سفر نتانیاهو به چین و تشدید اختلافات تل آویو-واشنگتن
محافل امنیتی رژیم صهیونیستی تاکید کردند که سفر نتانیاهو به پکن در این برهه زمانی تنها منجر به افزایش تنش ها میان واشنگتن - تل آویو می شود.
برخی مقامات امنیتی اسرائیل از سفر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم به چین ناراضی هستند، به ویژه اینکه روابط تل آویو - واشنگتن در حال حاضر پرتنش است و نگرانی آن وجود دارد که به خاطر پکن بدتر نیز شود.
یوسی یهوشع، خبرنگار و تحلیلگر نظامی این روزنامه تاکید دارد که ارتش اسراییل از بحران میان تل آویو - واشنگتن اطلاع کامل دارد.
وی گفت که تنها فایده تنفر اسراییلیها از آمریکایی ها متحد شدن جمهوری خواهان و دموکرات ها است.
این خبرنگار اسراییل با اشاره به این که روابط امنیتی میان تل آویو - واشنگتن هنوز خوب است و مارک میلی، رئیس ستاد مشترک آمریکا قرار بود به سرزمین های اشغالی سفر کند، اما به دلیل تلاش برای انجام کودتا در روسیه لغو شد، گفت: در عین حال "بنیامین نتانیاهو" اجازه نمی دهد که "یو آو گالانت"، وزیر جنگ اسراییل به واشنگتن برود.
وی افزود: یو آو گالانت و لوید استون، (وزیر دفاع آمریکا) ده روز پیش دیدار خوبی در بروکسل با هم داشتند، اما حقیقت امر این است که دیدار دیگری میان آنها در واشنگتن برگزار نخواهد شد که این مساله نشان دهنده عمق بحران سیاسی میان دو طرف است.
یوسی یهوشع در پایان تاکیدکرده که، اختلافات میان واشنگتن - تل آویو بر روی کمک های سالانه آمریکا به اسراییل که تقریبا ۴ میلیارد دلار است تاثیر می گذارد و در زمینه تکنولوژی نیز اسراییل (رژیم صهیونیستی) آسیب خواهد دید، زیرا تل آویو از حمایت های کامل آمریکا و صنعت نظامی آن بهره می برد و اگر حمایت های آمریکا نباشد اسراییل هیچ گاه نمی تواند وارد جنگ منطقه ای شود.
پایگاه خبری عربی ۲۱ نیز در این باره نوشته است: تنش میان تل آویو و واشنگتن وضعیت اسراییل را از بد به سوی بدتر سوق می دهد و این امر به طور همزمان منجر به بحران داخلی در اسراییل (سرزمین های اشغالی) خواهد شد و دشمنان آن فعالیت هایی نظامی علیه اش اتخاذ خواهند کرد.
پیش از این نیز رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی درباره سفر بی بی به پکن گفته بود که، «سفر نتانیاهو به چین یک خطای راهبردی است که به منافع اسرائیل آسیب می زند».
به گفته "عاموس یادلین"، بنیامین نتانیاهو در این سفر به دنبال تقلید میانجیگری چین میان ایران و عربستان است، بطوری که ریاض با این توافق نشان داد که با دور شدن آمریکا از خاورمیانه، گزینه های دیپلماتیک دیگری نیز دارد.
وی افزود: این اقدام نتانیاهو نه تنها دستاوردی برای اسرائیل ندارد بلکه به منافع آن آسیب می زند، زیرا شخصی در جایگاه نخست وزیر فکر کرده است که با سفر به چین مانند محمد بن سلمان می تواند بایدن را ناراحت و ثابت کند که اسرائیل گزینه راهبردی دیگری نیز دارد و این یک اشتباه بزرگ است زیرا او اهمیت رقابت های منطقه ای و بین المللی را در قرن ۲۱ نمی داند.
به گفته یادلین، عربستان برعکس اسرائیل سالانه میلیاردها دلار کمک های نظامی از آمریکا دریافت نمی کند و متکی به وتوی آمریکا در شورای امنیت نیست و سامانه های پیشرفته نظامی آمریکایی در اختیار ندارد.
این ژنرال تصریح کرد: اسرائیل برای پیشبرد اهداف راهبردی خود از جمله جلوگیری از (به ادعای وی) دستیابی ایران به سلاح اتمی و وادار کردن ریاض به عادی سازی روابط با تل آویو به دولت بایدن نیاز دارد و از سوی دیگر چین پشتیبان قدیمی فلسطینی هاست و همپیمان راهبردی ایران است و همواره در شورای امنیت علیه اسرائیل رای می دهد و پکن نمی تواند برای اسرائیل از نظر همکاری امنیتی و راهبردی جایگزین آمریکا شود.