پایتخت 7 و حاشیههایش
با پخش قسمت یازدهم، بیش از 24 میلیون نفر فقط در تلویزیون مجازی به تماشای قسمتهای مختلف فصل هفتم پایتخت نشستهاند. بیشترین بازدید سه میلیونو 350 هزار نفر برای قسمت اول بود و آخرین قسمت تاکنون حدود 700 هزار بازدید داشته است.


با پخش قسمت یازدهم، بیش از 24 میلیون نفر فقط در تلویزیون مجازی به تماشای قسمتهای مختلف فصل هفتم پایتخت نشستهاند. بیشترین بازدید سه میلیونو 350 هزار نفر برای قسمت اول بود و آخرین قسمت تاکنون حدود 700 هزار بازدید داشته است.
تنها برگ برنده تلویزیون
به نظر میرسد امسال صداوسیما فقط با این سریال توانسته نظر مخاطبان را جلب کند؛ آنهم در نوروز امسال که صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی هم رخ داده است. بودجهای که صرف پایتخت شده، حدود 100 میلیارد تومان به طور غیررسمی اعلام شده که طبق همین آمار غیررسمی، 20 میلیارد تومان آن نصیب محسن تنابنده شده است.
آگهی 8دقیقهای
پیش از شروع هر قسمت این سریال دقایق زیادی به آگهی اختصاص مییابد. در طول سریال نیز هشت دقیقه برای انتشار آگهیها وقفه رخ میدهد. برای تبلیغها هم هیچ محدودیتی در نظر گرفته نشده است. پیش از آغاز سریال و با بازیگران پایتخت، برنج، چای، یک آبمیوه عربستانی و در زیرنویس طلای آبشده نیز تبلیغ میشود. در قسمت اول و دوم در هنگام پخش، تبلیغاتی از صندوق طلا و خرید طلای با پشتوانه در نوار زیرنویس دیده شد و این مسئله بهسرعت در شبکههای اجتماعی مطرح شد. به طوری که علی بشیری، رئیس روابطعمومی معاونت سیاسی سازمان صداوسیما، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «با دستور رئیس صداوسیما، تبلیغات تلویزیونی خرید و فروش طلا ممنوع شد». این تبلیغ برخلاف اهداف شعار سال است. به گزارش میزان، تبلیغات خرید طلا از پلتفرمهای فروش آنلاین طلا در حالی در رسانه ملی انجام شد که کارشناسان، پلیس و مسئولان قضائی کشور بارها نسبت به ریسک خالیفروشی در این پلتفرمها هشدار داده و از مردم خواسته بودند در این پلتفرمها سرمایهگذاری نکنند. البته به نظر میرسد صداوسیما درآمد کلانی از تبلیغات سریال پایتخت به دست آورده باشد. یکی از منابع غیررسمی اسنادی را از قیمت تبلیغات در صداوسیما با تخفیف 90 درصد منتشر کرده است. طبق این اسناد، در هر قسمت این سریال حداقل 45 میلیارد تومان نصیب صداوسیما میشود.
اعتراض انجمن روانشناسان
هما که در فصلهای پیشین این سریال نماد زنی قوی بود، این بار زنی است که برای کنترل خشم خود سراغ مشاور رفته است. شخصیت و سخنان این مشاور موجب اعتراض شده است؛ به طوری که دکتر فتحیآشتیانی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، در پی انتشار محتوای نامناسب، غیرحرفهای و اهانتآمیز درباره روانشناسان و مشاوران، نامهای به رئیس سازمان صداوسیما نوشت و مراتب اعتراض جامعه روانشناسی و مشاوره را اعلام کرد. البته این نامه با بیتفاوتی سازمان صداوسیما روبهرو شد.
کودکآزاری
یک اتفاق خوب و فرهنگسازی که در این سریال رخ داده است، به سرپرستی گرفتن یک کودک توسط هما و همسرش نقی معمولی است، اما این سریال حاوی صحنههایی از کودکآزاری است؛ مثلا نقی، کودک را بهجای آشغالها در سطل زباله قرار میدهد. همچنین در حالی که برای برخی صحنهها از بدل برای بازیگر نقش «نقی» استفاده شده بود، در ویدئویی که از پشت صحنه درباره بالارفتن کودک با کمک بادکنکها منتشر شده بود، صدای گریه و پریشانی او شنیده میشد.
شهابسنگ و کمپر
هر قسمت سریال پایتخت که منتشر میشد، برخی از وسایل یا نکاتی که در آن وجود داشت، مورد توجه قرار میگرفت. مثلا کمپری که ارسطو در این سریال استفاده کرد، خیلی سریع مورد توجه قرار گرفت و درباره قیمت دو تا سه میلیاردی آن صحبت شد. اما شهابسنگ نیز در دو قسمت باعث پیشبرد داستان بود. یک شهابسنگ سقف خانه نقی معمولی را شکافته و به نظر میرسید قرار است با فروش آن، حداقل دو نفر پولدار شوند. قیمت شهابسنگها بسته به نوع، اندازه، ترکیب شیمیایی و کمیاببودن آنها متفاوت است و بازار شهابسنگ پس از اشاره به آن در این سریال مورد توجه قرار گرفت.