جمعیت سالمندان تا ۳۲ سال دیگر؛ ۳۳.۴ میلیون نفر
مژگان رضازاده، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان، با بیان اینکه طبق سرشماریهای مرکز آمار ایران از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۹۵، جمعیت افراد ۶۰ سال به بالا در کشور از یک میلیونو ۴۰۰ هزار نفر به هفت میلیونو ۴۰۰ هزار نفر افزایش داشته است، اظهار کرد: طی شش دهه گذشته، افزایش جمعیت سالمندان روند کند و آرامی داشته، اما این روند در سالها و دهههای آینده سرعت بیشتری به خود گرفته است، به طوری که براساس پیشبینیهای جمعیتی، تعداد سالمندان ۶۰ساله و بالاتر از ۷.۴ به ۳۳.۴ میلیون نفر در سال ۱۴۳۵ خواهد رسید.
ایسنا: مژگان رضازاده، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان، با بیان اینکه طبق سرشماریهای مرکز آمار ایران از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۹۵، جمعیت افراد ۶۰ سال به بالا در کشور از یک میلیونو ۴۰۰ هزار نفر به هفت میلیونو ۴۰۰ هزار نفر افزایش داشته است، اظهار کرد: طی شش دهه گذشته، افزایش جمعیت سالمندان روند کند و آرامی داشته، اما این روند در سالها و دهههای آینده سرعت بیشتری به خود گرفته است، به طوری که براساس پیشبینیهای جمعیتی، تعداد سالمندان ۶۰ساله و بالاتر از ۷.۴ به ۳۳.۴ میلیون نفر در سال ۱۴۳۵ خواهد رسید.
او افزود: تا سال ۱۴۳۵ تعداد سالمندان ۶۵ساله و بالاتر نیز، از پنج میلیون نفر به حدود ۲۳ میلیون نفر افزایش خواهد داشت. این موضوع نشان میدهد که موضوع سالمندی میتواند در آینده ایران تأثیرات زیادی داشته باشد. رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ادامه داد: از طرفی دیگر، بررسیها نشان میدهد که علیرغم اهمیت موضوع سالمندی به عنوان یکی از چالشهای پیشروی ایران فردا، در برنامه هفتم توسعه اشاره به این موضوع نشده است. رضازاده تصریح کرد: از سوی دیگر، علیرغم ابلاغ رسمی سند ملی سالمندان در سال ۱۳۹۹، تاکنون ردیف بودجه لازم به موضوع سالمندی در برنامههای بودجه کشور گنجانده نشده است. لذا دستگاههای عضو و همکار شورای ملی سالمندان، یکی از دلایل مهم عدم تحقق اهداف سند ملی سالمندان را نبود بودجه مشخص در این خصوص میدانند.
او با اشاره به اینکه لازم است پیشبینی مورد نیاز برای بودجه حوزه سالمندی در راستای مواجهه با این موضوع اجتماعی در نظر گرفته شود، بیان کرد: به طور کلی طی سنوات گذشته تاکنون ردیف بودجه مشخصی به موضوع سالمندی در لوایح بودجه اختصاص داده نشده است. رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان در همین راستا گفت: با توجه به وضعیت افزایش قابل ملاحظه جمعیت سالمندان، لازم است ردیف بودجه اختصاصی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ توسط متولیان امر از جمله مجلس و سازمان مدیریت و برنامهریزی به این حوزه اختصاص پیدا کند.
رضازاده با اشاره به اینکه برنامهها و سیاستهای حوزه سالمندی باید براساس پیمایش سالمندی تدوین شود، خاطرنشان کرد: از جمله مهمترین علل عدم انجام پیمایش در حوزه سالمندی در کشور، نبود ردیف بودجه برای این موضوع و مشکلات سالیان اخیر، از جمله بیماری کرونا و عدم سرشماری در سالیان اخیر بوده است. به گفته او، درحالحاضر ۹ میلیونو ۸۶۶ هزار نفر از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دادهاند که ۵۲.۲۷ درصد از این جمعیت را زنان و ۴۷.۷۳ درصد را مردان تشکیل میدهند.