|

وزرا در حاشیه جلسه هیئت دولت پاسخ‌گوی سؤال‌های خبرنگاران بودند

پیام مقام معظم رهبری به پوتین

درحالی‌که دولت چهاردهم در میانه دور جدیدی از مذاکرات خارجی، چالش‌های اقتصادی و وعده‌های معیشتی قرار دارد، نشست بیست‌وهفتم فروردین هیئت وزیران فرصتی بود تا اعضای کابینه در حاشیه جلسه، مقابل خبرنگاران بایستند و درباره مهم‌ترین پرسش‌های افکار عمومی سخن بگویند.

پیام مقام معظم رهبری به پوتین

گروه سیاست: درحالی‌که دولت چهاردهم در میانه دور جدیدی از مذاکرات خارجی، چالش‌های اقتصادی و وعده‌های معیشتی قرار دارد، نشست بیست‌وهفتم فروردین هیئت وزیران فرصتی بود تا اعضای کابینه در حاشیه جلسه، مقابل خبرنگاران بایستند و درباره مهم‌ترین پرسش‌های افکار عمومی سخن بگویند. از انتقال پیام مکتوب رهبری به پوتین و تأکید بر حق غنی‌سازی تا اصلاح تعرفه اینترنت، کمبود سوخت نیروگاهی، سرنوشت طرح کالابرگ و احتمال بازگشت اختیار تغییر ساعت رسمی به دولت؛ گفت‌وگوهایی که هرکدام بخشی از نقشه راه سیاست‌گذاری در سال ۱۴۰۴ را روشن‌تر می‌کنند.

پیام رهبری به کرملین

عباس عراقچی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره مواضع آمریکا پیرامون مذاکرات گفت: جلسه اول مذاکرات سازنده و رو به جلو بود و جلسه روز شنبه آینده در ادامه جلسه اول خواهد بود. در فاصله جلسه اول و دوم بعضا مواضع متضادی را مطرح می‌کنند که اصلا کمک‌کننده به روند مذاکرات نیست. باید در مذاکرات از نظرات واقعی آنها مطلع شویم. اگر مواضع سازنده‌ای داشته باشند، می‌توان امیدوار بود که مذاکرات در چارچوب یک توافق محتمل را آغاز کنیم. اگر مواضع متناقض ادامه یابد، کار مشکل خواهد بود. در این فاصله ویتکاف چند جور صحبت کرده است که باید در پشت میز مذاکره از مواضع واقعی آنها مطلع شد. وی درباره هدف سفرش به روسیه بیان کرد: هدف من انتقال پیام مکتوب مقام معظم رهبری به روسیه است، این پیام در دیدار با پوتین منتقل خواهد شد. عراقچی در پاسخ به این پرسش که درباره ظرفیت غنی‌سازی در مذاکرات صحبت شده است؟ بیان کرد: غنی‌سازی ایران امری واقعی، حقیقی و پذیرفته‌شده است. ما برای اعتمادسازی برای نگرانی احتمالی آمادگی داریم، ولی اصل موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست. وزیر خارجه درباره فشار به تیم مذاکره‌کننده ایرانی، بیان کرد: اگر مذاکره بر مبنای موضع برابر و در فضای محترمانه باشد، می‌تواند پیش برود اما از طریق فشار و تحمیل چیزی حاصل نخواهد شد. این را ما در عمل هم ثابت کرده‌ایم. ما در کمال خونسردی و آرامش و بدون اینکه تحت تأثیر فشاری قرار بگیریم، در مذاکره شرکت می‌کنیم.

