|

۳۷ اتهام و سرنوشت مبهم ترامپ

‌رئیس‌جمهور پیشین آمریکا که به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه در املاک خصوصی خود در فلوریدا پس از خروجش از کاخ سفید و کارشکنی در اجرای عدالت متهم شده، قرار است ‌سه‌شنبه در دادگاه فدرال حاضر شود. صدور کیفرخواست برای ترامپ، چه پیامدهای حقوقی و سیاسی‌ای برای او خواهد داشت و چه سرنوشتی برای او و کارزار انتخاباتی‌اش رقم خواهد زد؟ ترامپ با تأکید بر بی‌گناهی خود، گفت سه‌شنبه در دادگاه فدرال در میامی حاضر خواهد شد.

۳۷ اتهام و سرنوشت مبهم ترامپ

‌رئیس‌جمهور پیشین آمریکا که به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه در املاک خصوصی خود در فلوریدا پس از خروجش از کاخ سفید و کارشکنی در اجرای عدالت متهم شده، قرار است ‌سه‌شنبه در دادگاه فدرال حاضر شود. صدور کیفرخواست برای ترامپ، چه پیامدهای حقوقی و سیاسی‌ای برای او خواهد داشت و چه سرنوشتی برای او و کارزار انتخاباتی‌اش رقم خواهد زد؟ ترامپ با تأکید بر بی‌گناهی خود، گفت سه‌شنبه در دادگاه فدرال در میامی حاضر خواهد شد. دادستان‌های آمریکا در کیفرخواستی که اخیرا منتشر شد، ترامپ را متهم کردند که او با اقدام خود در نگهداری اسناد محرمانه در اماکنی غیرمجاز، برخی از حساس‌ترین اسرار امنیتی کشور را به خطر انداخته است. او در این پرونده قضائی با ۳۷ فقره اتهام روبه‌رو‌ست. البته دستیار شخصی پیشین ترامپ هم در این پرونده قضائی با اتهام‌هایی مواجه است.

پس از حضور ترامپ در دادگاه، دادستان‌ها شروع به تحویل مدارک به وکلای او خواهند کرد. این مدارک می‌تواند شامل سال‌ها مکاتبه میان وکلای ترامپ، دفتر ملی بایگانی و مدارک آمریکا و دادستان‌های فدرال باشد. پیش‌بینی می‌شود که وکلای ترامپ به دلایل مختلفی از جمله ادعای او مبنی بر اینکه اسناد محرمانه را پیش از تحویل‌گرفتن آنها از حالت طبقه‌بندی خارج کرده است، درخواستی را برای رد این کیفرخواست ارائه کنند. آنها همچنین احتمالا استدلال خواهند کرد که این پرونده باید به دلیل رفتار نادرست دادستان‌ها، از جمله نقض حریم خصوصی موکل و وکلا مورد بررسی قرار گیرد. چنین درخواست‌هایی از سوی وکلا به‌ندرت مورد‌قبول واقع می‌شوند، زیرا متهمان با بار سنگینی مواجه هستند که قاضی را متقاعد می‌کند که پرونده‌شان آن‌قدر ناقص است که حتی نمی‌تواند در اختیار هیئت‌منصفه قرار گیرد. به گزارش «ای‌بی‌سی»، اتهام‌های نسبت داده‌شده به ترامپ شامل نقض «قانون جاسوسی»، کارشکنی در اجرای عدالت، اظهارات نادرست به بازرسان و توطئه می‌شود. در صورت محکومیت ترامپ، هیچ‌یک از این موارد به‌طور خودکار مانع کارزار انتخاباتی یا روی‌کارآمدن او نمی‌شود.

در‌حال‌حاضر مشخص نیست که این پرونده قضائی چه تأثیری بر جایگاه ترامپ نزد رأی‌دهندگان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ خواهد داشت. شمار هواداران ترامپ پس از اینکه در ماه آوریل در یک پرونده قضائی دیگر در نیویورک متهم شد، افزایش یافت و او اینک در میان کاندیداهای جمهوری‌خواهان پیشتاز است. ترامپ تاکنون از پرونده‌ها و تحقیقات قضائی که با آنها روبه‌رو بوده، به‌عنوان ابزاری برای جمع‌آوری کمک مالی استفاده کرده است. او به حامیانش گفته است که مورد حمله قرار گرفته و به کمک آنها نیاز دارد. ستاد انتخاباتی ترامپ در ماه آوریل اعلام کرد که پس از متهم‌شدن او در نیویورک، کمک‌های مالی به این ستاد انتخاباتی افزایش یافته است. یکی از سؤالات این است که این پرونده چه زمانی به دادگاه می‌رود؟ واقعیت این است که هر محاکمه احتمالی ممکن است چند ماه دیگر برگزار شود. ترامپ که انجام هرگونه تخلفی را رد می‌کند، تشکیل این پرونده قضائی را با اهداف سیاسی عنوان کرده است. محاکمه هر متهمی در آمریکا می‌تواند ۱۰۰ روز زمان ببرد اما این اتفاق در پرونده‌های پیچیده به‌ندرت اتفاق می‌افتد. طرفین احتمالا با تمدید مهلت‌ها موافقت خواهند کرد زیرا بحث درباره شاهدان و مدارک زمان‌بر خواهد بود.

شهادت ترامپ در دادگاه به خواست او بستگی دارد. متهمان جرائم جنایی ملزم به دادن شهادت در دادگاه نیستند و به‌ندرت این کار را انجام می‌دهند، زیرا قرار‌گرفتن در برابر سؤال‌های دادستان خطرناک است. ترامپ پیش‌تر هم در دادگاهی که در ارتباط با شکایت «ای جین کارول» از او به دلیل آزار جنسی در سال ۱۹۹۶ تشکیل شده بود، شهادت نداد.

د‌رصورتی‌که ترامپ در انتخابات پیروز شود، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ اگر ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا پیروز شود، بعید است که پیگرد قضائی او ادامه یابد. وزارت دادگستری آمریکا بخشی از قوه مجریه است و رؤسای‌جمهور بالاترین مجریان قانون فدرال در این کشور هستند. دادستان‌های فدرال عموما براساس خواسته‌ آنها عمل می‌کنند. وزارت دادگستری آمریکا بر اساس سیاستی که چندین دهه به آن پا‌یبند بوده است، رئیس‌جمهور فعلی این کشور را تحت پیگرد قضائی قرار نمی‌دهد. البته این وزارتخانه در «شرایط فوق‌العاده» می‌تواند با تأیید دادستان کل آمریکا از این سیاست پیروی نکند. مریک گارلند، دادستان کل آمریکا که در‌حال‌حاضر تحت ریاست‌جمهوری جو بایدن خدمت می‌کند، می‌تواند این سیاست را نادیده بگیرد و این پرونده را به پیش ببرد‌ اما ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات آینده می‌تواند او را برکنار و تا پیش از تعیین جانشینش که باید به تأیید سنا برسد، یک دادستان موقت تعیین کند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها