بحران آب در تهران جدی شد
با وجود پیشبینیهای سازمان هواشناسی، بارندگیهای پاییز امسال 55 درصد نسبت به میانگین نرمال کاهش داشته و تنش آبی در تهران جدیتر شده است.
به گزارش شبکه شرق، بهدنبال بروز تنش آبی در تهران با کاهش سطح ذخایر سدها و کاهش شدید بارشها، الگوی مصرف آب هر خانوار در تهران از ۱۴ مترمکعب در ماه به ۱۲ مترمکعب در ماه کاهش یافت.
بهدنبال بروز تنش آبی در تهران با کاهش سطح ذخایر سدها و کاهش شدید بارشها، الگوی مصرف آب هر خانوار در تهران از ۱۴ مترمکعب در ماه به ۱۲ مترمکعب در ماه کاهش یافت.
درحالی که الگوی مصرف آب هر خانوار تهرانی تا پیش از این، ۱۴ مترمکعب در ماه بود، این رقم در پی بروز تنش آبی در استان تهران با کاهش ۲۰۰۰ لیتری بهمیزان ۱۲ مترمکعب در ماه تعیین شد.
بهعبارتی هر خانوار تهرانی که حداکثر ۱۲ مترمکعب در ماه مصرف آب داشته باشد، مصارفی نرمال و بیش از این مقدار، پرمصرف تلقی میشود.
بر اساس تقسیمبندی جدید، خانوارهایی که تا الگوی ماهانه آب مصرف کنند «خوشمصرف»، آن دسته از مشترکان که بین ۱۲ تا ۲۴ مترمکعب یعنی تا دو برابر الگو مصرف کنند، «پرمصرف» و مشترکانی که بیش از دو برابر الگو مصرف کنند «بدمصرف» هستند.
طرح جدید برخورد با مشترکان پرمصرف و بدمصرف نیز که از هفته گذشته در تهران آغاز شده است، بر اساس تقسیمبندی جدید خواهد بود.
محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در این خصوص گفت: مشترکان بدمصرف در مرحله اول این طرح با اخطار، در مرحله دوم با قطع موقت آب و در مرحله سوم با محدودیت بیشتر مواجه خواهند شد و با اداراتی که مصارف بیشتر از حد مجاز دارند با استناد به مصوبه شورای مدیریت بحران استانداری برخورد قاطع انجام میشود.
او در تشریح وضعیت منابع آبی استان تهران پس از پاییز بیبارش امسال گفت: علیرغم پیشبینیهای سازمان هواشناسی، بارندگیهای پاییز امسال ۵۵ درصد نسبت به میانگین نرمال کاهش داشته است و در چنین شرایطی برای تأمین آب استان تهران، مؤثرترین راه مدیریت تقاضا و مدیریت مصرف است.
مدیرعامل آبفای استان تهران ضمن دعوت شهروندان تهرانی به مشارکت در مدیریت مصرف آب، از شهروندان استان تهران درخواست کرد با کاهش ۱۰ درصدی مصارف خود و پرهیز از مصارف غیرضروری این شرکت را در تأمین پایدار آب استان تهران یاری کنند.