|

از ترامپ چه می‌خواهند؟

دیشب مراسم تحلیف دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا برگزار شد. رسانه‌های مختلف جهان به استقبال این مراسم رفتند. پیش‌ از ‌آن تایم با انتشار عکس ترامپ نوشت «او بازگشت» و اشپیگل هم با تیتر «بازگشت امپراتور» به استقبال ترامپ رفت.

از ترامپ چه می‌خواهند؟

دیشب مراسم تحلیف دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا برگزار شد. رسانه‌های مختلف جهان به استقبال این مراسم رفتند. پیش‌ از ‌آن تایم با انتشار عکس ترامپ نوشت «او بازگشت» و اشپیگل هم با تیتر «بازگشت امپراتور» به استقبال ترامپ رفت. این در حالی است که اشپیگل، در دوره پیشین ریاست‌جمهوری ترامپ، بیشترین انتقادات را به سوی او روانه کرد و ترامپ را عامل برهم‌زدن نظم جهان خواند که آزادی را به مسلخ برده است. آغاز آتش‌بس در غزه، افزایش قیمت بیت‌کوین و... از مواردی بود که نشان می‌داد قرار است از ترامپ استقبال شود. سخنان او در همین 24 ساعت گذشته ابعاد گسترده‌ای پیدا کرده است. در این سوی جهان نیز کاربران در موضوعات مختلفی به او و حضور دوباره‌اش پرداخته‌اند. انتشار فرامین چندگانه او از مقابله با مهاجران تا بخشش مجرمان حمله به کنگره و... آغازی بود بر دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ که به‌طور رسمی از دیروز آغاز شد. از زمان انتخاب او به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا تاکنون، ایرانیان راجع به او بحث کرده و درباره او گفته‌اند.

بررسی داده‌های منتشرشده حاوی کلیدواژه ترامپ در دو ماه اخیر، یعنی ماه‌های آذر و دی، احتمالا تصویری از رویکرد و نگاه ایرانیان به ترامپ را مشخص کند. جست‌وجوهای گوگل در این بازه زمانی نشان می‌دهد که در این مدت مباحثی مانند ایران و «نحوه مواجهه پزشکیان با او»، «نرخ ارز»، «سوریه و به قدرت رسیدن جولانی» و «تحلیف ترامپ» ازجمله موضوعاتی است که درباره ترامپ جست‌وجو شده است. از ابتدای آذر‌ماه، حدود ۴۸۵ هزار نشر و بازنشر با کلیدواژه ترامپ منتشر شده که این توییت‌ها حدود چهار میلیون لایک و ۱۲۸ میلیون بازدید دریافت کرده است و بیش از ۴۰ هزار کاربر در تولید این محتوا مشارکت داشته‌اند. همچنین 30 درصد نوشته‌های کاربران متعلق به کاربران انقلابی و اصولگرا‌ست. این کاربران ضمن تحلیل مواضع و رویکردهای ترامپ، ازجمله سیاست‌های او در قبال کانادا، در نفی هرگونه مذاکره با ترامپ توییت زده‌اند. در میان نوشته‌های این کاربران، چندان به آتش‌بس در غزه و نسبت آن با بازگشت ترامپ به قدرت پرداخته نشده است.

کاربران میانه‌رو و اصلاح‌طلب که ۱۷ درصد از شبکه را به‌ خود اختصاص داده‌اند، طیف متنوعی از مواضع را در قبال ترامپ داشته‌اند. آنها در توییت‌های‌ خود ضمن هشدار بابت بازگشت ترامپ، از پیگیری موضوعاتی نظیر لایحه عفاف‌وحجاب انتقاد کرده‌اند، تحلیل‌هایی راجع به سقوط دولت بشار اسد و بازگشت ترامپ نوشته، به افزایش نرخ ارز با بازگشت ترامپ اشاره کرده و بر موضوع مذاکره با آمریکا تأکید کرده‌اند. نکته درخور توجه دیگر، حضور فعالان حوزه رمزارز است که به تحلیل وضعیت رمزارزها با حضور ترامپ در قدرت پرداخته‌اند. این کاربران سه درصد از شبکه را به‌ خود اختصاص داده‌اند. مجموع این داده‌ها نشان می‌دهد‌ نگاه کاربران شبکه‌های اجتماعی و فعالان سیاسی درباره بازگشت ترامپ به قدرت، بسیار متنوع است. در این ‌میان موضوع نرخ ارز و افزایش قیمت دلار، تحولات سوریه، رویکرد سخت‌گیرانه ترامپ علیه ایران و امیدواری براندازان به آن، رویکرد ترامپ در مواجهه با کانادا و کشورهای اروپا و مسئله مذاکره، ازجمله مضامین اصلی در توییت‌ها و جست‌وجوهای گوگل است.