|

با کودکانی که بیش از اندازه بازی‌های کامپیوتری انجام می‌دهند، چگونه رفتار کنیم؟

یک متخصص روان‌شناسی کودک و نوجوان درباره نحوه مواجهه با کودکانی که بیش از اندازه بازی‌های کامپیوتری انجام می‌دهند، به ارائه توصیه‌ها و پیشنهادهایی در این زمینه پرداخت. لیلا صادقی با استناد به آمارهای جهانی در این زمینه گفت: طبق آمار از هر ۱۰ والد، ۹ نفر از آنها معتقدند فرزندانشان بیش از حد معمول‌ مشغول بازی هستند و از میان این ۹ نفر، شش نفر معتقدند این بازی‌ها بیش از اینکه کمک‌کننده باشند، آسیب‌زننده هستند.

با کودکانی که بیش از اندازه بازی‌های کامپیوتری انجام می‌دهند، چگونه رفتار کنیم؟

ایسنا: یک متخصص روان‌شناسی کودک و نوجوان درباره نحوه مواجهه با کودکانی که بیش از اندازه بازی‌های کامپیوتری انجام می‌دهند، به ارائه توصیه‌ها و پیشنهادهایی در این زمینه پرداخت. لیلا صادقی با استناد به آمارهای جهانی در این زمینه گفت: طبق آمار از هر ۱۰ والد، ۹ نفر از آنها معتقدند فرزندانشان بیش از حد معمول‌ مشغول بازی هستند و از میان این ۹ نفر، شش نفر معتقدند این بازی‌ها بیش از اینکه کمک‌کننده باشند، آسیب‌زننده هستند.

 

وی با بیان اینکه بازی‌های آنلاین هر روز طرفداران بیشتری پیدا می‌کنند، ادامه داد: طبق آمار انجمن سرگرمی‌های نرم‌افزاری، ۲.۵ میلیارد نفر در سراسر جهان مشغول بازی‌های آنلاین هستند؛ یعنی تقریبا یک‌سوم کل بشریت (به نقل از فصلنامه ترجمان).

 

این متخصص روان‌شناسی کودک و نوجوان افزود: در این شرایط، با توجه به این واقعیت، غالب والدین درگیر این موضوع هستند و عموما سؤالاتی مانند این برایشان مطرح می‌شود که «چطور به نوجوان خود کمک کنم؟» و «چطور بین بازی‌های زیاد رایانه‌ای و کارهای روزمره‌اش (مثل خواب، تکالیف مدرسه، ورزش، دوستان‌ و...) تعادل ایجاد کنم؟». صادقی در این راستا به والدین پیشنهاد داد که درباره اهمیت اولویت‌بندی‌ از نوجوان خود سؤال بپرسید تا پنج اولویت زندگی خود را بگوید. سپس درباره اولویت‌هایش با او گفت‌وگو کنید و صبورانه آگاهی دهید و همکاری کنید.

 

او همچنین برای رفع چالش بیش از حد بازی‌کردن کودکان به والدین توصیه کرد حتما محدودیت برای نوجوان خود تعیین کنند. محدودیت میزان ساعت بازی، نوع بازی، زمان بازی، محتوای بازی و آنلاین و آفلاین بودن بازی می‌تواند در رفع این چالش مؤثر باشد. به‌طور مثال از وسایلی همچون تایمر برای محدودکردن زمان بازی‌کردن او استفاده کنید. اگر این کار جواب نداد، تایمر جدیدی بخرید که به‌صورت اتوماتیک پس از زمان مشخصی کامپیوتر او را خاموش کند. روش‌های دیگر برای محدودکردن زمان بازی‌کردن او این است که فقط در روزهای خاص یا به‌همراه افرادی خاص به او اجازه بازی‌کردن بدهید.