|

هر‌جا کم می‌آوریم از هواداران زن مایه نگذاریم

دربی با حضور زنان یا خانواده‌ها‌!

حکم بازی پرسپولیس و تراکتور در حالی اعلام شد که بر این اساس، هواداران مرد تیم میزبان به دو جلسه محرومیت از همراهی تیم خود محکوم شدند و همچنین با اعمال این حکم، محرومیت تعلیقی هواداران پرسپولیس هم به حالت فعال درآمد.

دربی با  حضور  زنان یا  خانواده‌ها‌!

حکم بازی پرسپولیس و تراکتور در حالی اعلام شد که  بر این اساس، هواداران مرد تیم میزبان به دو جلسه محرومیت از همراهی تیم خود محکوم شدند و همچنین با اعمال این حکم، محرومیت تعلیقی هواداران پرسپولیس هم به حالت فعال درآمد.

 

به گزارش «شرق»، اتفاقات دیدار برگشت سپاهان و پرسپولیس در استادیوم نقش جهان اصفهان باعث شد‌ مسئولان برگزاری مسابقات هر‌کجا که با چالش حضور پرتعداد هواداران روبه‌رو شدند، از حضور زنان‌ استفاده کنند.

 

پس از اتفاقات بازی برگشت سال گذشته پرسپولیس و سپاهان در ورزشگاه آزادی بود که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال شیوه متفاوتی برای پایان‌دادن به تنش در این مسابقه پرحاشیه در پیش گرفت. براساس این حکم، مسابقه دو تیم فقط با حضور تماشاگران زن و بدون حضور مردان برگزار شد. باشگاه سپاهان چند روز پیش با ارسال درخواستی به فدراسیون فوتبال، خواستار لغو این محرومیت و امکان حضور مردان در استادیوم شد. کمیته انضباطی اما موافقت نکرد و بازی با حضور عمده زنان اصفهانی و بخشی از هواداران پرسپولیس برگزار شد.

 

زنان اصفهانی پیش از دیدار برابر پرسپولیس موفق به تماشای بازی تیم محبوب‌شان در بازی‌های آسیایی شده‌اند اما برای اولین مرتبه است که در مسابقات داخلی این فرصت به آنها داده شده تا به نقش‌جهان بروند و از نزدیک به تماشای بازی سپاهان و پرسپولیس بنشینند. مثلا در اهواز هواداران پرتعداد طرفدار فولاد نمی‌توانند بازی تیم محبوبشان را در ورزشگاه فولاد آرنا تماشا کنند و دلیل این مسئله اصلا مشخص نیست.

 

در اینکه اگر زنان به استادیوم بروند کار خوبی است، تردیدی نداریم اما اینکه چون ما نمی‌توانیم جو استادیوم‌ها را کنترل کنیم بخواهیم از زنان در بازی‌های پرتماشاگری مثل دربی، بازی پرسپولیس و سپاهان یا تراکتور و پرسپولیس استفاده کنیم یک‌ بار جواب می‌دهد. قرار نیست به بهانه حضور زنان، مردان را که بخش بزرگ و قدیمی سکوهای هواداری در استادیوم‌ها هستند را حذف کنیم. برای اینکه خودمان را در چشم فیفا هم خوب جلوه بدهیم راه‌های بهتری هم وجود دارد؛ مثل اینکه به‌جای برگزاری بازی دربی با حضور هواداران زن، یک بازی مثلا از منتخب لیگ با تیم ملی و‌ حتی بازی دوستانه با حضور یک تیم خارجی برگزار کنیم.

 

لذت فوتبال ایران از قدیم به حضور پرتعداد در بازی دربی برمی‌گردد و کری‌های آن تا بازی برگشت و حتی سال‌ها پس از آن نیز ادامه پیدا می‌کند. اینکه زنان باید سهم بیشتری داشته باشند بر ما پوشیده نیست ولی بهتر است به‌جای اینکه ورزشگاه را پر از زنان بکنیم جایگاه بهتری مثلا در استادیوم به آنها بدهیم. طبقه دوم و پشت دروازه‌ها برای تماشاگران زن مناسب نیست؛ چرا‌که آنها در عرصه هواداری تازه‌وارد هستند و از این جایگاه‌ها نه فوتبال را خوب می‌بینند و نه دید درستی از بازی دارند!

 

شاید راه‌حل بهتر برای کنترل‌شدن جو استادیوم‌ها حضور خانواده‌ها در کنار هم روی سکوها باشد؛ گویی به تماشای خانوادگی فیلمی در سینما رفته باشند. این‌طوری مثل تمام استادیوم‌های دنیا علاقه‌مندان به فوتبال برای فرارسیدن آن لحظه‌شماری می‌کنند و حالا فرصت تماشای این مسابقه با جوی دوستانه فراهم خواهد شد که پیش از این دیده نشده است. بازی‌های آسیایی و حضور تیم‌هایی چون النصر و... می‌تواند فرصت خوبی به فدراسیون و مسئولان برگزرای بدهد تا حداقل در چند استادیوم بزرگ این تجربه بزرگ را داشته باشند که خانواده‌ها در بخشی از سکوهای استادیوم حاضر شوند و به تماشای فوتبال بنشینند. بدون‌ تردید این اتفاق در مقابل پرونده‌های متعددی که در فیفا و AFC داریم می‌تواند امتیاز مثبتی برای ما باشد.