|

در تجدید میثاق سران قوا با آرمان‌های امام و انقلاب در سومین روز از ایام دهه فجر مطرح شد:

مبارزه با فساد و تحجر

در سومین روز از ایام دهه فجر، رئیس قوه قضائیه با همراهی اعضای شورای‌عالی قضائی و رئیس قوه مقننه به همراه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با حضور در حرم امام خمینی راحل، با آرمان‌های امام و انقلاب تجدید میثاق کردند. مراسمی که فصل مشترک سخنرانان آن علاوه‌بر تأکید بر حفظ و انسجام ملی، تأکیدی بود بر داشتن وحدت برای مقابله با مشکلات و چالش‌ها تا جایی که محسنی‌اژه‌ای گفت: ما نیز قبول داریم که ضعف‌ها و نقص‌هایی وجود دارد، اما تلاش دشمن آن است که این مسائل را برجسته سازد تا مردم ما را ناامید کند.

مبارزه با فساد و تحجر

شرق: در سومین روز از ایام دهه فجر، رئیس قوه قضائیه با همراهی اعضای شورای‌عالی قضائی و رئیس قوه مقننه به همراه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با حضور در حرم امام خمینی راحل، با آرمان‌های امام و انقلاب تجدید میثاق کردند. مراسمی که فصل مشترک سخنرانان آن علاوه‌بر تأکید بر حفظ و انسجام ملی، تأکیدی بود بر داشتن وحدت برای مقابله با مشکلات و چالش‌ها تا جایی که محسنی‌اژه‌ای گفت: ما نیز قبول داریم که ضعف‌ها و نقص‌هایی وجود دارد، اما تلاش دشمن آن است که این مسائل را برجسته سازد تا مردم ما را ناامید کند. قالیباف هم در بخشی از سخنانش گفت: مسئولان در جمهوری اسلامی فقط خادمان مردم هستند و ایجاد هرگونه زحمت برای مردم یا عدم رضایت مردم، به‌خصوص و به‌ویژه اقشار محروم باید خط قرمز عملکرد هر مدیر و مسئولی باشد. سید‌حسن خمینی، تولیت حرم حضرت امام خمینی(ره) نیز گفت: امام خمینی(ره) مدام از مستضعفین و اسلام فقرا و پابرهنگان یاد می‌کردند و خدا نکند منِ آخوند و شما مسئولان گرفتار سفره چرب پولدارها شویم.

   

امام‌(ره) در مقابل متحجرین ایستاد

رئیس قوه قضائیه طی سخنانی در این مراسم، ضمن تبریک و تهنیت ولادت با‌سعادت حضرت اباعبدالله الحسین‌(ع)، اعیاد شعبانیه و روز پاسدار و همچنین ایام‌الله دهه فجر، اظهار کرد: انقلاب امام بزرگوار ما از نوع و جنس بعثت انبیا‌ و بعثت نبی مکرم اسلام است. امام‌(ره) متصف به اخلاق الهی بودند و خودشان را در راه خدا وقف کردند و هر‌آنچه غیر خدا بود، از خود دور کردند و از غیر خدا نهراسیدند. رئیس قوه قضائیه در ادامه با تبیین و تشریح ویژگی‌های شخصیتی و مبارزاتی امام خمینی‌(ره) بیان داشت: امام‌(ره) در مقابل متحجرین و کسانی که با تقدس‌مآبی‌ سد راه خدا بودند، ایستاد و هر‌چند از دست آنها خون دل خورد، اما بساط آنها را جمع کرد. کسانی نیز که دل به دنیا بسته بودند و جناح‌بازی می‌کردند، از ناحیه امام‌(ره) طرد شدند.

محسنی‌اژه‌ای با اشاره به تلاش‌های ۴۶‌ساله دشمنان برای سنگ‌اندازی در مسیر حرکت رو به جلوی انقلاب اسلامی اظهار کرد: دشمنان در تمامی توطئه‌هایی که طی این ۴۶ سال برای براندازی و متوقف‌کردن حرکت رو به جلوی نظام جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند، شکست خورده و ناکام بوده‌اند، اما دست از کینه‌توزی و عناد برنداشته‌اند و امروز خشمگین‌تر از گذشته هستند. دشمن، امروز در براندازی ناکام بوده و نتوانسته از عمق و نفوذ کلام امامین انقلاب در دنیا بکاهد. لذا با امپراتوری تبلیغاتی و رسانه‌ای خود به تکاپو افتاده که دستاوردهای نظام ما را بپوشاند و به برجسته‌سازی ضعف‌ها و نواقص بپردازد. ما نیز قبول داریم که ضعف‌ها و نقص‌هایی وجود دارد، اما تلاش دشمن آن است که این مسائل را برجسته سازد تا مردم ما را ناامید کند. رئیس قوه قضائیه گفت: دشمنان در جلسات خصوصی خود اعتراف دارند که نظام جمهوری اسلامی ایران امروز قدرتمند و با‌اقتدار است و باید با این نظام کار کرد. اما همین دشمنان در تبلیغات رسانه‌ای‌شان با هدف ناامیدسازی مردم، به دروغ چنین القا‌ می‌کنند که نظام ما ضعیف شده است.