اقتصاد؛ از تهاتر نفت تا حفظ کالابرگ

سیدحمید پورمحمدی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: درآمد مالیاتی سال ۱۴۰۳ تقریبا صددرصد تحقق یافت، اما درآمد نفتی کم شد چون مصرف داخلی فراورده‌های نفتی افزایش و مثلا مصرف روزانه بنزین حتی به ۱۶۵ میلیون لیتر افزایش یافت و این یعنی مصرف از تولید پیشی گرفت، به همین دلیل ناگزیر شدیم درآمدهای نفت را با فراورده‌های نفتی تهاتر کنیم. وی از عموم مردم خواست با نگاه به میزان مصرف بنزین و سایر فراورده‌های نفتی، مصرف‌شان را کاهش دهند. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تأکید بر تداوم اجرای طرح کالابرگ گفت: اراده نظام تداوم کالابرگ برای هفت دهک است. منابع آن مرحله به مرحله در حال تأمین است و ان‌شاءالله بقیه آن نیز تأمین می‌شود. پورمحمدی شایعات کاهش دهک‌های مشمول کالابرگ را رد کرد و گفت: هیچ تصمیم جدیدی در این زمینه اتخاذ نشده و مشمول این طرح همان هفت دهک اعلام‌شده قبلی هستند.

از بودجه ساخت «پایتخت» اطلاع دقیق ندارم

پیمان جبلی هم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بودجه ساخت سریال پایتخت در کمیته برآوردی که معمولا در سیما فیلم برای تهیه سریال‌ها تشکیل می‌شود و متناسب با اجزای هر سریال همچون دکور، بازیگران و مواردی دیگر است، تصویب و پرداخت می‌شود که از میزان آن اطلاع دقیق ندارم. وی افزود: تلاش کردیم از فرصت هم‌زمانی ماه رمضان با تعطیلات سال جدید به‌خوبی استفاده کنیم و ارزیابی از مخاطبان نیز نشان می‌دهد نتیجه در مجموع رضایت‌بخش بوده است. جبلی تأکید کرد: عزم صداوسیما این است که برای ساخت آثار جذاب، فاخر و مخاطب‌پسند، از هنرمندانی که علاقه به استفاده از ظرفیت صداوسیما داشته باشند، بهره‌برداری کند. سریال پایتخت نشان داد صداوسیما این ظرفیت را دارد که مخاطبان را از اقصانقاط کشور پای تلویزیون بنشاند.

 زمان معرفی وزیر اقتصاد ارتباطی با روند مذاکرات ندارد

فاطمه مهاجرانی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره معرفی وزیر اقتصاد به مجلس و احتمال ارتباط این موضوع با روند مذاکرات، تصریح کرد: اصولا ما هیچ‌کدام از موضوعات کشور را به مذاکرات گره نزدیم و نمی‌زنیم. همان‌طورکه هم رئیس‌جمهوری گفت و هم دیروز مقام معظم رهبری راجع به آن تذکر دادند، ما هیچ‌کدام از موضوعات داخل کشور را به مذاکرات گره نمی‌زنیم. امور جاری کشور در حال انجام است. مهاجرانی ادامه داد: مذاکرات به‌عنوان یکی از موضوعاتی که وزارت خارجه دنبال می‌کند، پیگیری خواهد شد. وی افزود: درمورد معرفی وزیر اقتصاد قانونا دولت سه ماه فرصت دارد و طبیعتا از سه ماه فرصت خود می‌تواند استفاده کند. درعین‌حال با واژه «بی‌صاحب‌بودن وزارت اقتصاد» که در پرسش مطرح شد، موافق نیستم. دکتر اکرمی به‌عنوان سرپرست که قبلا هم این تجربه را داشته‌اند خیلی خوب امور را پیش می‌برند و هیچ‌کدام از امور این وزارتخانه معطل نمانده است و همه زیرمجموعه‌ها در حال کار هستند.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران و بازگشایی سفارت آمریکا در تهران، تأکید کرد: بازگشایی سفارت موضوعی است که تالی بر موضوعات دیگر است؛ در حال حاضر بازگشایی سفارت آمریکا موضوعیت ندارد، موضوع هنوز بسیار خام است و پاسخ به این سؤال معنایی ندارد. وی افزود: موضوع سرمایه‌گذاری خارجی نیز روال مشخصی دارد و برای همه کشورها یکسان است. اقدام به هرگونه سرمایه‌گذاری، صرف‌نظر از ملیت، باید در چارچوب قوانین و خطوط قرمز کشور انجام شود. سخنگوی دولت اظهار کرد: موضوع مهمی که جانبازان را خوشحال خواهد کرد این است که موضوع واردات خودروی جانبازان در بودجه ۱۴۰۴ دیده شده و امروز در دولت به تصویب رسید.

