|

بازی‌های آسیایی امسال چه سرنوشتی برای کشتی ایران خواهد داشت؟

ژاپن؛ زنگ خطر فرنگی ایران

کشتی فرنگی ایران به‌زودی پیچ سختی را باید پشت سر بگذارد. از همین حالا بسیاری از کارشناسان با حساسیت زیادی به مسیر پیش‌روی کشتی فرنگی نگاه می‌کنند. بازی‌های آسیایی کشتی فرنگی باید در ژاپن برگزار شود و بدون تعارف ژاپنی‌ها با جاروکردن مدال‌های طلای فرنگی در المپیک تصویری از خود ارائه دادند که می‌تواند برای همه کشورها تلقی یک حریف جدی و خطرناک باشد.

ژاپن؛ زنگ خطر فرنگی ایران

کشتی فرنگی ایران به‌زودی پیچ سختی را باید پشت سر بگذارد. از همین حالا بسیاری از کارشناسان با حساسیت زیادی به مسیر پیش‌روی کشتی فرنگی نگاه می‌کنند. بازی‌های آسیایی کشتی فرنگی باید در ژاپن برگزار شود و بدون تعارف ژاپنی‌ها با جاروکردن مدال‌های طلای فرنگی در المپیک تصویری از خود ارائه دادند که می‌تواند برای همه کشورها تلقی یک حریف جدی و خطرناک باشد.

 

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران نیز اصلی‌ترین رقیب ایران را در بازی‌های آسیایی را ژاپن می‌داند، مخصوصا اینکه این کشور از امتیاز میزبانی نیز برخوردار است. او می‌گوید: با توجه به اینکه در بازی‌های آسیایی پیش‌رو، ژاپن میزبان است، به زعم بنده رقیب اصلی ما برای مدال‌های طلا ژاپنی‌ها خواهند بود.

 

حسن رنگرز، سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان، با اشاره به کسب هشت نشان طلایی که ژاپنی‌ها در المپیک پاریس کسب کردند، اظهار کرد: با توجه به اینکه در بازی‌های آسیایی پیش‌رو، ژاپنی‌ها میزبان هستند، به زعم بنده رقیب اصلی ما برای کسب نشان خوش‌رنگ طلا در رقابت‌های آسیایی، ژاپنی‌ها خواهند بود. علتش هم مشخصا برمی‌گردد به اینکه ژاپنی‌ها کاملا مقید به اجرای برنامه چهارساله هستند و ظرفیت‌های فنی و مالی خود را معطوف به رقابت‌های المپیک ۲۰۲۴ و اکنون نیز معطوف به رقابت‌های المپیک ۲۰۲۸ کرده‌اند؛ کاری که ما نیز در کشورمان باید انجام دهیم.

 

او ادامه داد: نمی‌شود ما دلخوش به کسب نتایج در رقابت‌هایی مانند قهرمانی آسیا یا قهرمانی جهان باشیم، برنامه‌های فصلی را مد نظر قرار دهیم، اما متوقع باشیم که در روز موعود یعنی رقابت‌های المپیک، بتوانیم بهترین نتیجه را کسب کنیم. برخی مواقع برنامه چهار‌ساله دقیقا متضاد با برنامه سالانه عمل می‌کند و در یک راستا نیستند. متأسفانه به‌خاطر فشار‌های محیطی مجبور می‌شویم گاهی مصلحت المپیک را به قالب برنامه‌های کوتاه‌مدت ببریم و دقیقا همین‌جاست که آسیب‌پذیری برنامه‌هایمان به بهترین شکل خودش را نشان می‌دهد.

 

برای رقابت‌های رنگینگ‌دار برنامه داریم 

 

رنگرز با بیان اینکه فدراسیون کشتی در این وضعیت ارز، بودجه و اعتبارات ورزشی کار خوب و بزرگی انجام داده است و در بهمن‌ماه چهار اعزام بزرگ، نزدیک به ۲۰۰ نفر در دو کشتی آزاد فرنگی خواهیم داشت، گفت: یکی از این اعزام‌های مهم طبق چرخه انتخابی تیم ملی که مسیر ملی‌‌پوش‌شدن قهرمانان را مشخص می‌کند، رقابت‌های امتیازآور یا رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی است.

 

امتیازاتی که کشتی‌گیران در این رقابت‌ها جمع خواهند کرد، در شرایط قرعه‌شان در رقابت‌های جهانی بسیار مؤثر است. به این معنا که در دوره‌های ماقبل فینال و فینال بعضا با حریفان اصلی‌شان مواجه می‌شوند؛ لذا این رقابت‌ها در کنار سطح کمی و کیفی قابل ملاحظه‌ای که دارند، به لحاظ کسب نتیجه و رقابت جهانی هم بسیار مهم است.

 

او افزود: چهار رقابت رنکینگ‌دار در تقویم اتحادیه جهانی لحاظ شده است که برای حضور در هر چهار رقابت برنامه داریم. اولین تورنمنت، رقابت‌های کرواسی است که تیم‌های ملی آزاد و فرنگی ما در آن شرکت می‌کنند. متعاقب آن در دهه نخست اسفندماه قهرمانان المپیکی و مدال‌آوران جهانی که از شرکت در رقابت‌های قهرمانی کشور معاف بودند، در رقابت‌های آلبانی به میدان خواهند رفت.

 

نقشه راه ملی‌پوش‌شدن برای جوانان کاملا مشخص است

 

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی با بیان اینکه سومین سال فرایند انتخابی تیم ملی را پشت سر می‌گذاریم و عملا به نوعی این فرایند جا افتاده است، تأکید کرد: امروز نقشه راه ملی‌پوش‌شدن برای جوانان کاملا مشخص است و جوانان شایستگی خود را باید در میدان مسابقه به منصه ظهور برسانند. خارج از حرف و حدیث‌های رایج، مسیری را که سعید اسماعیلی رفت، بسیاری از کشتی‌گیران جوان دیگر نیز در سکوت و آرامش با سخت‌کوشی، تعهد و اراده می‌توانند طی کنند.

 

رنگرز در پایان صحبت‌هایش به جلسه با وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک در محل وزارت ورزش که با حضور سایر متولیان ورزش قهرمانی تشکیل شد، اشاره کرد و گفت: اگر ما واقعا می‌خواهیم در ناگویا و در المپیک خوش بدرخشیم، وظیفه و دِین خودمان را نسبت به مردم با کسب نشان‌های زیبا ادا کنیم، باید از همین امروز کار کنیم.

 

کمااینکه من اعتقادم این است که همین الان هم برای شروع، پنج ماه تأخیر داشتیم. بسیاری از کشور‌های دنیا از ابتدای شهریورماه گذشته یعنی بعد از المپیک، برنامه چهارساله خود را آغاز کردند. خواهش می‌کنم از فضای هیجانات عمومی خارج شویم و متولیان ورزش کشور از برنامه‌های فنی و ملی‌پوشانی که شانس کسب مدال هستند، حمایت مؤثری داشته باشند تا جوانان ما بتوانند با دغدغه‌های حداقلی مسیر قهرمانی را طی کنند.