|

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم:

تلاش می‌کنیم امید را در میان مردم افزایش دهیم

تکمیل پنج رینگ مهم شهری، ساخت 24 تقاطع غیرهمسطح، برنامه‌ریزی برای ساخت 10 تقاطع مهم شهری، تحول روسازی معابر، ارتقای سرانه فضای سبز شهر قم از 13.8 مترمربع به‌ازای هر نفر به بیش از 20 مترمربع، افزایش تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی از 18 به 24 ایستگاه، افزایش سهم حمل‌ونقل عمومی سفرهای شهری از 5.7 به 11 درصد، افزایش 10 درصدی سهم درآمدهای پایدار در بودجه شهرداری قم، افزایش ارائه خدمات غیرحضوری به شهروندان از صفر به 40 درصد، کاهش میانگین زمان رسیدن نیروهای امدادی به محل حادثه و افزایش 32 برابری سرانه هزینه‌های عمرانی در شهر قم در هشت سال گذشته از جمله موضوعاتی بود که امسال در نمایشگاه تحول حکمرانی شهری به نمایش درآمد و تحسین مقامات از جمله وزیر کشور را دربر داشت.

ایلنا: تکمیل پنج رینگ مهم شهری، ساخت 24 تقاطع غیرهمسطح، برنامه‌ریزی برای ساخت 10 تقاطع مهم شهری، تحول روسازی معابر، ارتقای سرانه فضای سبز شهر قم از 13.8 مترمربع به‌ازای هر نفر به بیش از 20 مترمربع، افزایش تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی از 18 به 24 ایستگاه، افزایش سهم حمل‌ونقل عمومی سفرهای شهری از 5.7 به 11 درصد، افزایش 10 درصدی سهم درآمدهای پایدار در بودجه شهرداری قم، افزایش ارائه خدمات غیرحضوری به شهروندان از صفر به 40 درصد، کاهش میانگین زمان رسیدن نیروهای امدادی به محل حادثه و افزایش 32 برابری سرانه هزینه‌های عمرانی در شهر قم در هشت سال گذشته از جمله موضوعاتی بود که امسال در نمایشگاه تحول حکمرانی شهری به نمایش درآمد و تحسین مقامات از جمله وزیر کشور را دربر داشت. «عباس حلوایی‌زاده»، معاون فنی و عمرانی شهرداری قم، درباره رشد شتابان عمران و توسعه‌ای در این شهر می‌گوید: تمام تلاش ما، انجام پروژه‌ها با بهترین کیفیت و بهترین قیمت است. اعتقاد ما این است که هر پروژه‌ای که به بهره‌برداری می‌رسد، امید را در مردم افزایش می‌دهد. کاهش بار ترافیکی، افزایش ایمنی مردم، افزایش فضای نشاط با افتتاح بوستان‌ها و مجموعه‌های دیگر، جزء اولویت‌های نخست ماست.

او همچنین می‌گوید: امیدواریم تمام پروژه‌های ما مطابق برنامه زمان‌بندی‌شده پیش بروند. بهره‌برداری از سه تا چهار پروژه شاخص شهر برای امسال پیش‌بینی نشده است ولی اگر بودجه پیش‌بینی‌شده ما محقق شود، امید داریم که حتی آنها را هم کامل کنیم. برخی پروژه‌ها مثل میدان سپاه و امام موسی صدر در مرحله طراحی هستند که دوره‌های ساخت آنها بالغ بر یک سال است. اما پروژه‌هایی مثل شیخ صدوق را که آغاز کرده‌ایم تا پایان سال یا نهایتا ابتدای سال آینده به اتمام خواهیم رساند. یکی از ویژگی‌های برجسته شهرداری قم این بوده که سال گذشته نه‌تنها کل بودجه پیش‌بینی‌شده محقق شد، بلکه حتی در دو نوبت تعدیل و تا 45 درصد هم افزایش داشتیم در‌حالی‌که در برخی شهرها، مثلا بودجه با 15 هزار میلیارد تومان بسته می‌شود، اما در انتهای سال این بودجه به هشت تا 10 هزار میلیارد تومان تعدیل می‌یابد. این موضوع نشان از حرکت شهرداری قم در مسیر درست رشد و توسعه دارد.

عباس حلوایی‌زاده در ادامه گفت: ما هرساله یک بودجه مصوب از سوی شورای شهر قم داریم که در دستور کار ما قرار می‌گیرد و چراغ راه ماست. سال گذشته بودجه شهرداری قم چهارهزارو 300 میلیارد تومان بود که در اصلاحیه حدود پنج‌هزارو 200 میلیارد که نهایتا در بودجه تکمیلی بالغ بر شش هزار میلیارد تومان شد. این بودجه صرف پروژه‌های متعددی می‌شود. همان سال گذشته تنها این پروژه نبود که افتتاح شد. پروژه‌های متعدد دیگری هم در آن سال تکمیل شد و به بهره‌برداری رسید، مثل میدان نماز، سایت انتقال پسماند و بوستان خضر نبی که فقط برای تکمیل ابنیه و تأسیسات برقی فاز دوم آن حدود 40 میلیارد تومان هزینه شد یا آتش‌نشانی مادر که فاز اول آن به صورت کامل به بهره‌برداری رسید. همچنین در سال گذشته بالغ بر 150 هزار تن آسفالت‌ریزی صورت گرفت. چندین بوستان محله‌ای و روشنایی و لوله‌گذاری آب‌های سطحی در نقاط مختلف شهر هم به انجام رسید. امسال هم بدون هیاهو و سروصدا بودجه هشت‌هزارو 150 میلیارد تومانی کل شهرداری که حدود شش‌هزارو 160 میلیارد تومان آن بودجه عمرانی است، به تصویب رسیده و قطعا شاهد تکمیل و افتتاح طرح‌های متعدد دیگری خواهیم بود. ضمنا باید ذکر کنم که در این بودجه عمرانی، بحث تملک هم وجود دارد که بخشی از بودجه عمرانی صرف آن می‌شود. شاید دراین‌باره اطلاع‌رسانی خوبی انجام نشده که اگر این باشد باید در این زمینه بیشتر کار کنیم.