|

جنجال وزنه‌بردار ایرانی در لهستان

رقابت با ورزشکاران اسرائیلی از آن دست خطوط قرمزی است که هرگز در دهه‌های گذشته پذیرفته نشده است. در طول رقابت‌های متعدد که در عرصه‌های مهمی همچون المپیک و بازی‌های جهانی صورت گرفته، بسیاری از ورزشکاران ایرانی به صورت رسمی از مبارزه با رقبای اسرائیلی سر باز زده‌اند.

جنجال وزنه‌بردار ایرانی در لهستان

رقابت با ورزشکاران اسرائیلی از آن دست خطوط قرمزی است که هرگز در دهه‌های گذشته پذیرفته نشده است. در طول رقابت‌های متعدد که در عرصه‌های مهمی همچون المپیک و بازی‌های جهانی صورت گرفته، بسیاری از ورزشکاران ایرانی به صورت رسمی از مبارزه با رقبای اسرائیلی سر باز زده‌اند. البته بعدها که حساسیت نسبت به این مورد افزایش یافت، ورزشکاران ایرانی به دلیل مصدومیت مسابقه نمی‌دانند. بعدتر هم که برای رهایی از ایجاد محدودیت‌های تیمی از سوی مسئولان برگزار‌کننده، یک دور مانده به رقابت یا احتمال رقابت با ورزشکاران اسرائیلی، آنها تعمدا شکست می‌خوردند تا چنین رویارویی شکل نگیرد. اگرچه این موارد برای ورزش ایران بدون عواقب هم نبوده و فقط در یک نمونه فدراسیون جودو چهار سال از حضور در میادین بین‌المللی محروم شد، ولی موضوع رقابت با ورزشکاران اسرائیلی همچنان خط قرمز مانده است. کار به قدری در این زمینه برای مسئولان ورزش ایران جدی است که حتی اگر احتمال حضور روی سکو در کنار ورزشکاران اسرائیلی هم وجود داشته باشد، باز از آن سر باز می‌زدند. حالا با چنین پیشینه‌ای می‌شود به اتفاقی که برای تیم وزنه‌برداری پیش‌کسوتان رخ داده برگشت. این تیم که راهی مسابقات جهانی لهستان شده بود، پس از کسب عنوان پنجمی به ایران برگشت. نمایندگان حاضر در این رقابت‌ها شش نفر بودند که یکی از آنها طلا گرفت و چهار نفر هم موفق به کسب مدال نقره شدند. تا به اینجای کار حساسیتی وجود نداشت تا اینکه فیلم مدال‌گرفتن مصطفی رجایی که موفق به کسب مدال نقره این مسابقات شده بود، وایرال شد.

 در فیلم منتشر‌شده، او روی سکوی دومی و ورزشکار اسرائیلی روی سکوی سومی ایستاده است. آنها بعد از کسب مدال از روی سکو پایین می‌آیند ولی وزنه‌بردار اسرائیلی به سراغ رجایی می‌رود و از او می‌خواهد عکسی به یادگار بگیرند. انتشار همین موارد حالا باعث شده تا جنجال جدیدی به راه بیفتد و فدراسیون وزنه‌برداری این ورزشکار را به‌‌طور مادام‌العمر از حضور در اماکن ورزشی محروم کند. روز گذشته بود که فدراسیون وزنه‌برداری با صدور بیانیه‌ای درباره این اتفاقات نوشت: «فدراسیون وزنه‌برداری اقدام وزنه‌بردار پیش‌کسوت تیم ایران در جریان رقابت‌های قهرمانی پیش‌کسوتان جهان را که در مغایرت با آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، به‌شدت محکوم می‌کند. مواضع فدراسیون وزنه‌برداری همسو با مواضع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و این فدراسیون ضمن در نظر گرفتن محرومیت مادام‌العمر حضور در کلیه اماکن ورزشی برای ورزشکار خاطی (مصطفی رجایی)، سرپرست تیم اعزامی (حمید صالحی‌نیا) را نیز از سمت خود برکنار کرده و پس از بررسی‌های بیشتر، با کلیه خاطیان نیز برخورد جدی و قاطع صورت خواهد گرفت. بی‌شک مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی و حامیانش از ارکان اصلی سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران است و در همین راستا فدراسیون وزنه‌برداری با پیروی کامل از آرمان‌های امام راحل‌(‌ره) و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، رژیم نامشروع اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند و آن را به‌عنوان یک اصل خدشه‌ناپذیر نظام برای ترویج روحیه مبارزه و اسلامی علیه صهیونیست‌ها سرلوحه خود قرار داده است». به غیر از این بیانیه، سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری هم این اقدام را غیرقابل بخشش توصیف کرد و گفت: «‌حواشی پیش‌آمده قطعا از نظر فدراسیون غیرقابل قبول و غیرقابل بخشش است. مواضع جمهوری اسلامی اولویت اصلی این فدراسیون است. پس از اطلاع از این اتفاق غیرقابل بخشش با خاطیان برخورد جدی صورت گرفته و ورزشکار خاطی به صورت مادام‌العمر محروم شد و پس از بررسی‌های بیشتر با کلیه خاطیان هم برخورد قاطع صورت خواهد گرفت. ضمن اینکه از این پس کلیه فعالیت‌های کمیته پیش‌کسوتان منحل خواهد شد. ضمن عذرخواهی از رهبر انقلاب، خانواده شهدا و همه مردم ایران قطعا در خانواده وزنه‌برداری دیگر شاهد چنین اتفاق‌هایی نخواهیم بود».