|

کشف اختلاس 5 هزارمیلیاردی بنیاد شهید

‌‌هنوز ما حجم خساراتی را که وارد شده ‌ و اختلاس‌هایی را که اتفاق افتاده است، نمی‌دانیم. در روزهای گذشته مدیرعامل فعلی بانک دی، پیش من بود و گزارش می‌داد فقط یکی از شرکت‌ها حدود پنج هزار میلیارد تومان اختلاس انجام داده است.

نعمت احمدی حقوق‌دان

‌‌هنوز ما حجم خساراتی را که وارد شده ‌ و اختلاس‌هایی را که اتفاق افتاده است، نمی‌دانیم. در روزهای گذشته مدیرعامل فعلی بانک دی، پیش من بود و گزارش می‌داد فقط یکی از شرکت‌ها حدود پنج هزار میلیارد تومان اختلاس انجام داده است. می‌گفت: آن‌قدر این موضوع بزرگ بوده است که دیگر ما از دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی خواستیم بیایند، ورود کنند و موضوع را بررسی کنند. این مطلب به نقل از آقای قاضی‌زاده‌هاشمی، رئیس بنیاد شهید است که در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم پرده از اختلاس در زیرمجموعه‌های بنیاد شهید برداشت. به گفته آقای قاضی‌زاده‌هاشمی این فقط یک نمونه از بانک دی بود. حالا همین مسائل در مجموعه کوثر یا در مجموعه صندوق ذخیره شاهد و جاهای مختلفی که اخبارش هر‌ازگاهی به گوش می‌رسد‌ هم تا حدی وجود دارد؛ در‌حالی‌که این مجموعه انقلابی، مقدس و وابسته به شهدا، باید پاک‌ترین و تمیزترین سازمان باشد... اخباری از این دست در مجموعه‌های مختلف هر چند وقت یک بار رسانه‌ای می‌شود و از فساد‌ی گسترده پرده برداشته می‌شود. وقتی گفته می‌شود فساد در ادارات و سازمان‌ها خصوصا در بانک‌ها نهادینه شده است، عده‌ای این واقعیت را برنمی‌تابند و امثال نگارنده را که بی‌هیچ حب‌و‌بغضی و صرفا از سر دلسوزی به بازتاب فسادهای برملا‌شده می‌پردازیم، به سیاه‌نمایی متهم می‌کنند. وقتی در بنیاد شهید که به گفته آقای قاضی‌زاده مجموعه‌ای است مقدس و وابسته به شهدا و باید پاک‌ترین و تمیزترین سازمان باشد، اختلاس آن‌قدر گسترده و این موضوع بزرگ است که بنیاد شهید با داشتن حراست و حفاظت و دیگر چشم‌های نظارتی خود را ناتوان دیده و از دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کمک خواسته است دیگر نهادها و سازمان‌ها چه وضعی دارند؟ پنج هزار میلیارد تومان در یک پرونده عدد وحشتناکی است. پرسش این است کسانی که در بنیاد شهید و شاخه‌های مربوط به آن فعالیت می‌کنند، به این تکیه‌کلام بزرگان توجه ندارند که «شهدا زنده‌اند» آیا نگاه نگران آنان را که می‌خواستند جامعه‌ای عاری از بدی‌ها بسازند، پشت اعمال خود نمی‌بینند؟ این نهاد مربوط به کسانی است که در شب حمله وقتی قرار شد عده‌ای از روی زمین مین‌گذاری‌شده بگذرند و جان خود را فدا کنند تا معبر رزمندگان را پاک‌سازی کنند، یکی از رزمندگان پا سست کرد و عقب‌نشینی کرد. وقتی پرسیدند ترسیده‌ای؟ پاسخی داد که این مختلسان باید مرگ را برای خود آرزو کنند؛ پوتین‌ها نو هستند و دیروز از تدارکات گرفته‌ام. پا‌برهنه می‌روم تا پوتین‌هایم پاپوش رزمندگان خط‌شکن باشند. صدها خاطره و واقعه را رزمندگان در ایام جنگ خصوصا شب‌های حمله یادآور شده‌اند که چه جان‌های پاکی به شرف صفت شهید نائل آمدند. حال باید دید بنیاد شهید چه نهادی است؟ بنیاد شهید سازمانی دولتی است که مسئولیت اصلی آن رسیدگی به امور جانبازان و خانواده‌های شهدای جنگ ایران و عراق و دیگر شهدای ایران است. این نهاد دارای شخصیت حقوقی مستقلی است و با داشتن سازمان‌های مختلف در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و خدمات درمانی و آموزشی هم فعالیت دارد. ریاست بنیاد با حکم رئیس‌جمهور برای مدت چهار سال انتخاب می‌شود و رهبر انقلاب نیز حکم نمایندگی ولی فقیه در بنیاد را خطاب به رئیس بنیاد صادر می‌کند. 

مجموعه‌ای با چنین اعتبار و رویکردی که هم وابسته به شهدا و جانبازان است و هم حکم ریاست‌جمهوری و حکم رهبری را برای رئیس سازمان در کارنامه خود دارد، چگونه افراد زیرمجموعه آن به خود اجازه می‌دهند که اختلاس‌های گسترده‌ای انجام دهند که در مصاحبه آقای قاضی‌زاده‌هاشمی آمده است... . آقای قاضی‌زاده‌هاشمی که کاندیدای ریاست‌جمهوری بود و انتخابات را به آقای رئیسی واگذار کرد، نماینده مجلس نیز بود. وقتی با حکم رئیس‌جمهور به سمت معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منصوب شد، از نمایندگی مجلس استعفا داد و از اواسط شهریور 1400 ریاست این سازمان را بر عهده دارد. آقای هاشمی در جلسه علنی مجلس که استعفایش را از نمایندگی مردم مشهد اعلام کرد، دورنمای برنامه‌هایش را این‌گونه تشریح کرد. او از نمایندگان خواست تا قوانین بنیاد شهید پالایش و بنیاد شهید هم به نهادی حقوقی تبدیل شود و از اینکه بنیاد شهید به سازمان خدماتی تبدیل شده است، گلایه داشت و بیان کرد که قوانین ایثارگری باید پالایش شود و از دامنه گسترده افراد مشمول بنیاد شهید یاد کرد که -جامعه ایثارگری 12 میلیونی است و فقط نباید به سه میلیون نفر خدمات داد- در هر تحویل و تحول قاعده این است که بیلان سازمان مربوطه و حساب‌های آن به‌صورت شفاف در پایان دوره ریاست قبلی جمع‌بندی و عینا به رئیس جدید تحویل داده می‌شود. نمی‌دانم آقای قاضی‌زاده‌هاشمی که قصد داشتند در صورت انتخاب‌شدن به‌عنوان رئیس‌جمهور چند‌روزه وضع بورس را سروسامان دهند! چرا و چگونه از شهریور 1400 تا همین امروزی که بیش از هشت ماه از زمان تصدی ایشان در بنیاد شهید می‌گذرد، هیئتی از حسابرسان خبره و قسم‌خورده را مأمور نکردند تا وضع مالی سازمانی که اداره آن را بر عهده گرفته و برخلاف شأن تأسیس آن به سازمانی خدماتی تبدیل شده و در زمینه‌های مختلف اقتصادی با شرکت‌های زیرمجموعه خود وارد بازی اقتصادی شده است، بررسی کنند و صورت‌جلسه‌ای از فعالیت‌های اقتصادی نهادهای وابسته از سود و زیان و سرمایه را در اختیار داشته باشد. این مختلسان وقتی دیدند رئیس جدید از زمان تصدی ریاست به‌ظاهر دنبال مسائل اقتصادی نبوده، کماکان به ریخت‌و‌پاش ادامه دادند و تا جایی که یکی از زیرمجموعه‌ها توانسته است پنج هزار میلیارد اختلاس کند که این اختلاس فقط یک نمونه از اعمال مجرمانه دست‌اندرکاران مجموعه‌های خدماتی، بانکی و اقتصادی بنیاد شهید باشد. کافی است سری به بیمارستان‌های تحت پوشش بنیاد شهید یا داروخانه‌های مربوطه بزنید.؛ چهره تکیده خانواده شهدا و ایثارگران را  می‌بینید که توان پرداخت هزینه دارو را ندارند؛ اما پنج هزار میلیارد تومان بخش کوچکی از اختلاسی است که قاضی‌زاده‌هاشمی از آن یاد می‌کند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها