|

ستاد مدیریت بحران تهران در حالت آماده باش قرار گرفت

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اعلام آماده‌باش در سطح استان، نسبت به فعالیت سامانه بارشی جدید، کاهش ۸ تا ۱۰ درجه‌ای دما و افزایش خطرات ناشی از سرما و بارش برف هشدار داد. وی همچنین بر لزوم مدیریت مصرف انرژی، پرهیز از حضور در مسیرهای کوهستانی و اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با یخبندان تأکید کرد.

ستاد مدیریت بحران تهران در حالت آماده باش قرار گرفت

به گزارش شبکه شرق ؛ حامد یزدی مهر، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران، با اشاره به صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خصوص فعالیت سامانه بارشی جدید و نفوذ توده هوای سرد در استان تهران اعلام کرد که مخاطرات این سامانه از اواخر وقت پنجشنبه، ۱۸ بهمن آغاز شده و تا جمعه شب، ۱۹ بهمن ادامه خواهد داشت.

در این بازه زمانی، شاهد پدیده‌هایی نظیر مه‌گرفتگی، بارش برف، وزش باد شدید موقتی و کولاک برف در نیمه شمالی استان، به‌ویژه در دامنه‌ها و ارتفاعات خواهیم بود.

هشدار درباره لغزندگی معابر و شرایط جاده‌ای

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران ضمن هشدار درباره لغزندگی معابر و جاده‌ها، اختلال در حمل‌ونقل به‌ویژه در مسیرهای کوهستانی و گردنه‌ها، از مسافران خواست که در صورت ضرورت سفر، احتیاط لازم را به عمل آورند و حتماً زنجیر چرخ و تجهیزات زمستانی همراه داشته باشند.

وی افزود: به دلیل پیش‌بینی مه‌گرفتگی، کولاک و انباشت برف در مناطق شمالی استان، از جمله دامنه‌ها و ارتفاعات، لازم است که مردم از حضور در این مسیرها خودداری کنند یا با آمادگی کامل از نظر تجهیزات زمستانی تردد داشته باشند.

هشدار درباره حضور در حاشیه رودخانه‌ها، پروازها و صعود به ارتفاعات

یزدی مهر تأکید کرد که به دلیل احتمال وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌ها، مردم از اتراق یا تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.

وی همچنین هشدار داد که پرواز گلایدر، هواپیماهای آموزشی و بالگردها به دلیل شرایط نامساعد جوی، لغو یا محدود شود و از صعود به ارتفاعات، به دلیل خطر ریزش بهمن، سرمازدگی و وزش بادهای سرد شدید خودداری شود.

خطرات ناشی از سامانه بارشی و سرمای شدید در مناطق مختلف استان تهران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران همچنین نسبت به احتمال وقوع صاعقه، بارش تگرگ در مناطق مستعد، لغزش و سقوط سنگ، رانش زمین در نواحی کوهستانی و وزش باد شدید تا بسیار شدید در مناطق غربی و جنوبی استان هشدار داد.

وی با اشاره به خطر آسیب به سازه‌های موقت، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، از شهروندان خواست که اقدامات پیشگیرانه را برای کاهش خسارات ناشی از وزش باد شدید و بارش‌های ناگهانی انجام دهند.

توصیه‌های مدیریت بحران برای مواجهه با یخبندان و کاهش دما از ۲۰ بهمن

طبق اعلام سازمان هواشناسی، از روز شنبه، ۲۰ بهمن‌ماه، تا دوشنبه، ۲۲ بهمن‌ماه، یک سامانه سرمای شدید در استان تهران مستقر خواهد شد که منجر به کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۰ درجه سلسیوس در دامنه‌ها و ارتفاعات شمالی استان و کاهش ۵ تا ۸ درجه سلسیوس در نیمه جنوبی و مرکزی استان خواهد شد.

یزدی مهر، مناطق تحت‌تأثیر این موج سرما را فیروزکوه، آبعلی، دماوند، لواسان، پردیس، میگون و شرق تهران اعلام کرد و افزود که این مناطق شاهد تنش دمایی شدید، یخبندان سطحی، وزش بادهای سرد و برودت هوا تا سطح هشدار جدی خواهند بود.

خطرات یخ‌زدگی، مصرف بالای انرژی و توصیه‌های مدیریت بحران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران نسبت به یخ‌زدگی تاسیسات، لوله‌های آبرسانی و رادیاتور خودروها هشدار داد و بر استفاده از ضدیخ، عایق‌سازی تأسیسات آبی و محافظت از لوله‌های آب تأکید کرد.

همچنین، به کشاورزان، دامداران و صاحبان گلخانه‌ها و سالن‌های پرورش قارچ و طیور توصیه کرد که اقدامات لازم برای تنظیم دمای سالن‌ها، جلوگیری از یخ‌زدگی تجهیزات و مصرف بهینه انرژی را انجام دهند.

در خصوص مدیریت مصرف انرژی، به‌ویژه گاز و برق، یزدی مهر از مردم خواست که با رعایت الگوهای بهینه مصرف، همکاری لازم را با نهادهای مسئول داشته باشند.

آمادگی دستگاه‌های اجرایی و راهداری برای مواجهه با شرایط جوی

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در ادامه، بر ضرورت آماده‌سازی ماشین‌آلات برف‌روب، استفاده از شن و نمک در جاده‌ها و آمادگی کامل دستگاه‌های راهداری و امدادی برای مدیریت شرایط اضطراری تأکید کرد.

وی اعلام کرد که تمامی دستگاه‌های اجرایی و امدادی در آماده‌باش کامل هستند تا در صورت نیاز، اقدامات لازم را برای کاهش آسیب‌ها و ارائه خدمات امدادی به شهروندان انجام دهند.