تأمین بیش از ۵۵۳ نفر شباقامت برای بیماران کمبرخوردار و مقابله با چادرنشینی
چادرنشینی اطراف بیمارستانها پدیدهای است که امروز بیشازپیش شاهد آن هستیم. در شهرهای کمبرخوردار و دورافتاده، خانوادهها علاوه بر فشار و رنجی که از درد فرزندانشان به دوش میکشند، دغدغه هزینههای سرسامآور درمان را نیز دارند؛
چادرنشینی اطراف بیمارستانها پدیدهای است که امروز بیشازپیش شاهد آن هستیم. در شهرهای کمبرخوردار و دورافتاده، خانوادهها علاوه بر فشار و رنجی که از درد فرزندانشان به دوش میکشند، دغدغه هزینههای سرسامآور درمان را نیز دارند؛ چراکه برای درمان بهویژه بیماریهای خاص و پرهزینه، ناچار به سفر به شهرهای بزرگتر مجاور یا پایتخت هستند؛ اما امکان تأمین هزینههای اقامت خود را ندارند و بهناچار در حاشیه بیمارستان در چادر سکونت میکنند. مسئلهای که جاباما با همکاری مؤسسه سیمرغ قصد دارد بخشی از بار و فشار آن را از دوش خانوادهها بردارد.
به نظر میرسد در میان سازوکارهای موجود در حوزه درمان، موضوع سفرهای درمانی حلقه گمشدهای است که کمتر به آن توجه شده و متأسفانه ناتوانی خانواده در تأمین هزینههای آن، میتواند منجر به قطع فرایند درمان کودکان بیمار شود. نگرانی از بیجاماندن در کلانشهرها به هنگام بستریشدن یا چکاپ و پیگیریهای پس از عمل جراحی، از مهمترین دغدغههای این خانوادههاست.
مؤسسه سیمرغ نخستین مؤسسه خیریه متمرکز بر تأمین سفر درمانی است که با شناسایی دقیق مسئله سفرهای درمانی بیماران مناطق کمبرخوردار، علاوه بر تأمین انواع بلیت برای رفتوآمد این خانوادهها، به شکل پایدار در زمینه تأمین اقامتگاه این بیماران فعالیت میکند. ناگزیربودن اسکان در طول دوره درمان بیمارانی که پیوند مغز استخوان انجام دادهاند، مبتلایان به انواع سرطان و کسانی که پیوند عضو داشتهاند و... مؤسسه سیمرغ را برای ورود رسمی به عرصه تأمین خدمات اسکان مصمم کرد و در نهایت با ارزیابی وضعیت موجود، از ابتدای تیرماه سال 1401 اقامت و اسکان این بیماران نیز تأمین میشود.
در طول ۹ ماه گذشته با تأمین بیش از ۵۵۳ نفر شب اقامت رایگان برای بیماران کمبرخوردار در راستای کاهش چادرنشینی درمانی قدم برداشته و تلاش میکند با افزایش ظرفیت اقامت برای این بیماران در سال آینده، قدمهای مؤثرتری بردارد. عمده بیمارانی که از طرح سفرهای درمانی اسکان داده شدهاند، کودکانی از شهرهای زاهدان، خاش، دلگان، سراوان و نیکشهر در استان سیستانوبلوچستان و نیز استان کردستان بودهاند. ۵۱ درصد از این بیماران ساکن استان سیستانوبلوچستان، ۲۰ درصد کردستان و سایر بیماران از استانهای هرمزگان، خوزستان، کرمان، ایلام و... بودهاند. مقصد درمانی این بیماران عمدتا بیمارستانهای تخصصی اطفال در شهر تهران بوده است. این مجموعه در سال جاری با تأکید بر اینکه مسئولیت اجتماعی باید پایدار و آگاهانه باشد، فعالیتهای خود در این حوزه را در بخشهای زیر شروع کرده است: توسعه عدالت اجتماعی: هرکس در هر گوشه از ایران بتواند درآمدی پایدار از طریق اجاره اقامتگاه خود داشته باشد
سرمایهگذاری اجتماعی و توانمندسازی میزبانان
گردشگری مسئولانه: توسعه فرهنگ و ارزشهای بومی از طریق محصول «تجربه» و نگهداشت زیستبوم با احیای جنگلهای حرا. سفرهای درمانی: تأمین اقامت و اسکان رایگان بیمارانی که از شهرهای کمبرخوردار به شهرهای مجاور یا پایتخت سفر میکنند.
تأمین اسکان رایگان، یکی از انواع پروژههای تأثیرگذار و شناختهشده در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکتهاست؛ از تجربههای مشابه در دنیا میتوان به فعالیت شرکت Airbnb و گروه رستورانهای زنجیرهای McDonald’s اشاره کرد.
شرکت Airbnb از سال ۲۰۱۲ برای بیش از ۲۵۰ هزار نفر اقامت در مواقع بحرانی (بیماری، جنگ، زلزله و...) فراهم کرده است و بیش از صد هزار میزبان این پلتفرم آمادگی خود را برای در اختیار قراردادن اقامتگاههای خود برای اسکان افراد در شرایط دشوار اعلام کردهاند. McDonald’s نیز از سال ۱۹۷۴ با تأسیس مؤسسه خیریهای با نام «همراهسرای مکدونالد» به اسکان والدین در کنار کودکان بیمارشان در نزدیکی محل بیمارستان کمک کرده است تا والدین بتوانند در طول فرایند درمان در کنار کودک بستری خود بمانند و از راحتی خانه بدون متحملشدن هزینههای اقامت بهرهمند شوند.
این مجموعه برای اولین بار در ایران در ۹ ماه گذشته سال جاری بیش از ۵۵۳ نفر شب اقامت رایگان برای بیماران کمبرخوردار فراهم کرده است. در آخرین اقدام پس از اطلاع از مشکل اسکان بیماران مراجعهکننده به مرکز پرتودرمانی شهید رمضانزاده شهر یزد (که در رسانهها نیز منعکس شده بود)، در یک تفاهمنامه، مسئله اقامت بخش درخورتوجهی از این بیماران را برعهده گرفته است.