اعتماد: ترفند غیرقانونی عضو جنجالی «شریان» برای تبلیغات زودهنگام در صداوسیما!
روزنامه اعتماد نوشت: منصوره معصومیاصل 2 سال بعد از به مناظره طلبیدن فائزه هاشمی توسط دخترش در شرایطی که نام او در لیست انتخاباتی شریان قرار گرفته برخلاف قانون در صدا و سیما حاضر میشود و برای خود محتوای تبلیغاتی تولید میکند.
به گزارش شبکه شرق، «این مملکت مال حزباللهیهاست.» این عباراتی است که روز گذشته در یکی از برنامههای شبکه افق صدا و سیما به نقل از منصوره معصومیاصل یکی از اعضای جریان شریان (نزدیک به جبهه پایداری) مطرح و به سرعت در شبکههای اجتماعی وایرال شد.
عباراتی که فرسنگها فاصله با قرائتی دارد که امام(ره) در خصوص میزان بودن رای ملت، مشارکت همه ایرانیان در تصمیمسازیها و پرهیز از قطببندیهای رایج خودی و غیرخودی مطرح کرده است. گفتمانی برآمده از اندیشه مصباحیون که ضمن بیتوجهی به رای و خواسته مردم، زمینه سیطره اقلیتی محدود را برنامهریزی میکند.
به گزارش اعتماد، معصومیاصل شنبهشب اما در انتقاد به رویه شبکه افق در دعوت از همه طیفها درباره جنگ غزه گفت: «چرا ابطحی و آذریجهرمی را به تلویزیون دعوت میکنید؟... به ما میگویند اینقدر میگویند صداوسیما فقط حزباللهیها را میآورد...خب بگند. این مملکت مال حزباللهیهاست...» در ویدیوی دیگر، او به یکی دیگر از مهمانان صداوسیما میتازد و میگوید: «آخه صداوسیما یک مهمان دعوت میکند که لباس رسول خدا به تن دارد و خیلی مرموز میگوید ما عرب نیستیم؛ لباس رسول خدا که یک عرب است، تن تو است.»
در ویدیوی دیگری که چندین هفته پیش در فضای مجازی تحت عنوان اظهارات یک فعال اصولگرا منتشر شد، او خواستار افزایش «سواد سیاسی» جامعه شده و تاکید میکند که «ایران ۸ تا 10 سال آینده بهشت روی زمین خواهد شد؛ تازه من ارفاق کردم.» در اردیبهشت سال 1400 هم ویدیوی دیگری در صفحه اینستاگرام معصومی منتشر شد؛ ویدیویی که در آن، دختری کوچک، فائزه هاشمی را به مناظره فرا میخواند. این دختر اما فرزند منصوره معصومی بود.
پس از آنکه فائزه هاشمی، دعوت به مناظره را پذیرفت، او گفت: «سلام فائزه خانم، من امروز در سایتها دیدم شما پیشنهاد مناظره با من را قبول کردید و آماده مناظره با من شدید. به قول خودتان شما کاندیدای ریاستجمهوری هستید و شما میتوانید از مناظره با من سوءاستفاده کنید و من این فرصت را به شما نمیدهم و البته شما قطعا باید ردصلاحیت شوید.
انشاءا... مناظره ما باشد برای بعد از انتخابات. آهان، راستی من فصل امتحاناتم است و باید امتحاناتم را خوب بدهم تا آدم خوبی باشم تا در آینده عاقبت به شر نشوم.» منصوره معصومیاصل اما 2سال بعد و در شرایطی که نام او در لیست انتخاباتی شریان قرار گرفته برخلاف قانون در صدا و سیما حاضر میشود و برای خود محتوای تبلیغاتی تولید میکند.
محتوای نازل، غیرتخصصی با خودشیفتگی بسیار که ویژگی بارز جبهه پایداری و طیفهای نزدیک به آن است. معصومیاصل که نامش ذیل گروه شریان (شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی) و در کنار نامهایی چون حمید رسایی، سید مهدی هاشمی، مهرداد بذرپاش و... قرار گرفته است، تلاش میکند از طریق جلب توجه افکار عمومی، نام خود را بر سر زبانها بیندازد.
چنین اظهاراتی پیش از این با ادبیاتی مشابه از سوی زینب ابوطالبی هم تکرار شده بود.زمانی که ابوطالبی در همین شبکه خطاب به ایرانیان منتقد اعلام کرد: «هر کس دوست ندارد، جمع کند برود.» بلافاصله پس از پخش اظهارات معصومیاصل، کاربران شبکههای اجتماعی با بازخوانی مواضع گذشته این فرد تلاش کردند سایهروشنهای شخصیت او را تحلیل کنند. چهرهای که برخی تحلیلگران او را ورژن زنانه علیاکبر رائفیپور خطاب کرده و اظهارات قبلی او را بررسی کردند.
نواصولگرایان طرفدار قالیباف، اما تشکیل شریان را در راستای ایجاد انشقاق در جبهه اصولگرایی معنا کرده و به نقد آن نشستند. به نظر میرسد، جبهه پایداری متوجه شده که جایگاهی در میان ایرانیان ندارد و تلاش میکند با ایجاد بازوهای پیرامونی در انتخابات برای خود فرصت دوبارهای ایجاد کند.
این تحرکات با انتقاد نواصولگرایان مواجه شده است. 20مرداد 1402 بود که محمود رضوی، مشاور قالیباف با ادبیاتی کنایهآمیز در مورد «شریان» و حمید رسایی که او نیز عضو شورای مرکزی «شریان» است، نوشت: «شیخ سوپرانقلابی با سودای مجلس، مسوول انتخابات تشکیلات غیرقانونی وزیر ساخته شده است.»
معصومیاصل متولد 1350 با چنین سابقهای است که بهرغم ثبتنام در انتخابات سال 1402 راهی جامجم میشود تا با دستهبندی مردم ایران به خودی و غیرخودی، بر آتش رویکردهای سلبی بدمد. اعضای جبهه پایداری به خوبی میدانند جایگاهی در میان ایرانیان ندارند و در صورت ایجاد فضای رقابتی قافیه را به رقبای اصلاحطلب و میانهروی خود خواهند باخت.
به این دلیل است که از خانه برون تاخته و صدا و سیما را به دلیل قرار دادن فرصت برای چهرههایی چون ابطحی و آذریجهرمی مینوازد. اما این برای نخستین بار نیست که جریان راست در ایران، نگران حضور اصلاحطلبان و جریانات میانهرو در انتخابات است.
تجربههای قبلی نشان داده هر زمان که فضا برای مشارکت احزاب اصلاحطلب و میانهرو فراهم شده، دست اصولگرایان و تندروها از صندلیهای سبز بهارستان خالی مانده و آنها ناچار به خزیدن به کنج عزلت و تنهایی شدهاند. به این دلیل است که از هر فرصتی استفاده میکنند تا زمینه افزایش مشارکت در انتخابات را مسدود ساخته و زمینه توفیق همحزبیهای خود را فراهم سازند.