|

اگر گاریدو گم‌شده پرسپولیس نباشد...

پرسپولیس، آماده‌ترین تیم ایرانی در سال‌های اخیر، همچنان در حسرت بردن یک بازی در لیگ نخبگان آسیا مانده است. این تیم که در هفته سوم همین لیگ به قطر رفته بود تا برابر السد به میدان برود، با وجود ارائه یک بازی قابل قبول، از رسیدن به پیروزی بازماند و از آن بدتر اینکه در سومین جدال آسیایی‌اش در فرمت جدید این بازی‌ها دومین شکستش را متحمل شد.

اگر گاریدو گم‌شده پرسپولیس نباشد...

پرسپولیس، آماده‌ترین تیم ایرانی در سال‌های اخیر، همچنان در حسرت بردن یک بازی در لیگ نخبگان آسیا مانده است. این تیم که در هفته سوم همین لیگ به قطر رفته بود تا برابر السد به میدان برود، با وجود ارائه یک بازی قابل قبول، از رسیدن به پیروزی بازماند و از آن بدتر اینکه در سومین جدال آسیایی‌اش در فرمت جدید این بازی‌ها دومین شکستش را متحمل شد. شکست یک بر صفرِ اخیر پرسپولیس در لیگ نخبگان آسیا مقابل نماینده قطر، جایگاه این تیم ایرانی را هم در جدول رده‌بندی لیگ نخبگان متزلزل‌تر کرد تا حالا در این جدول 12‌تیمی، پرسپولیس با فقط یک امتیاز، در رده دهم جا خوش کرده باشد. درست است که با توجه به صعود هشت تیم از مرحله گروهی به مرحله بعد و همچنین تعداد بازی‌های باقی‌مانده‌ نباید از همین حالا پرسپولیس را از جمع مدعیان آسیایی کنار زد، ولی این پرسش می‌تواند ذهن بسیاری از هواداران این تیم را مشغول کند که نکند‌ گاریدو هم توانایی لازم برای موفق‌کردن پرسپولیس در آسیا را نداشته باشد. ناگفته مشخص است که وقتی صحبت از موفقیت در آسیا می‌شود، با توجه به بودجه‌ای که تیم‌های عربی، خاصه عربستانی‌ها دارند و ستاره‌هایی که جذب باشگاه خودی کرده‌اند، این موضوع ممکن است عجیب به نظر بیاید ولی نباید فراموش کرد که پول و ستاره‌ها همیشه خوشبختی نمی‌آورند. همین فصل پیش، العین امارات یقه تیم‌های متمول عربستانی را گرفت و جام قهرمانی را بالای سر برد. از سوی دیگر، باشگاه پرسپولیس در سال‌های اخیر نشان داده که حتی با نداشتن نیمکتی کامل یا ستاره‌های نامی، توان رسیدن به فینال آسیا را داشته است. پس تا‌به‌اینجا مشخص است که پول و ستاره یکی از فاکتورهای رسیدن به موفقیت در آسیا‌ست ولی الزاما تمامی فاکتورها را شامل نمی‌شود. پرسپولیس به واسطه همین اتفاق، امید زیادی داشت و دارد تا خودش را در آسیا به سطحی بالاتر از چیزی برساند که یکی دو فصل اخیر نشان داده است. آنها از همین رو تلاش داشتند تا سرمربی‌ای را به این باشگاه بیاورند که علاوه‌بر موفقیت در لیگ برتر ایران، در لیگ نخبگان هم حرفی برای گفتن داشته باشند. درست است که بازیکنان این تیم به لحاظ اسم و شهرت، نزدیک به ستاره‌های شاغل در باشگاه‌های عربستانی نمی‌شوند ولی باز هم در مقایسه با تیمی که برانکو و یحیی گل‌محمدی در اختیار داشت، پرمهره‌تر هستند و طبیعی است که انتظارات از آنها بالاتر باشد.

