|

کمک‌های کم‌سابقه بین‌المللی به لیبی

‌در حالی که امدادگران از مقامات می‌خواهند که از دفن قربانیان در گورهای دسته‌جمعی خودداری کنند، بسته‌های عظیمی از تجهیزات پزشکی از جمله کیسه‌های جسد به لیبی سیل‌زده فرستاده شده است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که ۲۹ تن تجهیزات بهداشتی برای کمک به ۲۵۰ هزار نفر به بنغازی فرستاده شده است.

کمک‌های کم‌سابقه بین‌المللی به لیبی

‌در حالی که امدادگران از مقامات می‌خواهند که از دفن قربانیان در گورهای دسته‌جمعی خودداری کنند، بسته‌های عظیمی از تجهیزات پزشکی از جمله کیسه‌های جسد به لیبی سیل‌زده فرستاده شده است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که ۲۹ تن تجهیزات بهداشتی برای کمک به ۲۵۰ هزار نفر به بنغازی فرستاده شده است.

این تجهیزات که به بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی ارسال می‌شوند، شامل داروهای ضروری، لوازم جراحی، اورژانس، اقلام پزشکی و کیسه جسد برای جابه‌جایی «ایمن و آبرومندانه» و دفن جان‌باختگان است. سازمان جهانی بهداشت و سایر آژانس‌های امدادی از مقامات لیبی خواسته‌اند تا از دفن قربانیان سیل اخیر در گورهای دسته‌جمعی خودداری کنند. این سازمان می‌گوید دفن گروهی می‌تواند ناراحتی روانی طولانی‌مدتی برای خانواده‌ها به همراه داشته باشد. همچنین اگر این گورها نزدیک به آب باشند، سلامتی مردم را به خطر خواهد انداخت. در عین حال، دادستان ارشد دولت شرق لیبی گفته است که مسئول بی‌توجهی به این دو سد در شهر درنه را تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد. این شهر در تلاش است تا راهکاری برای هزاران جسدی که پس از فاجعه زیر آوار مانده و در آب تجزیه شده‌اند، پیدا کند.

در همین حال، وزارت امورخارجه بریتانیا اعلام کرد که بسته کمکی خود را به لیبی و مراکش، جایی که هزارن نفر در زلزله جان خود را از دست داده‌اند، به ۱۰ میلیون پوند افزایش داده است. این پول برای تأمین مواد ضروری از جمله سرپناه اضطراری، فانوس‌های خورشیدی قابل حمل و فیلترهای آب هزینه خواهد شد.

یک تیم تخصصی فوریت‌های پزشکی به رهبری کارشناسان بهداشتی هم به لیبی اعزام خواهند شد تا ارزیابی‌های پزشکی سریع از مناطق آسیب‌دیده ارائه دهند. براساس گزارش سازمان ملل، از زمانی که لیبی تحت تأثیر باران‌های سیل‌آسا قرار گرفت، بیش از هزار نفر در گورهای دسته‌جمعی دفن شده‌اند.

به گفته سازمان هلال‌احمر لیبی از روز پنجشنبه ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر در درنه جان خود را از دست داده‌اند. ۱۰ هزار و ۱۰۰ نفر دیگر هم مفقود شده‌اند که امید چندانی به زنده‌بودن آنها وجود ندارد. یسرا الباگیر، خبرنگار اسکای‌نیوز در آفریقا گفت: «حداقل ۲۰ درصد از جمعیت شهر درنه کشته یا مفقود شده‌اند». بیل‌های مکانیکی به دنبال کسانی که مفقود شده‌اند هستند، اما تعداد آنها به اندازه کافی نیست. گفته می‌شود تنها سه یا چهار بیل مکانیکی در این شهر دیده شده است.

الصدیق السو، دادستان کل لیبی گفت که دفتر او مدیریت سد و مقام مسئول منابع آب را احضار کرده است. او گفت که تحقیقات روی اعتبارات تخصیص‌یافته برای نگهداری سدها متمرکز است و بعد هم تأکید کرد که گزارش‌هایی مبنی بر اینکه قبل از سیل، ترک‌هایی در سد دیده شده دریافت کرده است. او ادامه داد: «به شهروندان این اطمینان را می‌دهم که با هرکسی که مرتکب اشتباه و سهل‌انگاری شده، برخورد قاطع صورت گیرد. دادستانی علیه او پرونده کیفری تشکیل خواهد داد و او را محاکمه خواهد کرد».

مقامات هشدار داده‌اند که ممکن است تعداد کشته‌ها بیشتر شود چراکه بیماری‌های مختلف احتمالا در شهر از طریق آب منتقل خواهد شد. ابراهیم العربی، وزیر بهداشت دولت غربی لیبی مستقر در طرابلس گفت که مطمئن است آب‌های زیرزمینی با اجساد، حیوانات مرده، زباله‌ها و مواد شیمیایی آلوده شده است. او گفت: «از مردم می‌خواهیم که به چاه‌های درنه نزدیک نشوند». این فاجعه پس از سال‌ها جنگ داخلی بین دولت‌های رقیب رخ داده است. البته دولت‌ها سعی در حل مشکلات داشته‌اند اما تلاش‌ها به دلیل سردرگمی، مشکلات در دریافت کمک‌ها به مناطق آسیب‌دیده، تخریب زیرساخت‌های درنه از جمله چندین پل، با مشکل مواجه بوده است.