خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمیرفسنجانی| چهاردهم تیر
در جریان ساخت بزرگراه تهران-شمال پیشرفت مهمی نداشتیم/رئیسجمهوری چین به خاتمی گفته فلسفه راه حل مشکل مردم نیست
خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمیرفسنجانی روز چهاردهم تیر از دیداری در مورد وضعیت بزرگراه تهران-شمال و همچنین دیدارهای روزانه دیگر نوشتهاست. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را میخوانید.
دولت خودگردان فلسطین، اعلان کرده که اگر تا شهریور با اسرائیل به توافق نرسند، بهطور یکجانبه، دولت مستقل فلسطین با مرکزیت بیتالمقدس را اعلان میکنند. اسرائیل اعلان کرده که اگر چنین اقدامی شود، مجدداً اراضی اشغالی آزادشده را اشغال میکند. در انتخابات مکزیک، حزب حاکم که هفتاد سال بر سر کار بود، سقوط کرد و در انتخابات مغولستان، اکثریت نیرومندی به کمونیستها رأی دادند که چند سال پیش منزوی شده بودند.
آقای [محمد] فروزنده [رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان]، با همکارانشان آمدند. گزارشی از وضع بنیاد جانبازان دادند و گفتند، امسال ۱۷۰ میلیارد تومان از بودجه عمومی برای جانبازان استفاده مینمایند و گزارش [پیشرفت ساخت] بزرگراه [تهران-] شمال را دادند؛ پیشرفت مهمی نکردهاند و بار دیگر از شرکت ستک [SETEC ING] فرانسوی که قبل از انقلاب مشاور طراحی بود، برای مشاورت استفاده میکنند. تغییراتی در طرح داده و فقط تاکنون حدود ۱۰ میلیارد تومان هزینه کردهاند. از من خواستند که به بانک مرکزی بگویم، ارزی را که در دولت سازندگی، برای راه تصویب و پرداخت نشده، پرداخت کنند و اجازه فاینانس خارجی یا داخلی، برای تأمین بودجه طرح بدهند.
آقایان [علینقی] خاموشی و [علی] عبداللهیان [رئیس و معاون اتاق بازرگانی ایران] آمدند. از وضع کشور ابراز نگرانی کردند و گفتند، هنوز هم امید مردم عاقل و دانا به شماست و راه نجات را ادامه همان سیاستهای دولت سازندگی میدانند و گفتند از سیاستهای رهبری سردرنمیآورند. آقای خاموشی گفت، در سفر چین، بعد از اظهارات فلسفی و فرهنگی آقای [سیدمحمد] خاتمی [رئیسجمهور]، آقای جیانگ زمین [رئیسجمهور چین]، به ایشان گفته است، من یک مهندس مکانیک هستم و فکر میکنم، مردم احتیاج به کارهای عمرانی و اقتصادی دارند و فلسفه، راهحل مشکل مردم نیست.
عصر جمعی از اساتید و شخصیتهای فرهنگی که در همایش [بینالمللی] بزرگداشت سعدی شرکت کردهاند، به دیدارم آمدند. آقای [عبدالعزیز سعود] البابطین [رئیس مؤسسه نوآوری شعری کویت]، از تلاشهای بینظیر یاسر ما، به عنوان مبتکر برگزارى این بزرگداشت، تشکر کرد. آقای [عبدالقادر] حجار، سفیر سابق الجزایر و آقای [محمدعلی] تسخیری [رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] صحبت کردند. من هم صحبت مفصلی در مورد ضرورت همکاریهای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی کشورهای اسلامی کردم. فضای دوستانه خوبی بود.