|

عربستان اولین میزبان احمد الشرع

رئیس‌جمهور موقت سوریه، روز گذشته در نخستین سفر خارجی خود وارد عربستان سعودی شد. این اقدام به‌ عنوان نشانه دیگری از فاصله‌گرفتن دمشق از ایران به‌ عنوان متحد اصلی پیشین منطقه‌ای‌اش تعبیر شده است.

عربستان اولین میزبان  احمد الشرع

 رئیس‌جمهور موقت سوریه، روز گذشته در نخستین سفر خارجی خود وارد عربستان سعودی شد. این اقدام به‌ عنوان نشانه دیگری از فاصله‌گرفتن دمشق از ایران به‌ عنوان متحد اصلی پیشین منطقه‌ای‌اش تعبیر شده است.

 

احمد الشرع‌ که پیش‌تر با القاعده در ارتباط بود، به همراه وزیر خارجه دولتش، اسعد الشیبانی، با یک هواپیمای سعودی به ریاض رفت. این سفر در‌حالی انجام شد که پرچم سه‌رنگ جدید سوریه در فرودگاه در کنار پرچم عربستان قرار داشت. او با محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، دیدار کرده است.

 

عربستان که پیش‌تر از گروه‌های شورشی علیه بشار اسد حمایت مالی کرده بود، شاهد تغییراتی در صحنه سوریه بود، به‌ویژه پس از عملیات سریع دسامبر گذشته که توسط گروه «هیئت تحریر‌الشام» به رهبری الشرع انجام شد. این گروه که زمانی وابسته به القاعده بود، اکنون از آن فاصله گرفته است.

 

الشرع در تلاش برای بهبود روابط بین‌المللی، موضعی در مخالفت با ایران و روسیه اتخاذ کرده است. در همین راستا، ایران هنوز سفارت خود را در دمشق بازگشایی نکرده و روسیه نیز با خروج اسد از سوریه، مواضع خود را ارزیابی می‌کند.

 

اقداماتی چون سفر الشرع به ریاض با هدف جلب رضایت غرب و لغو تحریم‌های سوریه انجام می‌شود؛ چراکه بازسازی این کشور پس از بیش از یک دهه جنگ به صدها میلیارد دلار نیاز دارد.

 

این تحولات در‌حالی رخ می‌دهد که عربستان در‌حال مذاکره برای لغو تحریم‌های سوریه است تا روند بازسازی این کشور تسهیل شود. وزیر خارجه عربستان، شاهزاده فیصل بن‌فرحان، در ماه ژانویه به دمشق سفر کرد و اعلام داشت‌ ریاض به‌ طور فعال در‌حال گفت‌وگو برای لغو تحریم‌های سوریه است. در همین حال، دولت موقت سوریه همچنان با تهدیدهای گروه داعش و دیگر شبه‌نظامیان روبه‌رو‌ست. روز شنبه، انفجار یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در شهر منبج باعث کشته‌شدن چهار غیرنظامی و زخمی‌شدن ۹ نفر شد.

 

در ماه ژانویه نیز نمایندگان ۱۷ کشور خاورمیانه و دولت‌های غربی در ریاض با هم دیدار کردند تا در مورد تحولات سوریه و چگونگی سرعت‌بخشیدن به استقرار دولت جدید انتقالی در این کشور، همراه با حمایت از حقوق تمامی ادیان و گروه‌های قومی، گفت‌وگو کنند.