چهارمین دوره رقابتهای دو و میدانی جام امام رضا (ع) در مشهد برگزار شد
مسابقات بینالمللی مردانه!
مراسم افتتاحیه چهارمین دوره رقابتهای بینالمللی دو و میدانی جام امام رضا (ع)، جمعه در ورزشگاه امام رضای شهر مشهد برگزار شد. در این مراسم، علینژاد دبیر کل کمیته ملی المپیک، کیومرث هاشمی وزیر سابق ورزش و جوانان، سید غنی نظری معاون حقوقی وزیر ورزش و جوانان، قلندر شریف شهردار مشهد، علی کفاشیان رئیس اسبق و عضو کنونی هیئترئیسه فدراسیون دو و میدانی، مسئولان آستان قدس رضوی و مسئولان استانی خراسان رضوی در ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد برگزار شد.


علی ملکزاده: مراسم افتتاحیه چهارمین دوره رقابتهای بینالمللی دو و میدانی جام امام رضا (ع)، جمعه در ورزشگاه امام رضای شهر مشهد برگزار شد. در این مراسم، علینژاد دبیر کل کمیته ملی المپیک، کیومرث هاشمی وزیر سابق ورزش و جوانان، سید غنی نظری معاون حقوقی وزیر ورزش و جوانان، قلندر شریف شهردار مشهد، علی کفاشیان رئیس اسبق و عضو کنونی هیئترئیسه فدراسیون دو و میدانی، مسئولان آستان قدس رضوی و مسئولان استانی خراسان رضوی در ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد برگزار شد.
در این دوره از رقابتها که در روزهای جمعه و شنبه برگزار شد، ۱۲۵ ورزشکار داخلی و خارجی حضور داشتند و کشورهایی چون کنیا، ارمنستان، هند، ترکیه و افغانستان در این رویداد شرکت کردند. چهارمین دوره رقابتهای بینالمللی دو و میدانی جام امام رضا (ع) در شرایطی پشت سر گذاشته شد که نخستین دوره این رقابتها فروردین ۱۴۰۰ در شهر مشهد برگزار شد. در آن دوره ورزشکارانی از ایران و ۹ کشور دیگر به نامهای ترکیه، ارمنستان، قرقیزستان، سوریه، افغانستان، عراق، پاکستان، بنگلادش و عمان در دو بخش مردان و زنان رقابت کردند. البته رقابتهای ورزشکاران زن و مرد بهصورت جداگانه اما در همین ورزشگاه برگزار شد.
دومین دوره این رقابتها هم با شرایطی مشابه دوره اول، طی روزهای ۸ و ۹ خرداد 1401 با حضور هشت تیم خارجی و هفت تیم داخلی در مشهد برگزار شد. ارمنستان، عراق، کویت، ترکیه، عمان، افغانستان، پاکستان و بنگلادش کشورهایی بودند که در این دوره حضور داشتند. سومین دوره این مسابقات در شرایطی که قرار بود خرداد ۱۴۰۲ در مشهد برگزار شود، به تهران منتقل شد و شکل داخلی به خود گرفت. دلیل آن هم تغییرات در رأس ریاست فدراسیون دو و میدانی بود و چون زمان لازم برای دعوت از تیمها و تدارکات مناسب وجود نداشت، مسئولان وقت فدراسیون صرفا برای اینکه خللی در برگزاری این مسابقات که در تقویم هرساله گنجانده شده به وجود نیاید، آن را به شکل تقریبا داخلی برگزار کردند. چهارمین دوره این مسابقات که با وقفه یکساله برگزار شد، شرایط متفاوتی داشت و خبری از ورزشکاران خانم نبود. در واقع این دوره بدون حضور ورزشکاران دو و میدانی زن برگزار شد و صرفا مردانه بود!
در این بین دیروز ویدئوهایی در برخی رسانهها منتشر شد که نشان از ممانعت از ورود بانوان تماشاگر به داخل ورزشگاه برای تماشای رقابتهای دو و میدانی مشهد داشت. از سویی در خبری که روی خروجی سایت فدراسیون دو و میدانی با ریاست احسان حدادی قرار گرفته، نوشته شده که با مکاتبه این فدراسیون با فدراسیون جهانی برای ارتقای سطح مسابقات بینالمللی جام امام رضا(ع) در تقویم رقابتهای سالانه جهانی، این رویداد از درجه D به درجه C ارتقا یافت. این در حالی است که تعدادی از کارشناسان و پیشکسوتان دو و میدانی تأکید دارند سطح کیفی این دوره از مسابقات بهمراتب پایینتر از دورههای اول و دوم بوده و تعدادی از رشتهها از جمله پرش با نیزه نیز حذف شده است. در ضمن روز نخست این دوره از رقابتهای بینالمللی دو و میدانی در حالی جمعه به پایان رسید که نفرات برتر در مادههای دوی 400 متر، دوی 1500 متر، دوی سه هزار متر با مانع، دوی 100 متر، پرتاب وزنه، پرتاب نیزه، پرش سه گام، مشخص شدند و تنها در دوی 1500 متر ورزشکاری از ارمنستان عنوان نخست را به خود اختصاص داد و در مادههای دیگر ورزشکاران ایرانی، نفر برتر شدند.