|

در نشست خبری استاندار تهران مطرح شد

اتباع غیر‌مجاز رد مرز می‌شوند

علیرضا فخاری، استاندار تهران، در نشست خبری خود درباره تعداد اتباع خارجی در استان تهران گفت: اتباع میهمانان موقت ما هستند و در سال‌های گذشته آنها زندگی خوبی در کنار شهروندان ایرانی داشته و دارند. امروز نیز یک‌میلیون‌و ۶۹۰ هزار نفر اتباع مجاز در استان تهران ثبت‌نام و شناسایی شده‌اند که در بخش‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی مشغول فعالیت هستند.

اتباع غیر‌مجاز رد مرز می‌شوند

علیرضا فخاری، استاندار تهران، در نشست خبری خود درباره تعداد اتباع خارجی در استان تهران گفت: اتباع میهمانان موقت ما هستند و در سال‌های گذشته آنها زندگی خوبی در کنار شهروندان ایرانی داشته و دارند. امروز نیز یک‌میلیون‌و ۶۹۰ هزار نفر اتباع مجاز در استان تهران ثبت‌نام و شناسایی شده‌اند که در بخش‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی مشغول فعالیت هستند. در برخی شهرها با توجه به ویژگی‌ شهرها حضور اتباع در توسعه زیرساخت‌های اقتصادی مؤثر بوده و شاهد فعالیت آنها هستیم. تا زمانی که در کشور و استان تهران اتباع حضور دارند، خدمت آنها خواهیم بود؛ اما بخشی غیرمجازها هستند که به محض شناسایی رد مرز می‌شوند و میزان آنها در مقایسه با اتباع مجاز آن‌قدری نیست که تأثیرگذار باشند. بی‌تردید اتباع غیرمجاز جایی برای ماندن نخواهند داشت و رد مرز آنها قاطع انجام خواهد شد. علی‌ مهری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران نیز در پاسخ به سؤال دیگری درباره موضوع نان در استان تهران و انتشار اخبار ضد‌و‌نقیض درباره سهمیه‌بندی نان در نانوایی‌های تهران، اظهار کرد: در سه هفته اخیر سوء‌تفاهمی برای نانوایان استان تهران به وجود آمده بود، به شکلی که نانوایی‌ها سقفی برای فروش در نظر گرفته بودند. این در حالی است که هیچ محدودیتی در این حوزه نداریم و تنها کارنامه‌ای برای مقایسه نسبت فروش نانوایان با دیگر نانوایی‌های اطراف خود در اختیارشان قرار گرفته بود که موجب ایجاد سوء‌تفاهم برای آنها شده بود؛ به شکلی که تصور می‌کردند در عرصه نان باید سقفی را در نظر بگیرند. او اضافه کرد: کسب سهمیه‌ برخی نانوایی‌ها به دلیل تخلفات در کم‌فروشی و گران‌فروشی آنها اعمال شده بود که البته کمتر از 

۱۰ درصد نانوایان استان تهران در این حوزه قرار گرفته بودند.

علیرضا فخاری در ادامه نشست خبری خود به برنامه‌های استانداری تهران به مناسبت دهه فجر اشاره کرد و گفت: امروز در جایگاهی قرار گرفته‌ایم که با اراده امام راحل در 45 سال گذشته با همراهی امت دلداده امام(ره) شاهد تحولات اساسی و بنیادین در موضوعات مختلف کشور هستیم. شهدای عزیز با انقلاب و امام همراهی کردند و این انقلاب را در مسیری قرار دادند که امروز توفیقات آن را شاهدیم و امیدواریم در آینده نیز شاهد رشد و بالندگی بیش‌از‌پیش آن باشیم.

فخاری ادامه داد: نرخ بی‌کاری در استان تهران از ۶.۵ به ۵.۴ درصد کاهش پیدا کرد که این کاهش بیش از دو برابر میانگین کشوری است و نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه اشتغال با بهره‌گیری از تسهیلات افزایش پیدا کرده و در حقیقت موجب تحول در حوزه اقتصادی شده است.

رجوع به مرجعیت نخبگانی و کارشناسی برای حل مشکلات استان تهران

او تأکید کرد: برای حل مشکلات استان تهران رجوع به مرجعیت نخبگانی و کارشناسی محقق شد. برای ما اهمیت بسیار زیادی داشت که از طریق ارتباطات مردمی به این جریان دست پیدا کنیم. از سوی دیگر عصر جوان‌گرایی به ظرفیت‌های مدیریتی استان اضافه شد و میانگین سنی مدیران ارشد شهرستان‌ها با هدف ایجاد فرصت جدیدی در جهت جوان‌گرایی تغییر پیدا کرد، به شکلی که در‌حال‌حاضر بالاترین مسئول شهرستانی یعنی فرماندار حداکثر سنی ۴۸ سال و جوان‌ترین آنها ۳۴ سال دارد که به‌عنوان جوان‌ترین فرماندار کشور مشغول فعالیت است و به صورت کلی در حوزه فرمانداران میانگین سنی به ۴۱ سال رسیده است.