البته دشمنان کور خوانده‌اند. مردم ما نه‌تنها منفعل نشده‌اند، بلکه چنانچه احساس کنند انقلاب‌شان در خطر است، باصلابت‌تر از هر زمانی در صحنه حاضر می‌شوند تا از انقلاب و نظام‌شان دفاع کنند. محسنی‌اژه‌ای تصریح کرد: امروز با امام بزرگوار و ولایت‌ امر، مقام معظم رهبری (حفظه‌الله‌تعالی) تجدید میثاق می‌کنیم که تا آخرین نفس و رمق در برابر دشمنان بایستیم و دشمنان مطمئن باشند که ما برای کرسی‌های این دنیا برنامه نداریم، بلکه آنچه برای ما مهم است تحقق آرمان‌های الهی و ایستادگی در این مسیر است. 

دشمنان دقیقا نقاط امید کشور ما را هدف گرفته‌اند

پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، تولیت حرم مطهر امام راحل، طی سخنانی اظهار کرد: دشمنانی که زوال نظام جمهوری اسلامی ایران را می‌خواهند، دقیقا نقاط امید کشور ما را هدف گرفته‌اند. او با بیان اینکه امروز «ایجاد امید در جامعه» از مهم‌ترین وظایفی است که همه ما بر‌عهده داریم، تأکید کرد: آنچه امروز بیش از هر‌چیز دیگری می‌تواند ما را دچار چالش‌های جدی کند، وجود فساد در جامعه یا توهم وجود آن است. در این شرایط، مبارزه جدی، شفاف و بدون خط‌کشی با فساد به شرط آنکه به احساس فاسد‌بودن ساختار منجر نشود، از مهم‌ترین عوامل امیدزا در جامعه خواهد بود. حجت‌الاسلام خمینی با بیان اینکه رئیس قوه قضائیه در زمینه مبارزه با فساد، جزء پیشتازان هستند، گفت: باید این تلاش صورت بگیرد تا در عین مبارزه قاطعانه با فساد، تلقی فساد سیستماتیک در جامعه، به اذهان متبادر نشود.

به هیچ بهانه‌ای حق نداریم با عملکرد خودمان اعتماد‌به‌نفس را از ملت بگیریم

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، هم که صبح دیروز به اتفاق نمایندگان مجلس در سومین روز از دهه فجر و چهل‌و‌ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در حرم مطهر امام راحل با آرمان‌های بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کرد، گفت: دهه فجر برای همه ما بسیار عزیز و مبارک است، به این دلیل که اوج ملت‌شدن مردم ایران و در حقیقت فتح الفتوحی و تحولی برای جوانان این سرزمین زیر چتر دین است و این تقارن اتفاقی نیست. او افزود: در تاریخ معاصر ما چیزی مثل دین نتوانسته ما ایرانی‌ها را این‌گونه کنار هم منسجم کرده و ما را تبدیل به یک ملت کند. اگر قدردان باشیم، باید این سرمایه را حفظ کنیم که این رمز ماندگاری انقلاب ما‌ست. همان‌طور‌که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند انقلاب اسلامی بود که توانست امر ملی را در ایران احیا کند و این امام‌(ره) و مقام معظم رهبری بودند که این قطب‌نما و جهت‌گیری را به ملت عزیز ما دادند و حفظ کردند و ان‌شاءالله حفظ خواهد شد. باید همین اندیشه، مسیر و راه را حفظ کنیم. رئیس مجلس بیان کرد: مردم‌سالاری امام ناشی از اسلام‌شناسی امام بود.

امام براساس‌این به مردم‌باوری رسید. امام به ما آموخت که هدف انقلاب پیش‌بردن دین و دنیای مردم توأم با هم است و غفلت‌نکردن از یکی به بهانه اولویت‌دادن به دیگری است. ایشان با همین باور توانست دین را عامل معرفت و حرمت در جامعه کند. او افزود: امام به ما یاد داد فهمی که در آن مردم‌باوری نباشد، فهم درستی نیست؛ ایشان به ما یاد داد که محوریت در تمام امور اعم از اقتصاد، سیاست داخلی، سیاست خارجی و همه چیز با مردم است. همچنین در میان همه مردم، محرومان در اولویت‌اند، زیرا آنهایی تا آخر خط با این انقلاب خواهند ماند که طعم محرومیت و فقر را چشیده باشند. قالیباف تأکید کرد: مسئولان در جمهوری اسلامی فقط خادمان مردم هستند و ایجاد هرگونه زحمت برای مردم یا رضایت‌نداشتن مردم و به‌ویژه اقشار محروم باید خط قرمز عملکرد هر مدیر و مسئولی باشد. رئیس مجلس تأکید کرد: امام (ره) به مردم شریف ایران اعتمادبه‌نفس ملی داد؛ ما در تمام فرازونشیب‌های ۴۶ سال اخیر، از پیروزی انقلاب تا دوران دفاع مقدس، در عبور از فتنه‌های گوناگون، چالش‌های امنیتی، فشارهای اقتصادی و تحریم، جبهه مقاومت، پیشرفت‌های شگفت‌انگیز کشور، عرصه‌های علم و دانش و بسیاری موارد دیگر، اعتمادبه‌نفس ملی را در مردم‌مان دیدیم و تجربه کردیم. رئیس مجلس گفت: امام به نقش زنان در فرهنگ، تربیت و پرورش به‌ویژه فرزندان خود و اقتصاد تأکید ویژه داشتند.