 تابستان بهتری پیش‌رو داریم

عباس علی‌آبادی نیز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، بیان کرد: من فکر می‌کنم تابستان بهتری پیش‌رو خواهیم داشت. با توجه به اینکه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال ورود به مدار هستند، تاکنون حدود پنج هزارو ۸۰۰ مگاوات واحد جدید، هم رفع محدودیت شده و هم به مدار تولید اضافه شده است. خوشبختانه دیشب نیروگاه رودبار نیز به مدار تولید پیوست که خبر خوبی است. می‌توانیم از ظرفیت آبی که ما در حوزه رودخانه کارون داریم، استفاده کنیم. علی‌آبادی در ادامه اظهار کرد: در حوزه انرژی ما سال گذشته ۳۸۰ میلیارد کیلو وات ساعت در سال برق تولید کردیم. همه این ظرفیت به استفاده مفید نرسید. بخشی از این انرژی تولیدشده در مسیر انتقال تلف می‌شود. بخشی نیز دستخوش تلفات غیرمجاز می‌شود. ما یک‌سری تلفات فنی و یک‌سری تلفات غیرفنی داریم. امسال در حال تلاش هستیم تا هم تولید را افزایش دهیم و هم تلفات غیرفنی را کاهش دهیم. وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی پیرامون کمبود سوخت نیروگاه‌ها برای تولید برق، بیان کرد: تابستان فرصتی برای تعمیرات است.

کمااینکه زمستان نیز فرصتی برای تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی است. زمانی که ما با محدودیت سوخت مواجه می‌شویم، سال گذشته به دلایل فنی دچار محدودیت شدیم و زمستان سختی را پشت سر گذاشتیم، واحدهای حرارتی به تعمیرات نرفتند. من از همکارام تشکر می‌کنم. همکاران بنده تلاش کردند تعمیرات را جبران کنند. هیچ‌یک از همکاران بنده در بخش تعمیرات تعطیلات عید نداشتند. حتی روز عید هم تعمیرات انجام دادند. خوشبختانه تعمیرات خوبی داشتیم. وی در ادامه خاطرنشان کرد: به نظر بنده وضعیت مناسبی است. در تابستان نیز واحدهای پالایشگاهی ما باید به تعمیرات بروند. احتمالا مشکل سوختی داریم. فکر کنم با طرحی که ما در حوزه مصرف خواهیم داشت و محدودیت‌هایی را برای پرمصرف‌ها اعمال خواهیم کرد، ان‌شاءالله وضعیت خیلی بهتر خواهد شد.

مجلس همراهی کند تا اختیار جابه‌جایی ساعت رسمی کشور به دولت برگردد

علاءالدین رفیع‌زاده هم در جمع خبرنگاران با اشاره به درخواست دوفوریتی دولت از مجلس برای بررسی جابه‌جایی ساعت رسمی کشور، گفت: این امر به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک می‌کند. مطالعات داخلی و خارجی نشان می‌دهد جابه‌جایی ساعت رسمی بین هزار تا هزارو 500 مگاوات صرفه‌جویی برق را به همراه دارد. وی افزود: امیدواریم مجلس همراهی کند تا اختیار جابه‌جایی ساعت رسمی کشور در شش‌ماهه اول و دوم سال به دولت برگردد. رفیع‌زاده درباره ساماندهی وضعیت نیروهای شرکتی نیز اظهار کرد: در این زمینه چهار جلسه برگزار شده است و یک جلسه نیز هفته آینده برگزار می‌شود تا در نهایت پیشنهاد مشخص ما به دولت ارائه شود تا تصمیم‌گیری کنند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اعلام خبر استخدام جدید در نظام اداری، گفت: تعداد زیادی استخدام در وزارت بهداشت و آموزش و پرورش داریم که در وزارت بهداشت حدود ۲۷ هزار نفر است و نهایی شده و در وزارت آموزش و پرورش نیز هنوز قطعی نیست، اما حدود ۷۰ هزار نفر پیش‌بینی شده که در حال طی‌کردن مراحل نهایی است. وی خاطرنشان کرد: با تأمین منابع مالی برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش، تلاش می‌کنیم حداکثر خردادماه سال جاری آزمون استخدامی برگزار شود.

