|

آغاز به کار تیم‌های امداد خودروی تونل‌های شهری

حمید برادران صبح امروز در مراسم رونمایی از ناوگان امداد تونل‌های شهری با بیان اینکه در دوره مدیریت شهری تصمیم گرفته شد که با رویکرد نوین، خدمات بهتری را به شهروندان تهرانی در سطح معابر ارائه کنیم، گفت: «یکی از این خدمات، ارائه سرویس به خودروهای متوقف‌شده در داخل تونل‌هاست».

آغاز به کار تیم‌های امداد خودروی تونل‌های شهری

ایسنا: حمید برادران صبح امروز در مراسم رونمایی از ناوگان امداد تونل‌های شهری با بیان اینکه در دوره مدیریت شهری تصمیم گرفته شد که با رویکرد نوین، خدمات بهتری را به شهروندان تهرانی در سطح معابر ارائه کنیم، گفت: «یکی از این خدمات، ارائه سرویس به خودروهای متوقف‌شده در داخل تونل‌هاست».

او با بیان اینکه پنج تونل نیایش، توحید، شهدای غزه، امیرکبیر و رسالت به تجهیزات امدادرسانی مجهز شده‌اند، اظهار کرد: «به‌صورت شبانه‌روزی و در هفت روز هفته در دو جهت تونل خودروی امدادی مستقر است تا در‌صورت توقف خودروها در داخل تونل، به جابه‌جایی رایگان خودروهای متوقف‌شده در اقدام کنند». مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران با تأکید‌بر اینکه این خدمات به‌صورت رایگان خواهد بود و امدادگران خودرو را به خارج از تونل منتقل می‌کنند، تصریح کرد: «هدف ما تسهیل تردد در داخل تونل‌ها است و هنگامی که خودرویی بنا به هر دلیلی در داخل تونل متوقف شود، امدادگران با سرعت به انتقال این خودروها به خارج از تونل و محل امن اقدام می‌کنند».

او با بیان اینکه خودروهای امداد تونل‌های شهری به‌صورت ۲۴‌ساعته پایش می‌شوند، گفت: «شهروندان می‌توانند در تماس با شهرداری 87هزارو 500 درخواست اعزام خودروهای امدادی را داشته باشند؛ هرچند که تونل‌ها با دوربین‌ها پایش ‌شده و به‌ محض وقوع حادثه یا توقف خودرو، خودروهای امدادی به محل اعزام می‌شوند. بر روی هر خودرو یک شماره ثبت‌ شده که در‌صورت بروز تخلف از سوی پیمانکار، شهروندان می‌توانند با بیان «کد خودرو» موضوع را با ما در میان بگذارند. در این طرح لازم است که شهروندان نیز همکاری خوبی با امدادگران داشته باشند؛ چراکه هدف امدادگران برقراری مسیر امن برای شهروندان و ایجاد تردد روان در داخل تونل است و اینکه، شهروندان اصرار داشته باشند که خودروی‌شان در همان تونل متوقف بماند تا خودشان نسبت به چک خودرو اقدام کنند یا درخواست سوخت از امدادگران ما داشته باشند، امکان‌پذیر نیست و خودروهای امداد تونل‌های شهری تنها وظیفه انتقال خودروها به بیرون از تونل را دارند. او افزود: «روند وقایع و اتفاقات در داخل تونل‌ها در مقایسه با گذشته تغییر چندانی نداشته، اما توقف خودروها در داخل تونل اثرات نامطلوبی بر روی شبکه معابر و معابر تونلی می‌گذارد، به گونه‌ای که باعث پس‌زدگی ترافیک و افزایش تعداد خودروهای متوقف‌شده می‌شود و اغلب به علت آشکارسازی توقف خودرو در تونل، ممکن است حوادث ثانویه رخ دهد و هدف ما از ایجاد امداد تونل‌های شهری نیز کاهش این اختلالات است». براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، امدادگران تونل‌های شهری ظرف پنج دقیقه به محل رسیده و در کمتر از ۱۵ دقیقه خودروی متوقف‌شده را به بیرون از تونل منتقل می‌کنند، او در این زمینه گفت: «در بروز حادثه، مدیریت صحنه با پلیس است و این عزیزان نسبت به مدیریت صحنه حادثه اقدام خواهند کرد». برادران درباره میزان حوادث در تونل‌ها نیز با بیان اینکه میزان بروز حوادث به میزان تردد بستگی دارد، اظهار کرد: «با توجه به حجم تردد که در تونل‌های نیایش و توحید بیشتر است، میزان توقف‌ها نیز در این دو تونل بیشتر است، اما به‌طور متوسط، روزانه ۵۰ تا ۵۵ توقف در تونل‌ها ثبت می‌شود». او درباره ظرفیت ترددی در هر تونل تصریح کرد: «توان عبوری حداکثری هر لاین تونل‌ها هزارو 400 عبور است که به‌طور متوسط حدودا ۱۸۰ تا ۲۰۰‌هزار تردد در هر لاین به‌صورت روزانه ثبت می‌شود. متأسفانه شاهد هستیم که برخی از شهروندان برای عبور از ترافیک از خط اضطرار استفاده می‌کنند و این در‌حالی‌ست که در‌حال رایزنی با پلیس هستیم که با پوشش صددرصدی نظارت تصویری این تونل‌ها، همه این خودروها را رصد کنیم و البته دقت داشته باشید که پلاک خودروها به‌صورت هوشمند در خط اضطرار رصد می‌شود». او درباره پیشنهاد شناورسازی سرعت در تونل‌های شهری با تأکید‌بر اینکه سقف سرعت در نظر گرفته‌شده باید با استانداردهای ثبت‌شده هم‌خوانی داشته باشد، اظهار کرد: «سرعت حرکت در تونل‌های بدون شیب حداکثر ۸۰ است و در تونل‌هایی که شیب ۱۰‌درصدی دارند و طول‌شان از یک کیلومتر بیشتر است، سرعت، ۷۰ درصد در نظر گرفته‌شده است و این در‌حالی‌ست که شدت حادثه با افزایش سرعت در ارتباط است و با توجه به محصور‌بودن تونل و نبود امدادرسانی مطلوب در تونل نسبت به خیابان، باید همه جوانب شناورسازی سرعت اندیشیده شود و زیرساخت‌های لازم نیز ایجاد شود».

مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران درباره ورود موتورسیکلت‌ها به تونل با تأکید بر اینکه ورود موتورسیکلت‌ها به تونل‌های شهری ممنوع است، گفت: «پروژه‌ای را در تونل‌های شهری دنبال می‌کنیم و آن، پوشش حداکثری نظارت دوربینی است و قبلا برای خودروها، دوربین‌های خوانش از جلو داشتیم، اما حالا پلاک‌خوان از عقب نیز داریم و در‌حال به‌روزرسانی اطلاعات پلاک موتورسیکلت‌ها نیز هستیم. اما دقت داشته باشید که این نظارت‌ها مانع حضور موتورسیکلت‌ها در داخل تونل‌ها نمی‌شود و تنها ابزار در این حوزه، جریمه است».