|

دستور ویژه برای برخورد با مقصران انفجار بندر

رئیس قوه قضائیه برای برخورد قانونی با مقصران حادثه بندر شهید رجایی دستور ویژه داد. حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای‌ اعلام کرد: «مقامات قضائی ذی‌ربط ازجمله دادستان کل کشور با همکاری دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی، مقصران احتمالی و تعلل‌کنندگان و عناصری را که قصور و کوتاهی آنها سبب بروز حادثه بندر شهید رجایی شد، سریعا شناسایی کنند و براساس قانون برخوردهای مقتضی را با آنها انجام دهند. دادستان کل کشور در صورت لزوم برای این منظور نیروی ویژه در نظر بگیرد.

دستور ویژه برای برخورد با مقصران انفجار بندر

شرق: رئیس قوه قضائیه برای برخورد قانونی با مقصران حادثه بندر شهید رجایی دستور ویژه داد. حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای‌ اعلام کرد: «مقامات قضائی ذی‌ربط ازجمله دادستان کل کشور با همکاری دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی، مقصران احتمالی و تعلل‌کنندگان و عناصری را که قصور و کوتاهی آنها سبب بروز حادثه بندر شهید رجایی شد، سریعا شناسایی کنند و براساس قانون برخوردهای مقتضی را با آنها انجام دهند. دادستان کل کشور در صورت لزوم برای این منظور نیروی ویژه در نظر بگیرد.

 

در این راستا، علاوه بر دقت، سرعت عمل نیز بسیار مهم است. همچنین کمیته‌های تشکیل‌شده درباره پیگیری ابعاد حادثه بندر، با جدیت کار را دنبال کنند و گذشت زمان سبب نشود که از جدیت کار آنها کاسته شود». او این را هم اضافه کرد که تمام مسئولان در بخش‌ها و دستگاه‌های ذی‌صلاح، درباره ابعاد حادثه بندر شهید رجایی، اطلاعات شفاف و درست را به افکار عمومی ارائه دهند تا از روایج شایعات و اکاذیبی که ایجاد می‌شود، جلوگیری به عمل آید. همچنین با عناصری که قصد سوء‌استفاده از این فضا و تهدید امنیت روانی مردم را نیز دارند، برخورد مقتضی صورت گیرد». تعداد فوتی‌های حادثه بندر شهید رجایی تا ظهر دیروز، ۴۶ نفر اعلام شد و به گفته عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ۳۶ مصدوم این حادثه در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی بستری‌اند. براساس اعلام محمد جمالیان، هزار‌و ۲۲۵ مصدوم در مراکز درمانی پذیرش شده بودند که از این تعداد تا صبح دیروز هزار‌و ۷۰ نفر مرخص شدند.

 

۱۳۸ نفر همچنان بستری‌اند، ۱۲ نفر به بیمارستان‌های شیراز اعزام شدند و ۳۶ نفر هم در بخش مراقبت‌های ویژه قرار دارند و سه نفر هم در بخش سوختگی بستری‌اند؛ سوختگی این افراد با درجه بالاست. در این میان سازمان پزشکی قانونی کشور هم از بستگان درجه‌یک مفقودان حادثه بندر شهید رجایی خواست به پزشکی قانونی مراجعه کنند. مهدی فروزش، جانشین رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در مدیریت بحران‌ اعلام کرد: «بستگان درجه‌یک مفقودان این حادثه به‌ منظور شناسایی و تعیین هویت قربانیان، برای نمونه‌گیری و تطبیق DNA به مرکز پزشکی قانونی استان محل سکونت خود مراجعه کنند».

 

به گفته او، در ساعات اولیه پس از وقوع حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، تیم‌های بحران و عملیات پزشکی قانونی استان هرمزگان به حالت آماده‌باش درآمدند و با انتقال اولین قربانیان، کار شناسایی و تشخیص هویت را آغاز کردند: «با توجه به ‌شدت حادثه، در حال حاضر تیم‌های بحران استان‌های بوشهر و فارس به عنوان استان‌های معین و آزمایشگاه ژنتیک استان فارس در حالت آماده‌باش قرار دارند تا در صورت نیاز، از کمک آنها برای انجام سریع‌تر مأموریت‌های پزشکی قانونی در راستای شناسایی و تعیین هویت قربانیان استفاده شود». عملیات در منطقه حادثه همچنان ادامه دارد. آن‌طور که جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران، روایت می‌کند، آنها صبح دیروز توانستند به یکی از اصلی‌ترین کانون‌های آتش‌سوزی در منطقه ورود کنند: «صبح دیروز خودروهای آتش‌نشانی و آب‌رسان و لودر و بیل‌مکانیکی توانستند به بخش میانی -که یکی از اصلی‌ترین کانون‌های آتش‌سوزی بود- نفوذ کنند.

 

همین مسئله باعث شد بتوانند سریع‌تر آب‌رسانی کنند و کانتینرهای سوخته تا حد بهتری جابه‌جا شوند. عملیات لکه‌گیری در بخش میانی سرعت بیشتری گرفته است». به گفته او، قسمت شرقی هم در اختیار آتش‌نشانان تهران و شیراز قرار گرفته و کماکان در حال ادامه‌دادن عملیات خود هستند‌. در همین شرایط، سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور به ایلنا گفت که وزش باد شدید روز یکشنبه منجر به شعله‌ورشدن دوباره آتش در منطقه شد و روند خاموش‌کردن آتش از سر گرفته شد. حسین ظفری این را هم اضافه کرد که در کانتینرهایی که بیشترین آسیب را دیدند، قیر و پارافین وجود داشت و بعد از فروکش‌کردن آتش ارزیابی‌ها و برآورد خسارت آغاز می‌شود: «در محل دپوی کانتینرها بیش از دوهزار‌و ۵۰۰ کانتینر وجود دارد و اطراف آن نیز خالی است و آتش تاکنون حتی به بخش‌های کناری درون مجموعه بندرگاهی شهید رجایی هم سرایت نکرده؛ یعنی محدوده حریق به‌گونه‌ای است که امکان سرایت به اطراف آن نیز وجود ندارد و ما هم تلاش کرده‌ایم این اتفاق نیفتد».