دولت چهاردهم حتما محدودیت دسترسی به سکوهای خارجی را برمی‌دارد

ستار هاشمی نیز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: همان‌طورکه رئیس‌جمهور و دولت، قبل‌تر در بحث دسترسی به سکوهای بین‌المللی وعده داده بودند، امسال گام‌های دیگری برداشته می‌شود. وی ادامه داد: دولت چهاردهم طبق فرایند تعریف‌شده از طریق اجماع و هم‌گرایی بین نگاه‌های مختلف همچنان به مذاکراتش برای رفع محدودیت‌ها ادامه می‌دهد و حتما به وعده‌هایش عمل می‌کند.

هاشمی با اشاره به قصد وزارت تحت امرش برای ارائه خدمات هوشمند، گفت: کدپستی برای همه پلاک‌ها در شهرها و روستاها با تحقق دولت هوشمند و مدیریت مصرف به‌خصوص در حوزه مدیریت مصرف انرژی کمک کرده تا مصرف به صورت دقیق‌تری مدیریت شود. این مسئله به‌خصوص در حوزه مدیریت مصرف انرژی به‌صورت دقیق‌تر تأثیرگذار خواهد بود و می‌تواند شفافیت بیشتری در جامعه ایجاد کند. با این روش، می‌توان در امور مختلف بهبود قابل توجهی ایجاد کرد. وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در مدیریت منابع کشور، شکل‌گیری دولت هوشمند و ارائه خدمات غیرحضوری است. دو رکن اساسی در این مسیر وجود دارد؛ یکی کد ملی که در کشور جا افتاده و خدمات بسیاری از طریق آن ارائه می‌شود و دیگری کدپستی که هنوز به جایگاه خود نرسیده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در حال حاضر، همبستگی و یکپارچگی میان کدپستی و خدمات دولتی به درستی اتفاق نیفتاده و این یکی از مواردی است که باید در اولویت قرار گیرد. آقای رئیس‌جمهور در ابتدای دولت چهاردهم به بحث یکپارچگی کدپستی با خدمات اشاره کرده‌اند. در این راستا، گزارشی از اقدامات انجام‌شده در دولت چهاردهم درباره یکپارچه‌سازی کدپستی با خدمات دولتی به وزارت ارتباطات ارائه شد و پیشرفت‌های خوبی در این زمینه مشاهده شده است. هاشمی خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال شاهد عملیاتی‌شدن این طرح در دستگاه‌های اجرائی کشور باشیم و این فرایند رفته‌رفته تکمیل شود. وی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم توجه به امنیت سایبری تأکید کرد و گفت: بحث امنیت سایبری در حوزه‌های مختلف قابل توجه است و طبق سند مصوب، حداقل چهار دستگاه متولی ارائه خدمات امنیت سایبری هستند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأیید اصلاح تعرفه‌های اینترنت در سال جاری گفت: تعرفه‌ها به‌گونه‌ای اصلاح می‌شود که زندگی مردم را مستقیم تحت تأثیر قرار ندهد.

پیگیر دستور رئیس‌جمهور برای ممنوعیت واردات پارچه هستیم

سید محمد اتابک هم در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اجرای دستور رئیس‌جمهور برای ممنوعیت واردات پارچه به کجا رسید؟ بیان کرد: اکنون ما با انجمن پارچه و مسئولان تولیدکننده نشستیم و یک ارزیابی انجام دادیم تا ببینیم چه چیزهایی را می‌توانیم در کشور تولید کنیم تا بازار دچار مضیقه نشود. آن میزانی که می‌توانیم تولید کنیم، جدا خواهیم کرد و سعی می‌کنیم واردات بیشتر برای پارچه‌هایی باشد که بیشتر به عنوان مواد در کارخانه‌های نساجی استفاده می‌شود. وی در ادامه اظهار کرد: یعنی روی نخ تأکید داریم. دو جلسه تاکنون تشکیل شده و امیدوارم به‌زودی نهایی شود و ابلاغ کنیم.