|

حرف‌های تکان‌دهنده وکیل قربانیان هواپیمای اوکراینی

دیروز پنجمین سالگرد شلیک به هواپیمای اوکراینی بود. هواپیمایی که با شلیک موشک منفجر شد و 176 نفر کشته شدند. شلیکی که سه روز طول کشید تا مسئولیت آن بر عهده گرفته شود. اما آن سه روز بسیاری را دچار بی‌اعتمادی کرد.

حرف‌های تکان‌دهنده وکیل قربانیان هواپیمای اوکراینی

دیروز پنجمین سالگرد شلیک به هواپیمای اوکراینی بود. هواپیمایی که با شلیک موشک منفجر شد و 176 نفر کشته شدند. شلیکی که سه روز طول کشید تا مسئولیت آن بر عهده گرفته شود. اما آن سه روز بسیاری را دچار بی‌اعتمادی کرد. در این سال‌ها، نکات جدیدی درباره پرونده کشته‌شدگان این حادثه بیان و سؤالات بیشتری درباره نحوه رسیدگی به آن سؤالات مطرح می‌شود. در آخرین گفت‌وگوی وکیل پرونده هواپیمای اوکراینی که با ایلنا انجام شده، نکات تلخی وجود دارد. ‌سید‌محمود علیزاده‌طباطبایی‌ گفت: «الان بیش از شش ماه است که پرونده به دادگاه برگشته اما متأسفانه دادگاه به پرونده رسیدگی نمی‌کند. ما به‌طور مرتب پیگیری می‌کنیم اما دادگاه مدام امروز و فردا می‌کند و ما منتظر هستیم که رسیدگی به این پرونده دوباره در دادگاه نظامی یک شروع شود».

‌علیزاده‌طباطبایی درباره آخرین وضعیت پرونده شکایت خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی گفت: «خانواده‌ها به نحوه رسیدگی به پرونده اعتراض داشتند و اکثریت آنها شکایت‌شان را پس گرفتند و انصراف دادند، اما چند نفر ادامه دادند از‌جمله آقای دکتر اسدی‌لاری و همسرشان که من وکیل آنها هستم و به رأی اعتراض کردیم. پرونده به دیوان عالی کشور رفت و اعتراضات ما را پذیرفتند و ۱۲ ایراد از رأی گرفتند. پرونده دوباره به دادگاه رسیدگی‌کننده که دادگاه نظامی یک بود، برگردانده شد تا دادگاه این ایرادها‌ را برطرف کرده و مجددا رأی را صادر کنند. با این اقدام، رأیی که صادر شده بود به‌طور کامل نقض شد و دوباره باید رسیدگی انجام شود».

علیزاده همچنین در بخش دیگری از گفت‌وگویش با دیدبان گفت: «هر بار به دادسرا رفتیم، قرار عدم دسترسی صادر کرد و اجازه دسترسی به پرونده را به ما نداد. دادسرا پس از یک سال رسیدگی بدون حضور وکلا، کیفرخواست صادر کرد و این کیفرخواست به‌شدت مورد اعتراض خانواده‌ها بود. از فرماندهان مشخص شکایت شده بود، اما آنها احضار نشدند و به این شکایات رسیدگی نشد». طباطبایی همچنین درباره برخی مشکلات خانواده‌ها گفت: «افرادی که موظف به حفظ صحنه سقوط هواپیما و اموال جان‌باختگان بودند، اعم از نظامی و انتظامی، این وظیفه را انجام ندادند. دادسرا پس از جمع‌آوری ادله نسبت به تعقیب مقصر یا مقصرین اقدام قانونی به عمل آورد. خانواده‌ها می‌گویند گذرنامه دخترم را که آسیبی ندیده، به من دادند اما طلاهای او را ندادند. خانواده‌ها یادگاری‌های فرزندان‌شان را می‌خواستند که متأسفانه هیچ‌وقت به آن دسترسی پیدا نکردند. هیچ دلیلی هم نیاوردند و عمدتا برخوردهای بدی با خانواده‌ها شد. حتی دکتر اسدی که برای فرزندانش‌ آموزشگاه‌های وقفی راه‌اندازی کرد، تا قبل از شروع کار دولت آقای پزشکیان اجازه نداشت اسم بچه‌ها را روی آموزشگاه‌ها بگذارد‌».