تنبیه رایج بود
واکنشها به بخشی از سکانس سریال «افعی تهران» همچنان ادامه دارد. در این راستا پیمان معادی در صفحه شخصی خود از همه دعوت کرد تا از معلمان سختکوش و فداکار قدردانی کنند.
واکنشها به بخشی از سکانس سریال «افعی تهران» همچنان ادامه دارد. در این راستا پیمان معادی در صفحه شخصی خود از همه دعوت کرد تا از معلمان سختکوش و فداکار قدردانی کنند.
درخواست پیمان معادی
او نوشت: «استقبال کمنظیر تماشاگران از سریال «افعی تهران» و بازنشر سکانسهای شاخص آن باعث بحث و تبادل نظر میان مخاطبان سریال و کاربران شبکههای اجتماعی شده است. دراینبین مواجهه شخصیت اصلی داستان با ناظم مدرسهای که سابقه تنبیه بدنی دانشآموزان را داشته، بیش از همه مورد تحلیل قرار گرفته است. در پی واکنش وزارت محترم آموزش و پرورش به سریال «افعی تهران» و با پخش گسترده این سکانس در شبکههای اجتماعی، کاربران به مرورِ خاطرات تلخ خود از دوران تحصیل پرداختند». این بازیگر و نویسنده در بخش دیگری از متن خود نوشت: «لزوم توضیح این نکته مایه تعجب عوامل سازنده «افعی تهران» شده که شخصیت ناظم مدرسه در این سریال بهعنوان یک شخصیت ساختگی بههیچوجه پرچمدار تمام شاغلان نظام آموزشی کشور نیست؛ همانطور که شخصیت اصلی سریال بهعنوان یک منتقد و کارگردان سینما، روانشناسِ قصه، مدیر مهدکودک و دیگر شخصیتهای این مجموعه نمایشی با تمام نقاط ضعف و قوت خود نماد اعضای صنفشان به حساب نمیآیند. عوامل ساخت سریال «افعی تهران» از اهمیت نهاد مدرسه و معلم در تربیت مردم یک جامعه آگاه هستند و بهخوبی میدانند که بعد از خانواده مهمترین نهاد مؤثر در پرورش افراد یک جامعه، مدرسه است». معادی تأکید کرد: «گروه سازنده «افعی تهران» از تمام معلمان و دستاندرکاران نظام آموزشی کشور دعوت میکند تا در کنار عوامل سازنده سریال و همراه با مردم، «افعی تهران» را تا آخرین قسمت دنبال کنند؛ به ایشان اطمینان خاطر میدهیم که اعتقاد و باور سازندگان این سریال در اهمیت و ارجنهادن به تربیت صحیح فرزندان یک جامعه همراستا با دغدغه این دلسوزان عرصه آموزش و فعالان حوزه پرورش است. عوامل سازنده سریال «افعی تهران» ضمن قدردانی از همراهی گسترده تماشاگران از همه مخاطبان دعوت میکنند تا در راستای قدردانی از معلمان سختکوش، عالم و فداکاری که آنها را در مسیر رشد فردی و تحصیلی یاری کردند، در شبکههای اجتماعی با ذکر نام و سال تحصیلی از ایشان به نیکی یاد کنند تا «افعی تهران» بهانهای برای قدردانی از این عزیزان شریف باشد. همان آموزگاران دلسوزی که سازندگان «افعی تهران» به احترامشان کلاه از سر برمیدارند، دستشان را به گرمی میفشارند و تحمل لحظهای رنجش خاطر عزیزشان را نخواهند داشت».
تنبیه بدنی رایج بود
خبرگزاری ایرنا در گزارشی به معرفی مجموعه آثار سینمایی و تلویزیونی که دستمایه آنها تنبیه در دهه 60 و 70 در مدارس بود، پرداخته است. در این گزارش که به نوعی طرفداری از سریال «افعی تهران» محسوب میشود، به سریال پربیننده «قصههای مجید» به کارگردانی مرحوم «کیومرث پوراحمد» و با بازی «مهدی باقربیگی» و «پرویز شیخطادی» فیلمی با نام «پشت پرده مه» درباره دانشآموز ناشنوا اشاره شده است. همچنین «بمب؛ یک عاشقانه» فیلم دیگری است که در سال ۱۳۹۶ با موضوع مدرسه ساخته شده است. در این فیلم که در دوران جنگ تحمیلی و در مدرسهای در دهه ۶۰ روایت میشود، سکانسهای مختلف برخورد بد و توهینآمیز اولیای مدرسه با دانشآموزان را نمایش میدهد. در این گزارش آمده است: «درحالیکه سکانسهای متعددی از تنبیه و تحقیر دانشآموزان به دست اولیای مدرسه در فیلم و سریالها بهویژه آن دسته که در دهه ۶۰ و ۷۰ روایت میشد، وجود دارد، اما هیچگاه آموزش و پرورش درباره این مسئله توضیح نداده و از دانشآموزان و والدینشان عذرخواهی نکرد. آموزش و پرورش حتی در مقام دفاع از خود در مقابل پخش این سکانسها هم برنیامد و به نظر میرسد خود نیز به شکلی این وقایع را پذیرفته بود. تنبیه در مدارس بهویژه در دهه ۶۰ و ۷۰ امری مرسوم بوده و بسیاری از افراد که سالهای تحصیل خود را در آن دوران گذراندهاند، خاطرهها و تجربههای تلخی از آن دارند. در مدارس پسرانه تنبیه بدنی به شکلهای مختلف و به دلایل متفاوت وجود داشته و در مدارس دخترانه نیز دانشآموزان مورد آزارهای کلامی و تحقیر از طرف اولیای مدرسه قرار میگرفتند».