عامل جنایت زمین فوتبال چوار کجاست؟
۲۳ بهمنماه هر سال زمانی برای بازخوانی روایت بمباران زمین فوتبال چوار در استان ایلام است؛ جنایتی هولناک که موجب شهادت تعدادی از هموطنان ما در هنگام بازی فوتبال شد.
![عامل جنایت زمین فوتبال چوار کجاست؟](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/aTaJbfQfkDls/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKprHW6bs3Jnkb-6yvbXnnWg,,/Bombaran+Football.jpg)
![روزنامه شرق](/images/Logo-newspaper.jpg)
۲۳ بهمنماه هر سال زمانی برای بازخوانی روایت بمباران زمین فوتبال چوار در استان ایلام است؛ جنایتی هولناک که موجب شهادت تعدادی از هموطنان ما در هنگام بازی فوتبال شد.
به گزارش ایرنا، بیستوسوم بهمنماه در تاریخ ورزش و جنگهای جهان یک روز غمانگیز است. روزی که رژیم بعث عراق یکی دیگر از جنایات جنگی خود را رقم زد؛ جنایتی که نمونه آن در دنیای ورزش کمتر دیده میشود. بهمنماه سال ۱۳۶۵ و در آن روز درحالیکه مسابقهای دوستانه بین تیمهای منتخب فوتبال چوار و منتخب جوانان ایلام برگزار میشد، هواپیمای عراقی، زمین فوتبال را بمباران کرد و منجر به شهادت ۱۵ نفر و مجروحشدن دهها فوتبالیست و تماشاگر شد.
در این روز خونین یونس تلوکی، مجتبی ناصری، علی نجات کرمی، علی عباسی، محمد کمالوندی، جهانگیر کاوه، عبدالرزاق مهدیه، سیدمحمد زارعی، حسین هزاوه (بازیکنان فوتبال)، حمیدرضا رضایتی (داور مسابقه)، مراد آذرخش، خلیل مظفری، سجاد مظفری، محمدجواد مظفری و امجد حیدری (تماشاگران مسابقه) به شهادت رسیدند.
رهبر انقلاب آذرماه سال ۱۴۰۰ در جمع دستاندرکاران کنگره شهدای استان ایلام اظهار کردند: حوادث کمنظیری در استان ایلام به وقوع پیوست که متأسفانه مردم خودمان هم خبر ندارند، چه برسد به دیگران و خارج و ملتهای دیگری که مشتاقاند حوادث کشور ما را بدانند؛ آنها که هیچ، حتی مردم خودمان هم از خیلی از این قضایا خبر ندارند. یکی همین قضیه بمباران مسابقه فوتبال بچهها در سال ۶۵ است.
دو تیم ایلامی برای بزرگداشت و به یادبود هفتمین سال پیروزی انقلاب، مسابقهای به این عنوان درست کردند و تعدادی از مردم هم جمع شدند و تماشا میکردند. هواپیمای عراقی آمد بالای سر و زمین را زد که ۱۰ بازیکن شهید شدند، داور شهید شد، چند بچه شهید شدند، بعضی از تماشاچیان شهید شدند؛ این حادثه کوچکی نیست، این حادثه بزرگی است؛ جا دارد که اینجور حوادث در ابعاد جهانی شناخته شود، گفته شود و تکرار شود. این پیام مظلومیتِ شهدای ورزشکار ماست؛ جرمشان این بوده که برای سالگرد پیروزی جمهوری اسلامی و برای انقلاب، مسابقه تشکیل دادند.
بعد از بیانات رهبر انقلاب درباره اهمیت تبیین این موضوع، خبرگزاری ایرنا بهمنماه ۱۴۰۰ میزبان جمعی از بازماندگان این حاثه دردناک بود. بازخوانی اتفاقات آن روز زوایای مختلفی از جنایت زمین فوتبال چوار را برای مخاطبان آشکار کرد. یکی از مهمترین این زوایا رد پای گروهک منافقین و نفوذیها در این جنایت بود.
محمدرضا رضایتی، برادر داور آن مسابقه، درباره نقش منافقین در حادثه شوم زمین فوتبال چوار به خبرنگار ایرنا گفت: اینکه گفته میشود هواپیمای عراقی برای بمباران شهر کرمانشاه رفته و به صورت اتفاقی این زمین را بمباران کرده، درست نیست، زیرا تمام اتفاقات چند روز پیش این مسابقه حکایت از رد پای نفوذیها و منافقین دارد.
علی قیطاسی که در آن روزها به علی پروین فوتبال ایلام معروف بود، بمباران زمین فوتبال چوار را عمدی و ناشی از شکست آن روزهای منافقین و حزب بعث دانست و گفت: خلبانی عراقی از روی حسادت بمب را بر زمین فوتبال ریخت، چون مردم ما با وجود جنگ روحیه خوبی داشتند و این رمز پیروزی ایران بود. صدامیان و منافقین انتقام شکست در جبههها را با بمباران جبران میکردند.