب خود ندارد، این هورمون به هم میریزد و در نتیجه فرد به بیثباتی عاطفی دچار خواهد شد که در پی این اتفاق پاسخ به محرکها و عوامل منفی در ذهن بیشتر و اضطراب تشدید پیدا خواهد کرد.
مصرف کافئین را به حداقل برسانید
اگرچه یک فنجان قهوه گرم در صبح دقیقا همان چیزی است که شما برای تقویت روحیه و بالابردن سطح انرژی خود به آن نیاز دارید، اما میتواند به بیشترشدن اضطراب نیز کمک کند. کافئین یک محرک است و روی ذهن شما تأثیر میگذارد. به طوری که با مصرف کافئین مغز شما به سرعت به کار میافتد و همین امر میتواند باعث افزایش اضطراب شود. با توجه به این تغییرات و بالارفتن سطح انرژی، ترک کافئین برای بسیاری از افراد کار بسیار دشواری است اما با توجه اینکه استرس و اضطراب را کاهش میدهد ارزش خواهد داشت. اگر شما هم عاشق قهوه یا چای هستید، سعی کنید مصرف خود را به یک یا دو فنجان در روز محدود کنید یا میتوانید چای یا قهوه بدون کافئین را امتحان کنید تا ببینید آیا سطح انرژی شما را تأمین میکند یا خیر؟ با این حال، اگر بعد از حذف مصرف کافئین تفاوتی در سطح اضطراب خود مشاهده نکردید، ممکن است ارزش نداشته باشد که آن را کاهش دهید. قهوه و چای هر دو فواید سلامتی شگفتانگیزی دارند. بنابراین، چند هفته قبل از حذف کامل کافئین، علائم خود را کنترل کنید. همانطورکه گفته شد، علائم افسردگی مزمن میتواند خفیف، متوسط یا شدید باشد. بسیاری از این علائم در افسردگی غیرمزمن مانند اختلال افسردگی اساسی نیز وجود دارد.
مصرف داروهای اضطراب
پس از صحبت با یک درمانگر یا مشاور، ممکن است برای شما داروهای اضطراب تجویز شود تا به شما در کاهش علائم یا دورههای اضطراب کمک کند. در سناریوی بدتر، ممکن است با برخی از عوارض جانبی دارو مواجه شوید، اما این دلیلی برای متوقفکردن آن نیست. اگر اثرات نامطلوبی از داروهای خود را تجربه کردید، مهم است که آنها را با درمانگر خود در میان بگذارید تا آنها بتوانند تشخیص پزشکی را ارائه دهند و دوز مناسب را برای شما بیابند. فراموش نکنید آنها سعی میکنند به شما کمک کنند، نه اینکه حال شما را بدتر کنند.
محرکهای خود را پیدا کنید
برای اختلالات اضطرابی به غیر از اختلال هراس و اختلال اضطراب فراگیر، معمولا محرکهای خاصی وجود دارد که باعث ایجاد اضطراب در فرد میشوند. این محرکها میتواند دیدن یک شخص باشد یا ممکن است چیزی باشد که موقعیت وحشتناکی را که قبلا اتفاق افتاده، برایتان یادآوری کند. هنگامی که با یکی از محرکهای خود مواجه میشوید، از تکنیکهای آرامسازی استفاده کنید تا ذهن خود را از آن مورد و اضطراب ناشی از آن دور کنید. اگر نمیدانید که چه چیزی محرک اضطراب شماست، زمانی که دچار اضطراب میشوید دلیل آن را در یک دفترچه یادداشت کنید. این کار میتواند برایتان بسیار مفید باشد تا بفهمید چرا دچار حملات اضطرابی میشوید. یادداشت کنید چه کسی با شما بود، کجا بودید و چه میکردید. سپس یادداشتهای خود را ارزیابی کنید تا ببینید آیا ارتباط مستقیمی با حملات اضطرابی شما دارد یا خیر؟ این کار به شما کمک میکند تا متوجه شوید محرکهای شما چیست.