|

پیکاسو در تهران

تابلوهای پیکاسو در موزه هنرهای معاصر فرصتی دیگر در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است. در یکی از شب‌ها نیز برنامه «شب در موزه»، برگزار شد که در آن قطعاتی موسیقی اجرا‌ و کارگاهی خاص کودکان در آن برگزار شد.

پیکاسو در تهران

تابلوهای پیکاسو در موزه هنرهای معاصر فرصتی دیگر در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است. در یکی از شب‌ها نیز برنامه «شب در موزه»، برگزار شد که در آن قطعاتی موسیقی اجرا‌ و کارگاهی خاص کودکان در آن برگزار شد. در‌حال‌حاضر آثار دوره‌های مختلف کاری و مجموعه «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی»، قابل مشاهده است اما بیشتر توجه تماشاگران به 60 اثر پیکاسو است. این مجموعه شامل ۱۲ اثر آکواتینت از سری «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی» است که در کنار تعدادی دیگر از آثار این هنرمند برجسته و همچنین برخی از مهم‌ترین آثار او، ارائه شد.

مجموعه «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی» یکی از آثار ارزشمند پیکاسو است که شامل ۲۶ قطعه آکواتینت بوده و در قالب پورتفولیو با ۲۶۱ نسخه منتشر شده است. این مجموعه در موزه‌های بزرگ جهان، از جمله موما (MoMA) نیز نگهداری می‌شود. در کنار آن، آثار شاخصی همچون «نقاش و مدلش»، «پنجره‌ای باز به خیابان پنتی‌یور»، «بابون و بچه‌اش» و «زن گریان ۱، ۳، ۴» از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران نیز به نمایش درآمده است؛ آثاری که جزء گران‌ترین تابلوهای پیکاسو هستند. اما غیر از آثار پیکاسو گزیده‌ای از آثار هنرمندان ایرانی و خارجی از گنجینه موزه نیز بر دیوارهای موزه قابل دیدن است. آثاری از بهمن محصص، جلیل ضیاءپور، محسن وزیری‌مقدم، محمدعلی شیوا (کاکو)، گارنیک درهاکوپیان، هانیبال الخاص و پروانه اعتمادی و آثار هنرمندان خارجی مانند ژرژ براک، رابرت دلونه، فرنان لژه، فرانتیشک کوپکا و خوان میرو به نمایش گذاشته می‌شود. این نمایشگاه تا 31 اردیبهشت از ساعت 10 تا 19 برپاست. هرچند پیش از آغاز آن حاشیه‌هایی درباره نحوه نگهداری آثار ارزشمند پیکاسو به وجود آمد. برخی کارشناسان معتقد بودند روند مرمت برخی آثار ارزشمند بدون حضور متخصصان معتبر و با روش‌های غیرعلمی انجام شده است و این نگرانی درباره آثار گران‌قیمت موزه هنرهای معاصر وجود دارد که اگر این روند ادامه پیدا کند، برخی از آثار موزه ممکن است برای همیشه از بین بروند.