از گوشه و کنار هنر
در این مجال کوتاه، مروری داریم بر برخی از اتفاقاتی که در گوشه و کنار ایران و تهران در حال وقوع است. درگذشت ابراهیم سپهری، نوازنده تار ابراهیم سپهری زنگنه، نوازنده پیشکسوت تار، دار فانی را وداع گفت. این هنرمند، از پژوهشگران عرصه موسیقی ایرانی، چهره در نقاب خاک کشید.


در این مجال کوتاه، مروری داریم بر برخی از اتفاقاتی که در گوشه و کنار ایران و تهران در حال وقوع است.
درگذشت ابراهیم سپهری، نوازنده تار
ابراهیم سپهری زنگنه، نوازنده پیشکسوت تار، دار فانی را وداع گفت. این هنرمند، از پژوهشگران عرصه موسیقی ایرانی، چهره در نقاب خاک کشید. او در حوزه نوازندگی سهتار فعالیتهای متعددی را از سر گذرانده بود، روز پنجشنبه بیستوهشتم فروردینماه پس از گذراندن یک دوره بیماری، درگذشت.
پیکر این هنرمند فقید شنبه ۳۰ فروردین از مقابل بیمارستان تهران تشییع و یکشنبه ۳۱ فروردینماه در قطعه نامآوران کرمانشاه به خاک سپرده خواهد شد.
با بابک تا کامبک
نمایشگاه «کامبک» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه گروهی «به رنگ سپید» در گالری جاوید، نمایشگاهی انفرادی از آثار روحا دباغیان با عنوان «هنوز» در باگالری، نمایشگاه «نگار قیامت» در گالری اعتماد، نمایشگاه «ضد نور» و «سوءطراحی» در گالری سو، نمایشگاه «سایه» در گالری والی، نمایشگاه «شناور» در گالری باوان، نمایشگاه «تنهای تنها» در گالری دوست، نمایشگاه «ادامه سفیدی روز» در گالری باشگاه و نمایشگاه «و دوباره بیداری» در گالری اِو، از جمله نمایشگاههایی هستند که دیروز افتتاح شدند. همچنین دومین نمایشگاه نقاشیهای رضا بابک، بازیگر سینما و تئاتر و هنرمند خاطرهساز با عنوان «با بابک»، به کوشش ارغوان بروجنی و شهرام عظیمی در گالری ثالث افتتاح شد. این نمایشگاه برگزیدهای از نقاشیهای رضا بابک طی چند سال اخیر است. در نقاشیهای او، به کودکانههایی از ناخودآگاه خود دست یافته است که بیواسطه و صیقلنخورده هستند؛ از این رو نمایشی از درونیات خاطرات و هیجانات نقاش هستند.
رضا بابک نیز پیشتر درباره نقاشیهایش گفته بود: «سالهای زیادی است که نقاشی میکشم. از پیش از انقلاب به نقاشیکشیدن مشغول بودم ولی گاهی بین کارهایم فاصله زمانی میافتاد. بعد از انقلاب به طور جدیتر به نقاشی مشغول شدم و کار را با آبرنگ شروع کردم و یادم است که در اوایل انقلاب، سالهایی که تئاتر و فیلم بازی نمیکردم، نقاشیکشیدن باعث ایجاد تخلیه احساس و انرژی بود و جای خالی بازیکردن در تئاتر را برای من پر میکرد.» این نمایشگاه تا 9 اردیبهشت ادامه دارد.
از بزرگداشت تا نمایش آثار
رویدادی قرار است بهزودی در موزه فرش با عنوان نمایش مجموعه آثار یاسر امینمحبوب، هنرمند خراسانی، برپا شود. مدیر موزه ملی فرش در این باره گفته است: «این نمایشگاه مربوط به فرشهای این هنرمند نیست، بلکه شامل ابزار و وسایل بافت قالی میشود». رئیس موزه ملی فرش ایران از بزرگداشت سیاوش آزادی، نویسنده اولین کاتولوگ موزه فرش و برگزاری نمایشگاهی از مجموعه آثار یاسر امینمحبوب در اردبیهشتماه سال جاری خبر داد. «سیاوش آزادی» از پیشگامان مطالعات علمی فرش بود که بیش از پنج دهه از عمر خود را صرف تحقیق، تجارت و گردآوری دانش تجربی در این حوزه کرد.
«محمدجواد اینانلو»، رئیس موزه ملی فرش ایران، با اعلام اینکه این محقق و فرششناس ایرانی نویسنده اولین کاتالوگ موزه فرش در سال 1356 بود، به ایلنا گفت: «از سیاوش آزادی بیش از ۱۰۰ مقاله علمی، چندین کتاب تخصصی و نمایشگاههای متعدد به جا مانده که سهم بسزایی در گسترش دانش فرششناسی در ایران دارد. از مهمترین آثار آزادی میتوان به کاتالوگ افتتاحیه موزه فرش تهران (۱۳۵۶) و کاتالوگ «مثل گلهای بیابان» برای موزه قومشناسی هامبورگ (۱۹۹۳) اشاره کرد. همچنین قرار است در موزه فرش تغییراتی داده شود. در حال حاضر برخی از فرشهای موزه ملی فرش ایران به صورت عمودی به نمایش گذاشته میشوند که با تغییراتی که قرار است بهصورت کارشناسی انجام شود، فرشها از حالت عمودی به صورت خوابیده تغییر پیدا کنند تا کمتر تحت فشار و آسیب
قرار گیرند.