اختصاص ۴۱ درصد آلودگی هوا به بخش منابع ثابت

در بخش دیگری از این نشست فخاری با اشاره به اینکه استان تهران یک استان مهاجرپذیر است و امروز درگیر آلودگی‌های محیط‌زیستی شده است، افزود: بر ‌اساس آنچه برآورد شده، در حوزه عوامل تولید‌کننده آلودگی هوا ۴۱ درصد به بخش منابع ثابت مانند بخش صنعتی، نیروگاهی و پایانه‌ها اختصاص داده شده و برای بخش منابع متحرک مانند اتوبوس، خودرو، تاکسی، موتورسیکلت و... نیز سهم ۵۹‌درصدی معرفی شده است. استاندار تهران یادآور شد: با توجه به تشدید آلودگی هوا کارگروه‌های مربوطه تصمیماتی را به صورت مقطعی اتخاذ می‌کنند که از‌جمله آن درباره تعطیلی مدارس است. ما اصراری بر تعطیلی مدارس نداریم، اما اجبارا با توجه به تأثیراتی که این آلودگی بر قشر دانش‌آموز ما می‌گذارد، گاهی آموزش را به صورت غیر‌حضوری دنبال می‌کنیم.

3میلیون‌و ۴۰۰ هزار متر‌مکعب آب، نیاز روزانه استان تهران

او به چالش تأمین آب در استان تهران اشاره کرد و افزود: به صورت روزانه سه میلیون متر‌مکعب آب در تهران که به همراه شهرستان‌ها به سه‌میلیون‌و ۴۰۰ هزار متر‌مکعب می‌رسد، برای مصرف نیاز داریم. با توجه به نبود بارش‌ها آورده تأمین آب در استان تهران با کمبود مواجه است؛ بنابراین باید مدیریت مصرف داشته باشیم و اولویت‌های مصرف را بدانیم. استاندار تهران اظهار کرد: من اعلام کردم اگر لازم است برخی استخرها را تعطیل کنیم که برخی رسانه‌های خارج از کشور اعلام کردند ما با سلامتی مردم مخالف هستیم. این حرف بسیار غلطی است. اگر مردم مدیریت مصرف آب داشته باشند، سلامتی خود را به دست می‌آورند. باید قدر آب را بدانیم. البته راهکارهای مدیریت مصرف از طریق موضوع بازچرخانی و تصفیه آب نیز دنبال می‌شود. باید جداسازی آب شرب با آب بهداشتی را در دستور کار محل‌های صدور مجوز به‌ویژه برای بخش مسکونی قرار دهیم. او تأکید کرد: امروز آب در حال مدیریت است. بحرانی در آب نداریم و آن میزان که آب در اختیار داریم، با سلامت در اختیار مردم قرار می‌گیرد. هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد، اما باید مدیریت مصرف مورد توجه قرار گیرد.

از تهران غربی و شرقی چه خبر؟

استاندار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره تشکیل استان‌های غربی و جنوبی و جداشدن آنها از استان تهران، گفت: این سؤال در این مقطع اثربخشی خوبی ندارد، اما قطعا تأثیر ساختارها در رفع مشکلات مردم باید سنجش شود. شکل‌گیری استان غربی در حال مطالعه است که بخش عمده این مطالعات نیز انجام شده، اما اینکه کدام شهرستان‌ها با مرکزیت کدام شهرستان به‌عنوان استان غربی شکل بگیرد، موضوعی است که در دست بررسی است و در آینده نزدیک مشخص می‌شود. به گفته فخاری، همچنین استان جنوبی نیز به‌عنوان استان دوم در تهران جدا خواهد شد که آن هم در دست مطالعه است؛ اما مطالعات آن کمی عقب‌تر از استان غربی است که در آینده نزدیک می‌توان تصمیمات درست‌تری را درباره آن اتخاذ کرد. استاندار تهران درباره ساخت‌وسازهای غیرمجاز در سطح استان نیز گفت: این ساخت‌وسازها با اقداماتی تحت عنوان دورزدن قانون و بی‌توجهی به آن شکل می‌گیرد که دستگاه‌های ذی‌ربط باید با آن برخورد جدی داشته باشند. ساخت‌وساز در حریم شهرها و روستاها و حتی ساخت‌وساز غیر اصولی در محدوده شهرها همگی به دلیل رعایت‌نکردن قانون است. قطعا سیر فرایند قانونی برای اخذ مجوز و تغییر کاربری‌ها همگی در قانون پیش‌بینی شده و همه موظف به رعایت آن هستند. استاندار تهران درباره انتقال نمایشگاه‌ها به محل شهر آفتاب نیز گفت: نمایشگاه به لحاظ موقعیت جغرافیایی، دسترسی و تأمین نیازمندی‌ها و قابلیت پذیرش جمعیت باید ظرفیت‌های لازم را داشته باشد. مجموعه شهر آفتاب مصوبه و وجه قانونی دارد و از سوی دیگر ظرفیتی در مجموعه نمایشگاهی سئول وجود دارد که قطعا تفکیک موضوعات برای نمایشگاه‌ها با وزارت صمت است.

باید عمده فعالیت‌های نمایشگاهی به شهر آفتاب منتقل شود

او تأکید کرد: قطعا اگر نمایشگاهی نیازمند انتقال ابزارآلات سنگین است، مجموعه نمایشگاهی سئول این امکان را ندارد. مانند برگزاری نمایشگاه اتومبیل که امروز در محل شهر آفتاب برگزار شده، مجموعه‌ای است که جمعیت‌پذیری به همراه امکانات و خدمات لازم را دارد. پیشنهاد ما این است که استفاده از ظرفیت نمایشگاهی سئول به گونه‌ای باشد که مشکل در ترافیک و ایجاد مزاحمت برای اهالی محدوده نداشته باشد؛ بنابراین باید بار فعالیت این مجموعه کاهش پیدا کند و عمده فعالیت‌های نمایشگاهی به شهر آفتاب منتقل شود.