در دومین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری مطرح شد
از توصیه به رئیسجمهور تا تأکید بر حل ریشهای فساد
دومین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری، روز گذشته در حالی آغاز شد که دو نفر از نمایندگانش، سیدابراهیم رئیسی و سیدمحمدعلی آلهاشم، پیش از آغاز به کار دوره ششم و برگزاری مراسم تحلیف نمایندگان جدید، در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی به شهادت رسیدند؛ حادثهای که معادلات سیاسی در ایران را متحول کرد و منتج به تشکیل دولتی جدید به ریاست مسعود پزشکیان شد.
شرق: دومین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری، روز گذشته در حالی آغاز شد که دو نفر از نمایندگانش، سیدابراهیم رئیسی و سیدمحمدعلی آلهاشم، پیش از آغاز به کار دوره ششم و برگزاری مراسم تحلیف نمایندگان جدید، در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی به شهادت رسیدند؛ حادثهای که معادلات سیاسی در ایران را متحول کرد و منتج به تشکیل دولتی جدید به ریاست مسعود پزشکیان شد. از اینرو، موحدیکرمانی در سخنرانی آغازین این اجلاسیه که تا عصر امروز ادامه دارد، فرصت را برای نصیحت دولت جدید غنیمت شمرد و در توصیهای به دولت و مسئولان تصریح کرد: دولت توجه ویژه به اقتصاد و معیشت مردم داشته باشد. همانطور که رهبری انقلاب بارها تأکید کردند، امروز مهمترین کار و اولویت، بهبود معیشت مردم است؛ بهویژه معیشت طبقات ضعیف. امروز رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی، برطرفکردن موانع کسبوکار، ایجاد اشتغال و حمایت از تولید، جزء اساسیترین کارهای دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه است. موحدیکرمانی ادامه داد: تیم اقتصادی دولت علاوه بر اعمال دیدگاههای خود، از نظرات کارشناسان و صاحبنظران دلسوز هم بهره بگیرد، زمینه گشایش اقتصادی، حفظ و ارتقای ارزش پول ملی و کاهش تورم را ایجاد و میدان را برای سرمایهگذاریهای مولد باز کند. امیدواریم تلاشهایی که با همدلی مسئولان بخشهای مختلف انجام میشود، منجر به بهبود و تحرک بیشتر چرخ اقتصاد کشور شود. وی یادآور شد: همچنین قدردان حسن نظارت رهبری انقلاب بر امور کلی کشور، بهویژه مدیریت عملیاتهای وعده صادق ۱ و ۲ و نیز بیانات حکیمانه در نماز جمعه نصر که انصافا روح سیاست و شجاعت را در جامعه دمید، هستیم.
مبارزه با همه مظاهر فساد
سخنران میهمان این اجلاسیه، رئیس قوهقضائیه بود که با تأکید بر برخورد ریشهای با مفاسد، ضمن اشاره به برخی از مأموریتهای مهم نظام جمهوری اسلامی، ازجمله «اقامه عدل در ابعاد فردی و اجتماعی»، «فراهمکردن بسترهای رشد فضایل انسانی»، «مبارزه با همه مظاهر فساد» و «تأمین آزادیهای مشروع برای تعالی انسان و بزرگداشت کرامت انسانی» اظهار کرد: ازجمله سفارشهای مستمر و مداوم امامین انقلاب و یکی از نقاط قوت نظام اسلامی ما، جلب مشارکتهای مردمی در زمینههای مختلف است. از ابتدای انقلاب، امور مهم و حیاتی کشور با مشارکت و همکای مردم به پیش رفته است و چنانچه این مشارکت و همکاری نبود، امور مهم یا تمشیت نمییافتند یا پرهزینه میشدند. رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنانش به تبیین و تشریح دستاوردهای قوه قضائیه در حوزه مبارزه با فساد پرداخت و گفت: مبارزه با مظاهر مختلف فساد از اولویتهای اصلی و اساسی قوه قضائیه است؛ ما بر مقابله ریشهای، تخصصی و همهجانبه با فساد تأکید داریم. یکی از اقدامات ما در دستگاه قضائی در حوزه فسادستیزی، شناسایی بسترها و گلوگاههای فسادزا و انتقال این موارد به دولت و دستگاههای مربوطه بوده است. ما در عین جدیت در مبارزه با فساد و مفسد، از سرمایهگذاران و فعالان سالم اقتصادی نهایت حمایت را به عمل میآوریم و امنیت آنان را تأمین میکنیم.
وسایل غیرضرور که در کشف جرم دخیل نیستند، ضبط نشوند
رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: از اقدامات ما در امر مبارزه ریشهای با فساد، تلاش برای تکمیل سامانه جامع تجارت بوده است؛ موضوعی که شهید رئیسی نیز نسبت به آن اهتمام داشت. البته هنوز کار در این مقوله بهصورت کامل سامان نیافته است، اما به میزان پیشرفتهایی که در این بخش داشتهایم، جلوی آسیبهای حوزه تجارت ازجمله فساد، احتکار و قاچاق گرفته شده و میزان شفافیت و نظارت بر صادرات و واردات کالا افزایش یافته است. محسنیاژهای در ادامه سخنانش بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات مجدانه و پیگیرانه ما در دوره اخیر، اهتمام بیشتر به مقوله بازاجتماعیشدن یا جامعهپذیری زندانیان بهعنوان یکی از راههای پیشگیری از ارتکاب مجدد جرم از سوی آنان بوده است. در این حوزه، دستاوردهایی را داشتهایم. همچنین در حوزه اِعمال نظارت کامل و جامع بر اقدامات ضابطین و بر تحقیقات ناظر بر پروندههای قضائی نیز پیشرفتهای مطلوبی حاصل شده است. تأکید کردهایم که در بازرسی از منازل و محل کار متهمان، اشیا و وسایل غیرضرور که در کشف جرم دخیل نیستند، ضبط نشوند و چنانچه وسایل اشخاص به موجب قانون و ضرورت نیز ضبط شد، پس از رفع نیاز تحقیقاتی، بهسرعت بازگردانده شوند.