ایشان در وصیت‌نامه الهی و سیاسی‌شان درباره کنشگری زنان توجه دارند و از نقش آنها در اقتصاد هم تقدیر می‌کنند. قالیباف در ادامه گفت: امام راحل به مسئله حصر اقتصادی که از زمان حیات ایشان تا به امروز که حلقه آن هم تنگ‌تر شده است، اعتنا داشتند. آن چیزی که اقتصاد کشور را از حصار تحریم‌ها بیرون می‌کشد، مردمی‌شدن است. اقتصاد ما به خاطر دولتی‌بودن ضریب آسیب‌پذیری بیشتر و تاب‌آوری کمتری در برابر تحریم دارد. او ادامه داد: اعتماد‌به‌نفس فعال اقتصادی و تولید‌کننده ایرانی نباید بشکند. مداخله نابجا یکی از عوامل از‌بین‌رفتن این اعتماد‌به‌نفس است.، اینجاست که باید حساس باشیم. دولت نه‌فقط خودش نباید چنین خطایی کند، بلکه باید با حمایت دقیق از اقتصاد مولد خصوصی، حافظ اقتصاد در خدمت مردم باشد. 

مسئولان گرفتار سفره چرب پولدارها نشوند

همچنین حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در مراسم تجدید بیعت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با آرمان‌های حضرت امام خمینی در حرم ایشان، اظهار کرد: این روزها، ایام بسیار مهمی است و می‌تواند یادآور مجاهدت‌ها و ایثار و آرمان تاریخی مردم ایران باشد. به همه شهدای انقلاب اسلامی و به‌ویژه شهدای مجلس شورای اسلامی ادای احترام می‌کنیم. او ادامه داد: بیتی از اقبال لاهوری وجود دارد که به اشتباه به حافظ نسبت داده می‌شود. اقبال شاعر فارسی‌گو است که شعر به فارسی می‌گفت، ولی فارسی نمی‌توانست حرف بزند. این بیت این است که «حسن ز بصره بلال از حبش سهیل از روم/ ز خاک مکه ابوجهل، این چه بوالعجبی است». این خاصیت دنیاست. در دنیا دل‌هایی هستند که جذب شخصیت‌های بزرگ می‌شوند که نمونه بارز تاریخی آن اویس قرنی است. برخی پیامبر (ص) را می‌دیدند و ایمان نمی‌آوردند یا نمی‌فهمیدند.

تولیت حرم حضرت امام خمینی (ره) افزود: امام بزرگوار ما و انقلاب اسلامی هم همین‌طور است. شهیدی مثل مرحوم سیدحسن نصرالله در آن سوی دنیا تحت تأثیر این انقلاب قرار می‌گیرد و جذب شخصیت امام (ره) می‌شود، اما کسانی هستند در همین‌جا که ایمان نمی‌آورند. عمر سعد هم می‌فهمید امام حسین (ع) چه جایگاهی دارد، اما به خاطر وعده ملک ری با امام جنگید.  او خاطرنشان کرد: در انقلاب اسلامی مانند همه انقلاب‌های تاریخ گروهی مؤمن و گروهی کافر به انقلاب بودند. از دورترین نقطه کشور تا خود تهران همه دور یک مرجع دینی جذب شدند، ولی کسانی هم بودند که ایمان نیاوردند. با این حال ادامه این نهضت در دنیا وجود دارد. در غزه و یمن فرزندان این انقلاب حضور دارند و جوهره وجود امام افراد را در طول تاریخ و جغرافیا دور او جمع کرد. سیدحسن خمینی درباره وظایف امروز مسئولان در برابر انقلاب اسلامی، گفت: به آنچه امام آن روز به یارانش گفت، عمل کنید. از هم نپاشید، فرقه‌فرقه و دسته‌دسته نشوید، اختلاف داشته باشید، ولی دعوا نکنید. بدانید همه سر سفره مردم ایران نشسته‌ایم و محرومان و مستضعفان را فراموش نکنیم. او ادامه داد: امام مدام از مستضعفان و اسلام فقرا و پابرهنگان یاد می‌کردند و خدا نکند منِ آخوند و شما مسئولان گرفتار سفره چرب پولدارها شویم. به فقرا توجه کنیم و شعار ندهیم. بیش از هر چیز به قلب خود بپردازیم. علت اینکه دهه ۶۰ که ما قدرت و تجریه امروز را نداشتیم، ولی توفان کردیم، این بود که دل‌های‌مان محکم‌تر بود. کسی که صبح برای شهادت از خواب بلند می‌شود، نمی‌ترسد.