|

بائربوک در سرزمین شام

وزیرخارجه ۴۴ ساله آلمانی‌ها با تصویری که از او در رسانه‌ها و هنگام مواجهه با جولانی در دمشق منتشر شد، از سایه بیرون آمد.

بائربوک در سرزمین شام

 او یکی از بی سروصداترین وزرای خارجه اروپایی‌ست و از سال ۲۰۱۸ به همراه روبرت هابک رهبری حزب سبزهای آلمان را برعهده دارد.او از سال ۲۰۱۳، یعنی ۱۲ سال قبل پا به عرصه سیاست گذاشت و کرسی نمایندگی براندبورگ در بوندستاگ را در اختیار داشت.با این حساب می‌توان آنالنا بائربوک را یکی از جوان‌ترین سیاستمداران آلمانی دانست.

وزیرخارجه آلمان که در رشته حقوق و علوم سیاسی در هامبورگ تحصیل کرده، آخر هفته گذشته به عنوان نماینده بلندمرتبه آلمانی‌ها به همراه همتای فرانسوی خود یعنی ژان نوئل بارو که سه سال از او کوچکتر است، وارد دمشق شد. تصاویری از بائربوک در حالیکه به همراه هیات همراه خود از هواپیما پیاده میشد نشان داد که همگی آنها جلیقه ضدگلوله به تن کرده‌اند.

اما نقطه عطف این سفر نه حرف‌های میان بائربوک و بارو با جولانی بلکه ویدیویی بود که از دست ندادن احمد الشرع با خانم وزیر منتشر شد.بعد از انتشار آن ویدیو خود بائربوک هم صحنه را خالی نکرد و به توضیح ماجرا پرداخت. وزیرخارجه المان گفت برای من کاملاً روشن بود که در اینجا یک دست دادن عادی انجام نخواهد شد.

او اضافه کرد این وضعیت برای وزیرخارجه فرانسه هم قابل درک بوده و او هم دست خود را دراز نکرده است.

با وجود اینکه ظاهرا وضعیت برای خود بائربوک قابل‌قبول بوده اما منتقدان میگویند احمد الشرع با عدم رعایت عرف دیپلماتیک، برخلاف رهبران دیگر کشورهای عرب، نشان داده که قصد ندارد نرمشی از خود نشان داده یا شبیه به کشورهای همسایه سوریه، حتی ترکیه باشد.

اما آنچه بائربوک را به شام کشاند، تاکید آلمانی‌ها بر اهمیت رعایت حقوق زنان و حقوق بشر و همراهی همه گروه‌های سیاسی و قومیتی و مذهبی در روند انتقال قدرت بوده است. سوریه از زمان بشار اسد،

درگیر تحریم‌های کمرشکنی بوده که غرب بر این کشور تحمیل کرده است. حالا الجولانی تلاش دارد تا با رایزنی و نشان دادن روی خوش به آنها از این فشارها کم کند. از سوی دیگر بازسازی سوریه نیاز به سرمایه‌گذاری کلان دارد که بخشی از آن از سوی اروپایی‌ها انتظار می‌رود. فرانسه و آلمان اما برای اینکه چنین امتیازاتی را به دمشق بدهند، شروطی دارند.