|

واکنش‌ها به حمله مرگبار به «آشپزخانه ‌ جهانی»

‌‌دو روز پس از حمله مرگبار هوایی اسرائیل به خودروی حامل امدادگران مؤسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی»، جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، گفت از این حادثه «خشمگین و دلشکسته» است و از اسرائیل برای انجام‌ندادن اقدامات کافی جهت محافظت از جان امدادگران انتقاد کرد.

واکنش‌ها به حمله مرگبار  به «آشپزخانه ‌ جهانی»

‌‌دو روز پس از حمله مرگبار هوایی اسرائیل به خودروی حامل امدادگران مؤسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی»، جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، گفت از این حادثه «خشمگین و دلشکسته» است و از اسرائیل برای انجام‌ندادن اقدامات کافی جهت محافظت از جان امدادگران انتقاد کرد. در حمله پهپادی به کاروان این سازمان غیردولتی، شهروندانی از استرالیا، بریتانیا، لهستان، ایالات متحده و کانادا به همراه راننده فلسطینی جان خود را از دست دادند. جو بایدن در اظهارات خود با بیان اینکه این یک اتفاق «غیرمعمول» نبوده است، گفت: «این دلیل عمده‌ای است که چرا توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه کاری بسیار دشوار محسوب می‌شود؛ زیرا اسرائیل اقدامات کافی را برای محافظت از امدادگرانی که سعی در ارائه کمک‌های ضروری به غیرنظامیان دارند، انجام نداده است‌».

رئیس‌جمهوری آمریکا خواستار تحقیقات در این زمینه شد و اضافه کرد: «این درگیری یکی از بدترین درگیری‌های سال‌های اخیر از نظر تعداد امدادگران کشته‌شده بوده است‌». در همین حال، هرتزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، گفت حمله به کاروان امدادی «آشپزخانه مرکزی جهانی» تعمدی نبوده، بلکه به دلیل اشتباه در شناسایی رخ داده است. او همچنین افزود: «من می‌خواهم خیلی واضح بگویم حمله به قصد آسیب‌رساندن به امدادگران انجام نشده است، این اشتباهی بود که به دنبال شناسایی اشتباه رخ داد. اتفاقی که در شب، در طول یک جنگ و در شرایط بسیار پیچیده افتاده، هر‌چند معتقدم‌ این اتفاق نباید می‌افتاد‌». اسحاق هرتزوگ، رئیس‌‌جمهوری اسرائیل نیز با انتشار بیانیه‌ای از بابت این حادثه عذرخواهی کرد و به خانواده و نزدیکان امدادگران کشته‌‌شده تسلیت گفت. هم‌زمان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و سابرینا سینگ، معاون سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده در کنفرانس‌های خبری جداگانه ضمن ابراز تأسف از حمله اسرائیل به کاروان کمک‌رسان «آشپزخانه مرکزی جهانی»، بر لزوم حفظ جان بی‌گناهان در زمان اجرای عملیات در غزه و محافظت از کارکنان گروه‌های امدادی بشردوستانه و سازمان‌های بین‌المللی تأکید کردند.

جیمی مک گولدریک، مقام ارشد سازمان ملل در امور کمک‌های بشردوستانه در غزه گفت از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس در هفتم اکتبر سال گذشته، بیش از ۲۰۰ امدادگر در این منطقه کشته شده‌اند.