|

پیشنهاد ایلان ماسک رد شد

سم آلتمن، مدیرعامل اوپن ای‌آی، ضمن رد پیشنهاد ایلان ماسک، پیشنهاد خرید شبکه اجتماعی ایکس را ارائه داد. ایلان ماسک پیشنهاد 97.4 میلیارد دلاری برای خرید اوپن ای‌آی ارائه کرده بود اما در واکنش به این پیشنهاد، سم آلتمن، مدیرعامل شرکت سازنده چت جی‌بی‌تی نوشت: «نه ممنون، اما اگر بخواهید توییتر را با 9 میلیارد‌و 740 میلیون می‌خریم».

پیشنهاد ایلان ماسک رد شد

سم آلتمن، مدیرعامل اوپن ای‌آی، ضمن رد پیشنهاد ایلان ماسک، پیشنهاد خرید شبکه اجتماعی ایکس را ارائه داد. ایلان ماسک پیشنهاد 97.4 میلیارد دلاری برای خرید اوپن ای‌آی ارائه کرده بود اما در واکنش به این پیشنهاد، سم آلتمن، مدیرعامل شرکت سازنده چت جی‌بی‌تی نوشت: «نه ممنون، اما اگر بخواهید توییتر را با 9 میلیارد‌و 740 میلیون می‌خریم». گروهی از سرمایه‌گذاران به رهبری ایلان ماسک به‌تازگی پیشنهاد خرید بازوی غیرانتفاعی اوپن ای‌آی را به هیئت‌مدیره این شرکت داده است. این بازو بخش انتفاعی شرکت را کنترل می‌کند. وکیل ماسک در بیانیه‌ای که به وال‌استریت ژورنال ارائه شد، درباره این پیشنهاد گفت: «زمانش فرارسیده تا اوپن ای‌آی به حالت متن‌باز و نیرویی متمرکز بر ایمنی برای اهداف مطلوب برگردد. اطمینان خواهیم یافت چنین اتفاقی رخ دهد».

این پیشنهاد در شرایطی مطرح شده که اوپن ای‌آی برنامه تبدیل‌‌شدن به شرکتی انتفاعی را دنبال می‌کند. تیم ایلان ماسک وعده داده می‌تواند پیشنهادی معادل یا بالاتر از پیشنهادهای موجود برای این شرکت ارائه کند. این شرایط ظاهرا کار سم آلتمن را دشوار می‌کند. او مشغول مذاکره با مایکروسافت و دیگر سهامداران خود درباره وضعیت سهام شرکت در ساختار انتفاعی است.

اندکی پس از اعلام این خبر، سم آلتمن در پستی در شبکه اجتماعی ایکس این پیشنهاد را رد کرد و پیشنهاد خرید توییتر با مبلغ 9 میلیارد‌و 740 میلیون دلار را ارائه کرد. نکته جالب در پست او استفاده از نام توییتر به‌جای ایکس و ارائه رقمی است که بسیار پایین‌تر از رقم 44 میلیارد دلاری معامله ماسک برای خرید توییتر محسوب می‌شود. ماسک در پاسخ پست آلتمن او را «شیاد» خطاب کرد. استناد سم آلتمن به اخباری است که درباره وضعیت نامناسب اقتصادی ایکس یا توییتر سابق منتشر می‌شود. وال‌استریت‌ ژورنال در گزارش جدیدی گفته است ماسک در ژانویه با ارسال ایمیلی به کارمندان ایکس گفته آنها از نظر درآمدی همچنان وضعیت خوبی ندارند. علاوه‌براین، بانک‌هایی که هنگام خرید توییتر 13 میلیارد دلار به ماسک وام داده بودند، آماده‌ حرکتی هماهنگ برای فروش سه میلیارد دلار از بدهی این میلیاردر هستند. او ادعا می‌کند: «رشد کاربران راکد بوده، درآمد شرکت چشمگیر نیست و به‌سختی در وضعیت سود و زیان سربه‌سر قرار داریم». در بخش دیگری از این ایمیل آمده است: «همچنین شاهدیم که پلتفرم‌های دیگر نیز شروع به پذیرش تعهد ما برای آزادی بیان و ارائه بی‌طرفانه حقیقت کرده‌اند».

درحال‌حاضر مشخص نیست پیشنهاد مدیرعامل تسلا برای خرید اوپن ای‌آی چقدر جدی است و شانس موفقیت دارد. این شرکتی سنتی نیست و ساختار غیرانتفاعی آن می‌تواند از سازنده چت جی‌بی‌تی در برابر پیشنهاد ماسک محافظت کند. اگر اوپن ای‌آی شرکتی انتفاعی بود، پیشنهاد ماسک می‌توانست هیئت‌مدیره را وادار به بررسی آن کند تا امکان فروش شرکت نیز مطرح شود؛ زیرا هدف آنها باید به حداکثر رساندن سود سهامداران تلقی می‌شد. البته درباره ارزش اوپن ای‌آی نیز بحث‌هایی وجود دارد. اخیرا گفته شده ارزش این شرکت با جذب سرمایه از سافت‌بانک به 300 میلیارد دلار می‌رسد. ایلان ماسک همچنان در عرصه نورالینک فعالیت می‌کند و معتقد است با این تراشه جلوی بسیاری از بیماری‌ها گرفته می‌شود. انتظار می‌رود تراشه‌های نورالینک برای درمان آلزایمر، پارکینسون، صرع و بیماری‌های مختلف دیگر استفاده شود. حدودا یک ماه قبل ایلان ماسک گفت تاکنون ایمپلنت‌های نورالینک در مغز سه انسان قرار گرفتند و همه آنها نیز به‌خوبی کار می‌کنند. به گفته ماسک، نورالینک قرار است سال جاری میلادی سرعت آزمایش‌هایش را بیشتر کند و 20 تا 30 بیمار این تراشه را دریافت خواهند کرد.

این شرکت برای دستگاه‌هایش دو پژوهش در آمریکا انجام می‌دهد که در سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) نیز ثبت شده‌اند. پژوهش اول برای حدود پنج بیمار طراحی شده و به آنها امکان می‌دهد با ذهن خود دستگاه‌های خارجی مانند کامپیوتر و موبایل را کنترل کنند. پژوهش دوم برای سه بیمار طراحی شده است و به آنها امکان می‌دهد وسایلی مانند بازوهای رباتیک کمکی را کنترل کنند.