|

ممنوعیت کمک مالی خارجی در گرینلند؛ واکنش به تهدیدات آمریکا

مقام‌های جزیره گرینلند، از ترس مداخلات آمریکا، لایحه‌ای را با موضوع ممنوعیت دریافت پول‌های اهدایی خارجی و ناشناس از سوی احزاب سیاسی در راستای حفاظت در برابر مداخله در انتخابات و حفظ یکپارچگی سیاسی در این جزیره تصویب کردند.

ممنوعیت کمک مالی خارجی در گرینلند؛ واکنش به تهدیدات آمریکا

به گزارش شبکه شرق ؛ شبکه خبری دانمارکی «دی.آر» گزارش داد این لایحه روز سه‌شنبه با دریافت ۲۲ رای مثبت در مقابل هشت رای ممتنع تصویب شد.

این تحول بعد از آن رخ می‌دهد که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا با تکرار کردن تهدیداتی که در دور اول ریاست جمهوری خود نیز برای تصاحب گرینلند مطرح کرده بود اخیرا گفت که تملک جزیره گریلند از سوی ایالات متحده «یک ضرورت مطلق» است.

نخست‌وزیر گرینلند در پاسخ به تهدیدات ترامپ برای تصرف این جزیره که حتی توسل به قوای نظامی برای این منظور را رد نکرد گفت این جزیره فروشی نیست.

نخست‌وزیر گرینلند همچنین روز سه‌شنبه اعلام کرد که قلمرو نیمه خودمختار دانمارک در ۱۱ مارس انتخابات سراسری برگزار می‌کند. انتظار می‌رود مهمترین موضوعات در مبارزات انتخاباتی، آرزوهای استقلال گرینلند و روابط با دانمارک و ایالات متحده و همچنین اقتصاد شکننده‌ای باشد که به ماهیگیری و کمک‌های مالی دانمارکی وابسته است.

ترامپ ماه گذشته با احیای ایده‌ای که در اولین دوره ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۱۹ مطرح کرد، تمایل خود را برای به دست آوردن این جزیره مهم استراتژیک ابراز کرد و امکان استفاده از نیروی نظامی یا اقتصادی برای دستیابی به این هدف را باز گذاشت. گرینلند که دارای منابع معدنی گسترده و بکر است، گفته است که برای تجارت باز است اما نمی‌خواهد بخشی از ایالات متحده باشد.

در پاسخ به علاقه ترامپ و ترس از مداخله خارجی، قانونگذاران گرینلند روز سه‌شنبه اقدام به ممنوعیت کمک‌های مالی خارجی و ناشناس به احزاب سیاسی کردند.

نخست‌وزیر گرینلند همچنین در یک پست رسانه اجتماعی که نامی از ترامپ نبرده است، گفت: «ما در میانه زمان جدی هستیم. زمانی که هرگز در کشور خود تجربه نکرده‌ایم. اکنون زمان تفرقه داخلی نیست.»

«مایک والتز» گزینه معرفی شده از سوی ترامپ برای مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد حرف‌های این رئیس‌جمهور آمریکا درباره در نظر گرفتن همه گزینه‌ها به منظور تصرف گرینلند از جمله گزینه اعمال زور نظامی جدی است.

گرینلند تا سال ۱۹۵۳ مستعمره دانمارک بود و هنوز هم بخشی از دانمارک است اما در سال ۲۰۰۹ خودمختاری و اختیار اداره مستقل خود و اتخاذ انتخاب‌های مستقل در حوزه سیاست داخلی را دریافت کرد.

پیشتر همچنین روزنامه آلمانی اشپیگل گزارش داد دولت آلمان آماده است تا ایده استقرار سربازان ناتو در گرینلند را در ضمن اظهار علاقه ترامپ به تصرف این جزیره بررسی کند. به نوشته این نشریه آلمانی اخیرا یک مقام اتحادیه اروپا طرح استقرار نیروهای نظامی ناتو در گرینلند را مطرح ساخته در حالی که دولت آلمان از این ایده استقبال کرده است.

بر اساس این گزارش هدف از این طرح این است که کشورهای اروپایی متحد در ائتلاف ناتو اهمیت استراتژیک این جزیره را تصدیق کرده و اجازه ندهند که ترامپ گرینلند را با توسل به نیروی نظامی تصاحب کند.

همچنین «ماری-آنیس استراک زیرمرمان» رئیس کمیته دفاعی پارلمان اروپا هم از این ایده حمایت و تصدیق کرده که گرمایش جهانی به کشتی‌های روسیه و چین اجازه خواهد داد به نواحی قطب شمال دسترسی پیدا کنند. او به این روزنامه گفت: «اگر نیروهای مسلح آلمان قابلیت‌های فنی لازم را داشته باشند باید در این رویه مشارکت کنند چون به نفع ماست که امنیت عبور و مرورها را در آنجا تضمین کنیم.»

 

منبع: ايسنا