افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری
قرائت پیام رهبری/ رئیس سنی مجلس خبرگان رهبری مشخص شد
ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری صبح امروز، با پیام آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب آغاز شد.
به گزارش شبکه شرق، مراسم افتتاحیه و نخستین اجلاس رسمی دوره ششم مجلس خبرگان رهبری، صبح امروز «یکم خرداد ماه ۱۴۰۳»، با حضور سران قوا و شخصیتهای کشوری و لشکری در تهران برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان که با قرائت پیام رهبری انقلاب اسلامی آغاز میشود، پس از تعیین هیات رئیسه سنی که شامل رئیس، نایب رئیس و ۲ منشی است، هیئت رئیسه دائم با انتخاب اعضا شکل میگیرد.
در جریان برگزاری این مراسم، روسا و اعضای شش کمیسیون این مجلس (سیاسی-اجتماعی، امور مالی و اداری، اصل ۱۰۸ قانون اساسی، اصل ۱۰۷ و ۱۰۹ قانون اساسی، تحقیق موضوع اصل ۱۱۱ قانون اساسی و بررسی راههای پاسداری و حراست از ولایت فقیه) نیز مشخص خواهند شد.
هیات رئیسه دائم مجلس خبرگان رهبری، هفت عضو دارد که شامل رئیس، دو نایب رئیس، دو منشی و دو کارپرداز میشود. دوره نمایندگی اعضای مجلس خبرگان رهبری هشت سال و تعداد نمایندگان این مجلس ۸۸ نفر است.
انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه «۱۱ اسفند ۱۴۰۲» همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور برگزار شد.
آیتالله موحدی کرمانی نماینده تهران و رئیس سنی، آیتالله وافی یزدی نماینده یزد، آیتالله فلاح تفتی نماینده البرز و آیتالله بیاتی نماینده آذربایجان غربی به عنوان هیئت رئیسه سنی آغازگر مراسم افتتاحیه مجلس خبرگان رهبری هستند.
موحدی کرمانی رئیس سنی مجلس خبرگان رهبری شد
در مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، هیات رئیسه سنی ششمین دوره مجلس خبرگان مشخص شد.
آیتالله موحدی کرمانی نماینده تهران و رئیس سنی، آیتالله وافی یزدی نماینده یزد، آیتالله فلاح تفتی نماینده البرز و آیتالله بیاتی نماینده آذربایجان غربی به عنوان هیئت رئیسه سنی آغازگر مراسم افتتاحیه مجلس خبرگان رهبری هستند.
آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، مجلس خبرگان را مظهر مردمسالاری اسلامی خواندند و با اشاره به تدبیر هوشمندانه معرفت قرآنی و اسلامی در همجهت ساختن «شریعت و عقلانیت» و «غیب و شهود»، از وجدانهای بیدار سراسر جهان دعوت کردند، ضمن توجه به واقعیتهای تلخ نظامات دین ستیز یا دین گریز، در طرح جامع و استوار و گرهگشا و همچنین جذاب و شگفتآور حکمرانی اسلامی تأمل کنند.
پیام رهبر انقلاب به مناسبت آغاز به کار ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری
ششمین دورهی مجلس خبرگان رهبری صبح امروز، با پیام آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب آغاز شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در این پیام، مجلس خبرگان را مظهر مردمسالاری اسلامی خواندند و با اشاره به تدبیر هوشمندانه معرفت قرآنی و اسلامی در همجهت ساختن «شریعت و عقلانیت» و «غیب و شهود»، از وجدانهای بیدار سراسر جهان دعوت کردند ضمن توجه به واقعیتهای تلخ نظامات دین ستیز یا دین گریز، در طرح جامع و استوار و گرهگشا و همچنین جذاب و شگفتآور حکمرانی اسلامی تأمل کنند.
