تئاتر در حوزه کودک ابزاری برای آموزشوپرورش بوده
نشست خبری بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان صبح روز یکشنبه ۶ آبانماه در تالار هنر با حضور حمید نیلی، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی، امیر مشهدیعباس، دبیر جشنواره، سیدمسعود حسینی، شهردار همدان و مسعود ویژه، مدیرکل اداره ارشاد استان همدان برگزار شد.
نشست خبری بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان صبح روز یکشنبه ۶ آبانماه در تالار هنر با حضور حمید نیلی، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی، امیر مشهدیعباس، دبیر جشنواره، سیدمسعود حسینی، شهردار همدان و مسعود ویژه، مدیرکل اداره ارشاد استان همدان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حمید نیلی، مدیرکل هنرهای نمایشی در این برنامه گفت: لازم میدانم یاد و خاطره شهدای مقاومت را زنده نگاه داریم. جشنواره بیستونهم به ایستگاه نهایی نزدیک میشود. حضور این جشنواره در شهر همدان تلاشی است از همه دوستانی که کمک کردند و این اتفاق در شهر جذاب و زیبای همدان در مرحله پایانی است. جا دارد از دکتر صوفی و دکتر حاجیبابایی که شاید این جشنواره پا نمیگرفت و تلاش فراوانی کردند، تشکر ویژه داشته باشم.
او ادامه داد: حوزه تئاتر در حوزه کودک ابزاری برای آموزشوپرورش بوده و در بطن آن نهادینه میشود. در ابتدای حضورم در عرصه نمایش جشنوارههای این حوزه در شرف وقوع بود و بسیار خرسندم که کل هنرهای نمایشی با وجود اتفاق ناگوار (شهادت رئیسجمهور و هیئت همراهشان) توقف در کار جشنوارهها ایجاد نکردند. او افزود: توجه به حوزه آموزش یکی از نکاتی است که در این جشنواره قابل ارائه است، کودک و نوجوان جزء مخاطبان در حوزه امید محسوب میشوند و با توجه به اینکه نگاه رهبر انقلاب نیز به امیدآفرینی است این جشنواره میتواند این نگاه را به ثمر برساند. نیلی همچنین گفت: به نظر من حضور نهاد شهرداری برای جذابیت بیشتر جشنوارههاست. ما در جشنوارههای مختلف که در حوزه نمایشی داریم یکی از دغدغههایی که داشتیم این بود که باید در این زمینه به یک ساماندهی درست برسیم و یکی از نهادهایی که میتواند کمک شایانی کند، شهرداری است. مجددا از کمکهای شهردار که به تسریع بیشتر کارها کمک زیادی کردند تشکر میکنم. همچنین حضور اصحاب رسانه نیز به دیدهشدن بیشتر جشنواره کمک شایانی خواهد کرد.
پس از سخنان مدیرکل هنرهای نمایشی، «سیدمسعود حسینی»، شهردار همدان به عنوان دومین سخنران گفت: در ابتدا عرض ادبی میکنیم از خطهای که قرار است در آن بیستونهمین دوره در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان برگزار شود و بیستودومین دورهای که میزبان این بزرگواران در این استان هستیم.
او ادامه داد: ما همدان را به نمادهایش میشناسیم و نمادهای علمیای چون بوعلی سینا و یا فرهنگی چون میرزاده عشقی و... . ما در شهری تاریخی میزبان هنرمندان هستیم که پویایی لازم را داراست. شهری که با قدمتی ثابتشده که این قدمت به سه هزار سال میرسد، پایه تاریخ و تمدن همدان است. همدان مرکز علم، دین، جهاد، هنر و مرکز همه ارزشهای جهان است. در برگزاری این جشنواره با اجرای برنامههایی برای کودکان و نوجوانان این فرهنگ از پایه که در کودکان و نوجوانان ما نمود مییابد، ما تلاش کردیم در عرصه هنرهای نمایشی که جایگاه و ارزش ویژه خود را داراست هرآنچه از ما ساخته است را تقدیم کنیم.
او افزود: مدیرکل ارشاد استان تلاش و زحمات زیادی را متحمل شده تا دستگاهها در خدمت جشنواره باشند. همچنین دبیرخانه دائمی جشنواره که در مجموعه فرهنگی عینالقضات واقع شده است، امیدوارم جشنواره به بهترین شکل ممکن پیش برود و برگزار شود. «مسعود ویژه»، سومین سخنران برنامه و مدیر اداره کل ارشاد استان همدان، نیز در این نشست گفت: سخنان مهم را دوستان بیان کردند، من به چند نکته کوتاه بسنده میکنم. وقتی که ما به یکی از متمدنترین استانهای ایران یعنی همدان میرسیم، با مستنداتی روبهرو میشویم که حاکی از وجود آیینهای نمایشی در چند صد سال پیش بوده و این جزء میراث کشور عزیزمان ایران محسوب میشود.