زیباکلام: نمی شود هم برای حجاب شاخ و شانه بکشید هم مردم را دعوت به مشارکت در انتخابات کنید
صادق زیباکلام درباره دلیل سکوت اکثر مسئولان پیرامون انتخابات می گوید: نمیشود که مسئولان کشور از یک طرف برای مسئلهی حجاب شاخ و شانه بکشند و بگیر و ببند راه بیندازند و از طرف دیگر هم بگویند که «مردم! برای انتخابات تشریف بیاورید.
به گزارش شبکه شرق، انصاف نیوز نوشت : صادق زیباکلام درباره دلیل سکوت اکثر مسئولان پیرامون انتخابات می گوید: نمیشود که مسئولان کشور از یک طرف برای مسئلهی حجاب شاخ و شانه بکشند و بگیر و ببند راه بیندازند و از طرف دیگر هم بگویند که «مردم! برای انتخابات تشریف بیاورید.
بخش هایی از گفتگو با صادق زیباکلام را بخوایند؛
در سالهای گذشته از چند ماه مانده به انتخابات، مسئولان کشور در قوا و نهادهای مختلف از مردم برای شرکت در انتخابات دعوت میکردند و فضا انتخاباتی میشد؛ اما امسال با وجود اینکه شاهد اجرای قانون جدید برای پبشثبتنام هم بودیم شاهد سکوت نسبی مسئولان هستیم؛ دلیل این موضوع را در چه مواردی میبینید؟
صادق زیباکلام: اولویت فعلی مسئولان کشور مسئلهی حجاب و رویارویی با مردم بر سر آن است. اگر مسئولان بخواهند مردم را به انتخابات دعوت کنند قاعدتاً باید با زبان نرم با مردم مواجه شوند و آنها را به این موضوع فرابخوانند و به اصطلاح با «زبان دعوت» سخن بگویند.
شمشیر حجاب و مهربانی انتخابات؟!
نمیشود که مسئولان کشور از یک طرف برای مسئلهی حجاب شاخ و شانه بکشند و بگیر و ببند راه بیندازند و از طرف دیگر هم بگویند که «مردم! برای انتخابات تشریف بیاورید و انتخابات یک وظیفهی ملی است». این دو رویکرد را نمیتوان با هم جمع کرد. این رفتار مثل این میماند که در مواجهه با یک انسان، او را همزمان تشویق و تنبیه کنید؛ شدنی نیست.
نمیشود هم برای موضوع حجاب شمشیر را از رو ببندند و هم بخواهند به شکل همزمان با این رفتار برای انتخابات ملاطفت و مهربانی نشان دهند. چنین چیزی عملاً غیر ممکن است.
علاوه بر سکوت مسئولان با نوعی انفعال در تصمیمگیری و ساکت ماندن از سوی برخی احزاب سیاسی هم مواجه هستیم؛ سکوت و عدم تحرک انتخاباتی مسئولان و برخی فعالان سیاسی از یک جنس است؟
زیباکلام: اصلاحطلبان در مورد انتخابات کاملا سکوت اختیار کردند؛ مسئولان کشور هم به همین شکل سکوت کردهاند اما هر کدام به دلایل مختلف و متفاوت مخصوص به خودشان.
چه ارزیابی و پیشبینی از انتخابات دارید؟
زیباکلام: من فکر میکنم که میزان مشارکت از سال ۹۸ هم به مراتب کمتر خواهد بود. البته دربارهی انتخابات مجلس یک نکتهای را نباید به هیچ وجه فراموش کنیم و آن هم تاثیر رقابتهای محلی در انتخابات مجلس است. این نوع رقابتهای محلی و طایفهای و خانوادگی در حوزههای انتخابیهی کوچک حائز اهمیت است و به مسائل ملی چندان کاری ندارند و برایشان همین مهم است که کسی که از طایفه و محله و خانوادهی ما است به نمایندگی مجلس برسد.
البته این وضعیت که گفته شد مربوط به حوزههای انتخابیهی کوچک است و در حوزههای انتخابیهی بزرگ مثل تهران، رشت، اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد و … من فکر میکنم تنها اقلیتی که طرفدار جریان تندرو است در انتخابات شرکت کنند اما در حوزههای انتخابیهی کوچک وضعیت متفاوت خواهد بود.