|

سرنوشت «۳ هزار سرباز فراری ارتش بشار اسد» در عراق؛ بغداد: پناهندگی نمی‌دهیم

عراق از ارائه پناهندگی به هزاران سرباز سوری که قبل از سقوط بشار اسد به عراق فرار کرده بودند، امتناع کرد.

سرنوشت «۳ هزار سرباز فراری ارتش بشار اسد» در عراق؛ بغداد: پناهندگی نمی‌دهیم

به گزارش شبکه شرق و به نقل از یورونیوز، عراق از ارائه پناهندگی به هزاران سرباز سوری که قبل از سقوط رژیم بشار اسد به عراق فرار کرده بودند، امتناع کرد.

مقامات عراقی اعلام کردند که این کشور قصد ندارد به هزاران نظامی سوری که درست قبل از سقوط دولت بشار اسد از مرز عبور کردند و وارد خاک این کشور شدند، پناهندگی بدهد.

برآورد‌ها حاکی از آن است که حدود ۳ هزار نفر از پرسنل سابق ارتش سوریه، اعم از سربازان و افسران عالی‌رتبه در حال حاضر عمدتاً در استان الانبار در غرب عراق تحت بازداشت یا نظارت عراق هستند.

منابع عراقی ناشناس در گفتگو با وبسایت العربی الجدید فاش کردند که این نظامیان اجازه ندارند به عنوان پناهنده در خاک عراق بمانند.

یک منبع در عین حال گفت: «عراق به میزبانی از این افراد تا زمانیکه وضعیت آنها حل شود و بازگشت امن آنها تضمین شود، متعهد خواهد ماند.

ترکی محمد، شهردار شهر القائم در استان الانبار عراق، جایی که بسیاری از سربازان سوری در حال حاضر در آنجا نگهداری می‌شوند، توضیح داد که پس از اینکه نیرو‌های سوری سلاح‌های خود را در مرز تسلیم کردند، مقامات عراقی به آنها اجازه ورود دادند.

آقای محمد اظهار داشت که این سربازان اکنون تحت صلاحیت مقامات نظامی عراق هستند و به یک پایگاه نظامی در منطقه الرطبه منتقل شده‌اند.

عراق همچنان میزبان سربازان سوری خواهد بود. تا زمانی که سوریه باثبات شد، دولت تشکیل شد و نهاد‌های ارتش مجدداً تأسیس شدند، با هماهنگی بین دو کشور از طریق نهاد‌های قانون اساسی به سوریه بازگردانده شوند.

مقامات عراقی می‌گویند که علاوه بر غذا و سرپناه، مراقبت‌های پزشکی و سایر وسایل ضروری به سربازان ارائه می‌شود.

همچنین شایعاتی مطرح شده که ماهر اسد، فرمانده لشکر چهارم ارتش سوریه و برادر کوچکتر بشار اسد، رئیس جمهور مخلوع، به عراق گریخته است، اما مقامات عراقی در گفتگو با وبسایت العربی الجدید آن را «بی اساس» خواندند.

به گفته علی نعمه، یکی از اعضای کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق: «عراق همچنان میزبان سربازان سوری خواهد بود. تا زمانی که سوریه باثبات شد، دولت تشکیل شد و نهاد‌های ارتش مجدداً تأسیس شدند، با هماهنگی بین دو کشور از طریق نهاد‌های قانون اساسی به سوریه بازگردانده شوند.»