|

ظریف:

جدل‌ها و بحث‌های انحرافی سازنده نیست

محمدجواد ظریف با بیان اینکه جدل‌ها و بحث‌های انحرافی نه سازنده است، نه باری از دوش مردم ایران بر‌می‌دارد، تصریح کرد: در شرایط کنونی همه کوشش‌ها باید در راستای انسجام ملی و حل مسائل کنونی کشور و مردم باشد.

جدل‌ها و بحث‌های انحرافی سازنده نیست

محمدجواد ظریف با بیان اینکه جدل‌ها و بحث‌های انحرافی نه سازنده است، نه باری از دوش مردم ایران بر‌می‌دارد، تصریح کرد: در شرایط کنونی همه کوشش‌ها باید در راستای انسجام ملی و حل مسائل کنونی کشور و مردم باشد. وزیر خارجه پیشین کشورمان در صفحه اینستاگرام خود در مطلبی با اشاره به انتشار بخشی از سخنانش در یک جمع دانشگاهی و غیرخبری در یکی از رسانه‌های کشور و برخی حواشی به‌وجود‌آمده پس از آن در این زمینه نوشت: «سلام دوستان، دنیای عجیبی است. در دوران مسئولیت وزارت خارجه همراه با همکاران دلسوزم کوشش کردیم وظیفه گزارش‌نویسی شفاف و پاسخ‌گویی مستمر را در حد توان به صورت کتبی و شفاهی و گزارش‌های شفاهی به مجلس شورای اسلامی را به انجام رسانیم که آخرین نمونه آن تدوین شش جلد کتاب «راز سر به مهر» و ارائه بیش از سه هزار گزارش و اسناد قابل انتشار مذاکرات برجام به مردم دلاور ایران بود؛ اما پس از پایان دوران وزارت، تنها به آموختن، پژوهش و آموزش پرداخته و از انجام مصاحبه یا حتی سخنرانی عمومی خودداری کرده‌ام به امید اینکه مزاحمتی در راه اجرای سیاست‌های مد‌نظر مسئولان کنونی برای رفع مشکلات مردم و ایران ایجاد نکنیم.

هم‌زمان به رسم ادب، دیدار و گفت‌وگوی خصوصی را به شرح صریح رسانه‌ای‌نشدن می‌پذیرفته‌ام – که ظاهرا باید در آن هم تجدیدنظر کنم – متأسفانه در چند روز گذشته یک خبرگزاری به روش همیشگی خود در بی‌توجهی به اصول ابتدایی اخلاق حرفه‌ای، دزدانه به بخش‌های تقطیع‌‌شده‌ای از یک گفت‌وگوی دو‌ساعته، دانشگاهی و غیر‌خبری با جمعی از استادان و دانشجویان دست یافته و آن را به صورت گزینشی، تحریف‌شده و خارج از موضوع بحث منتشر کرده و سپس خود و همراهانش بر آن متن دزدانه دستکاری‌شده حاشیه‌نگاری کرده و با ببر کاغذی خود‌ساخته به جنگ و مناظره پرداخته‌اند.

از آنجا که گفت‌وگو خصوصی و غیرخبری بوده، آن را ضبط نکرده‌اند؛ ولی دوستان رسانه‌ای همه می‌دانند که متن کامل یک گفت‌وگوی دوساعته دست‌کم ۱۲ هزار کلمه می‌شود و نه متن تقطیع و تحریف‌شده کنونی که با همه حاشیه‌نویسی‌ها کمتر از سه هزار کلمه است. موضوع آن گفت‌وگو نیز برخلاف ادعای ناشران، ارائه یک تحلیل دانشگاهی درباره تکثر منابع قدرت در جهان کنونی و اهمیت روایت‌سازی از یک سو و تحلیل برنامه‌ریزی، روایت‌سازی و مدیریت رفتاری رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک مثال از سوی دیگر بود. علاقه‌مندان به ببر واقعی – و نه کاغذی – می‌توانند تفصیل بحث را در کتاب «دوران گذار روابط بین‌الملل در جهان پسا‌غربی» که در سال ۱۳۹۵ منتشر کردیم ملاحظه کنند.

دوستان گرامی، این جدل‌ها و بحث‌های انفرادی نه سازنده است، نه باری از دوش مردم ایرانی بر‌می‌دارد و نه بر پایه اصل اخلاقی و اسلامی و «جادلهم بالتی هی احسن» شکل می‌گیرد؛ بنابراین سال‌هاست این تیرهای ناسزا و دروغ را با سپر تحمل پاسخ داده‌ام و در شرایطی که باید همه کوشش‌ها در جهت انسجام ملی و حل مسائل کنونی کشور و مردم باشد، همین روش را ادامه خواهم داد. خدا می‌بیند و همین کافی است».