ایشان همچنین یاد رئیسجمهور فقید و همچنین امام جمعه تبریز را گرامی داشتند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی که صبح امروز از سوی حجتالاسلام والمسلمین محمّدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبری در محل اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری قرائت شد، به شرح زیر است:
«بسم الله الرّحمن الرّحیم
والحمدلله رب العالمین والصلاة والسلام علی سیّدنا محمدٍ المصطفی
و آله الطیبین و صحبه المنتجبین و مَن تبعهم باحسانٍ الی یوم الدین
خداوند عزیز و حکیم را سپاس که توفیق تشکیل ششمین دورهی مجلس خبرگان رهبری را به ملت بزرگ ایران ارزانی داشت. این مجلس یکی از پایههای اصلی نظامِ اسلامیِ مردمسالار است که در فاصلههای زمانی معیّن به دست توانای ملت، استحکام مییابد، و سلامت و استمرار نظام را تضمین میکند. اعضای محترم و منتخبِ این مجلس، با مشیت الهی و با همت مردم، این فرصت را یافتهاند که یکی از برترین نقشها را در استحکام زنجیرهی پولادینِ رهبری نظام بر عهده بگیرند، و سزاوار است بخاطر این نعمت، سپاسگزار خداوند و قدردان مردم باشند.
مجلس خبرگان مظهر مردمسالاری اسلامی است. گزینش رهبر بر طبق معیارهای اسلامی بر عهدهی این مجلس است که خود، منتخب و برگزیدهی مردم است. معیارها اسلامی است و گزینش، مردمی. این روشنترین نشانه و معرّف جمهوری اسلامی ایران است.
در نظام اسلامی، حکمرانی، بَشَری و هدفها الهی است.
هدفها، عدالت و کرامت انسان و آبادی زمین و پربار کردن زمان، و در نهایت، زندگی توحیدی و عروج آدمی به مرتبت قرب خدا است؛ و شیوهها بهرهگیری از خِرد و تجربهی جمعی، و به کار گرفتن فکرها و زبانها و بازوهای کارآمد و گامهای استوار آحاد مردم است.
این، تدبیری است هوشمندانه که معرفت قرآنی و اسلامی به پیروان خود هدیه داده و در آن، شریعت و عقلانیت، و غیب و شهود را در هم تنیده و همجهت ساخته است.
این پدیدهی شگفتآور و جذابی در عرصهی سیاستهای کَلان است، و تأمل در واقعیتهای تلخِ نظامات دینستیز یا دینگریز، روز به روز بر جذابیّت آن خواهد افزود.
دعوت عامّ ما از وجدانهای بیدار در سراسر جهان آن است که به تجربهی شکست خوردهی نظامهای مدعی عدالت یا آزادی، ولی بیگانه از معنویت دینی بنگرند؛ ظلم و تبعیض و فساد فزاینده را؛ و نابودی امنیت اخلاقی را، و سستی بنیان خانواده و فروکاستن از شرافت زن و از جایگاه همسری و مادری را؛ و غلبهی جهتگیری مغرضانه بر آگاهسازی صادقانه در رسانهها را؛ و بسیاری از گرههای کور دیگر در گسترهی نفوذ این نظامهای منافق و ریاکار و ستمگر را ببینند؛ و آن گاه در طرح جامع و استوار و گرهگشای حکمرانی اسلامی تأمل کنند.
امروز فاجعهی غزه و نسلکشی بیرحمانهی رژیم غاصب صهیونیست و کشتار هزاران کودک و زن و مرد بیدفاع و غیرمسلح، و آنگاه پشتیبانی و حمایت حکومتهای به اصطلاح: لیبرال غربی از این گرگ خونخوار، معنی آزادی و حقوق بشر غربی را برای وجدانهای بیدار آشکار میسازد.
امروز فرصت تازهای است که کارگزاران نظام جمهوری اسلامی و همهی دلبستگان آن، حقیقت این پدیدهی بزرگ را در گفتار و عمل، به مشتاقان حقیقت در سراسر جهان نشان دهند.
بار دیگر توفیقات این مجلس محترم را از خداوند متعال مسألت میکنم.
لازم میدانم یاد رئیسجمهور فقید و عزیز و همچنین امام جمعهی معزّز تبریز را که عضو این مجلس بودند، گرامی بدارم و علو درجات آنان را از خداوند رحیم مسالت کنم.
والسلام علیکم و رحمهالله
سیدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۲/۳۱»