در اینکه پرسپولیس در دهه اخیر موفق‌ترین باشگاه ایرانی بوده شک و تردیدی وجود ندارد. آنها بعد از حضور برانکو ایوانکوویچ در این باشگاه به عنوان سرمربی، پوست‌اندازی کرده و حسابی توانستند با تغییرات ساختار، قدرت در فوتبال ایران را به دست بگیرند. این تیم همین حالا با ثبت 9 عنوان قهرمانی در لیگ برتر، اختلاف زیادی با سپاهان، نزدیک‌ترین تعقیب‌کننده‌اش، ایجاد کرده ولی اوج موفقیت‌هایش مربوط به یک دهه اخیر است. نشان به آن نشان که هفت قهرمانی در هشت دوره اخیر به دست آورده‌اند. شاهکار آنها هم دو بار حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیاست که هیچ تیم ایرانی دیگری در سال‌های اخیر موفق به انجامش نشده و حتی نزدیک‌ به آن هم نشان نداده است. پرسپولیسی‌ها بعد از سلطه بر لیگ برتر، در پی جهشی قابل قبول در آسیا بودند و

 از همین رو امید داشتند که خوان کارلوس گاریدو، بتواند این تیم را به چنین هدفی برساند. درست که انتظار از این مرد اسپانیایی برای موفق‌کردن پرسپولیس در همین اولین سال حضورش در این باشگاه کمی غیرمنصفانه است، ولی با توجه به دی‌ان‌ای این باشگاه در این رقابت‌ها انتظار می‌رفت شرایط پرسپولیس از وضعیت کنونی به مراتب بهتر باشد. گاریدو و پرسپولیس در لیگ برتر ایران روزهای به نسبت خوبی را سپری می‌کنند. آنها با یک بازی کمتر در مقایسه با سپاهان صدرنشین در رده دوم جدول ایستاده‌اند و اگر بازی معوقه را ببرند، صدرنشین خواهند شد. از آن مهم‌تر انسجام خاص پرسپولیس در لیگ برتر است که در یک مورد می‌توان به آن اشاره کرد که در چهار بازی اخیر، دروازه این تیم در لیگ برتر فوتبال ایران باز نشده است. با وجود این، هرچقدر‌ شرایط در لیگ برتر برای پرسپولیس و گاریدو مناسب باشد، در لیگ نخبگان آسیا مبهم است. آنها سه بازی تا‌به‌الان انجام داده‌اند که فقط یک تساوی در تهران داشته‌اند و دو بازی دیگر را به ترتیب مقابل الاهلی عربستان و السد قطر واگذار کردند. این تیم دو دیداری را باخته که دست بر قضا در هر دوی آنها برتری داشته و با توجه به موقعیت‌های ایجاد‌شده روی دروازه حریف، شانس رسیدن به پیروزی را هم داشته است. عجیب است که با چنین شرایطی، تیم پرسپولیس باید حوالی انتهای جدول گروه‌بندی باشد و نتواند قدرت واقعی‌اش را عملی کند. هرچند‌ در این بین، نگرانی اصلی متوجه شخص خوان کارلوس گاریدو است که هنوز نتوانسته دانش فنی‌اش برای بردن یک بازی آسیایی را به رخ رقبا بکشاند. آمار گاریدو تا‌به‌اینجا در رقابت‌های آسیایی نگران‌کننده است و شاید تداوم آن‌ اجازه ندهد‌ پرسپولیسی‌ها زیاد به رؤیاپردازی در لیگ نخبگان بپردازند. گاریدو که سال 2019 با العین در لیگ قهرمانان آسیا حاضر بود، پس از حدود پنج سال با پرسپولیس به این رقابت‌ها بازگشت و نقطه مشترک این دو برهه زمانی، ناکامی در رسیدن به پیروزی برای اوست. او با احتساب دیدار برابر العین، 9 بار در لیگ قهرمانان و نخبگان آسیا تیم‌هایش را به میدان فرستاده که ماحصل آن شش باخت و سه تساوی بوده است. این موضوع البته تمام نگرانی‌های حال حاضر نیست؛ چر‌اکه پرسپولیس در این فصل و طی هر سه دیدار خود در لیگ نخبگان آسیا از تیم‌های الاهلی عربستان، پاختاکور ازبکستان و السد قطر یک گل دریافت کرده و هنوز موفق به ثبت کلین‌شیت نشده است. این اتفاق در شرایطی به وقوع پیوسته که چهار بازی است که سرخ‌پوشان در لیگ برتر‌ گلی دریافت نکرده‌اند و آخرین‌ بار در هفته دوم دروازه‌شان توسط تراکتور و شجاع خلیل‌زاده گشوده شد.