شادی گمشده در کریسمس غزه
دومین کریسمس در غزه با اندوه گذشت. هرچند پاپ باز هم درخواست کرد که صلح برقرار شود، اما این مردم فلسطین هستند که همچنان در رنج و جنگ زندگی میکنند.
دومین کریسمس در غزه با اندوه گذشت. هرچند پاپ باز هم درخواست کرد که صلح برقرار شود، اما این مردم فلسطین هستند که همچنان در رنج و جنگ زندگی میکنند.
اندکی شادی
تصاویری از زنی فلسطینی منتشر شده که برای کودکان در حال پختن شیرینیهای کریسمسی است. او نانوایی است که تلاش میکند کمی شادی را به اردوگاه آوارگان بیاورد، درحالیکه این آوارگان برای پایانیافتن جنگ بیرحمانه دعا میکنند. او در این آشپزخانه موقت با کف شنی و سقف نایلونی و بدون تجهیزات اولیه، کلوچههای کریسمس آماده کرد. او حدود ۱۰ سال است که کیک و کلوچه میپزد و پیش از این در یکی از بزرگترین قنادیهای غزه کار میکرد، اما آن قنادی در جریان جنگ نابود شد. او مانند بسیاری دیگر در غزه، شغل خود را پس از بمباران نانواییاش از دست داد. او به الجزیره میگوید: «میخواستم سال جدید را با شادی شروع کنم و کلوچههای کریسمس درست کنم تا آنها را میان کودکان اطرافم در اردوگاه توزیع کنم». او درحالیکه مشغول ورزدادن خمیر است، میگوید: «جنگ، زندگی ما را زیرورو کرد». او هم مثل بسیاری از مردم غزه بارها در این مدت طعم آوارگی را کشیده و برای نهمین بار مجبور به جابهجایی شده است. او میگوید: «بچهها هیجانزده هستند، با اشتیاق منتظرند و سعی میکنند در تزیینات کمک کنند». در همین حال، او کلوچهها را در یک سینی پخت قرار میدهد.
کلیساهایی که اردوگاه شدند
این دومین کریسمسی است که در نوار غزه در سایه جنگ و ویرانی سپری میشود. جامعه کوچک مسیحیان غزه تعدادشان بهشدت کاهش یافته است. آنان در این روزها شرایطی دشوار و ناامن را تجربه میکنند. به گزارش خبرگزاریها، بسیاری از مسیحیان غزه به دلیل تخریب منازل خود به کلیساهای تاریخی مانند کلیسای ارتدکس یونانی سنتپورفیریوس و کلیسای کاتولیک خانواده مقدس پناه بردهاند. این کلیساها اکنون به محل اسکان موقت برای دهها خانواده تبدیل شدهاند. در بیتلحم، زادگاه عیسی مسیح، جشنهای کریسمس به دلیل همبستگی با مردم غزه کاهش یافته است. مقامات محلی تصمیم گرفتهاند از برگزاری جشنهای بزرگ خودداری کنند و بهجای آن، بر بهبود شرایط و کاهش رنجهای ناشی از جنگ تلاش کنند.
دعا برای صلح
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، در پیام کریسمس خود که چند روز پیش و در آستانه تولد حضرت مسیح(ع) منتشر کرد، حملات به غزه را محکوم کرد و خواستار پایان جنگها و برقراری صلح در مناطق مختلف جهان، ازجمله اوکراین و غزه شد. او گفت: «امید، فراخوانی است برای اینکه درنگ نکنیم. امید ما را فرا میخواند. از چیزهایی که اشتباه هستند ناراحت باشیم و شهامت تغییر آنها را پیدا کنیم». پاپ در نطق سنتی روز کریسمس گفت «برای بازکردن درها» به روی گفتوگو و «دستیابی به یک صلح عادلانه و ماندگار» میان دو طرف به «جسارت» نیاز است. او در پیام سنتی خود با عنوان «برای شهر و جهان» همچنین به سایر مناقشهها پرداخت. پاپ که برای هزاران نفر در میدان سنپیترو سخن میگفت، با تأکید بر پیام کریسمس سال گذشته بار دیگر خواستار آتشبس در غزه و آزادی گروگانها شد.
اعتراض به کریسمس
در سطح بینالمللی، مسیحیان در کشورهای مختلف حمایت خود را از مردم فلسطین اعلام کردند. در استرالیا، تظاهراتی در اعتراض به برگزاری جشنهای کریسمس درحالیکه مردم غزه تحت بمباران هستند، برگزار شد. در شیلی، رئیسجمهور گابریل بوریچ، در مراسم نورافشانی درخت کریسمس در همبستگی با مردم فلسطین شرکت کرد. امسال هم کریسمس برای مسیحیان غزه و فلسطین با غم و اندوه همراه بود و جشنهای معمول تحت تأثیر جنگ و ویرانی قرار گرفت.