نجات صنعت هوایی در گرو دیپلماسی
بیشک مردم، متخصصان و کارشناسان صنعت هوایی کشور دوران شکوفایی و آغاز توسعه هوانوردی کشور را بعد از توافق برجام فراموش نخواهند کرد؛ هرچند این روند بسیار کوتاه بود، اما تأثیرات آن همچنان پابرجاست.


محمد شالفروش، دبیر کانون متخصصین مهندسی و تعمیرات هواپیمایی: بیشک مردم، متخصصان و کارشناسان صنعت هوایی کشور دوران شکوفایی و آغاز توسعه هوانوردی کشور را بعد از توافق برجام فراموش نخواهند کرد؛ هرچند این روند بسیار کوتاه بود، اما تأثیرات آن همچنان پابرجاست. انعقاد قراردادهای خرید هواپیما از دو غول هواپیماسازی بویینگ و ایرباس، ورود ناوگان جدید ایرباس ۳۲۱ و ۳۳۰ و هواپیماهای ATR، خرید و انعقاد قراردادهای خرید تجهیزات فرودگاهی، افزایش رفتوآمد اکثر شرکتهای هواپیمایی معتبر اروپایی به فرودگاه امام(ره)، افزایش آمار ورود توریست و در پایان از همه مهمتر افزایش روحیه امید و انگیزه کارکنان این صنعت در آن مقطع زمانی فراموششدنی نیست.
صنعت حملونقل هوایی هر کشوری بهعنوان یکی از ارکان مهم اقتصادی و زیرساختهای حملونقل شناخته میشود که با وجود ایرلاینی ملی و حامل پرچم با پرواز به اقصینقاط جهان باعث افزایش غرور و انسجام ملی خواهد بود؛ بهویژه آنکه با لوگوی باستانی و مرغ افسانهای «هما» همراه باشد. بنابراین این صنعت به دلیل الزام به ارتباطات متقابل با سازمانها و نهادهای بینالمللی، شرکتهای معتبر سازنده هواپیما، قطعات و شرکتهای بزرگ تعمیر و نگهداری هواپیما نیازمند رفع تحریمهای ناجوانمردانه بوده و توجه ویژه و رفع موانع موجود را میطلبد که در گرو ایجاد روابط سازنده کشور با دنیا است.
تحریمهای ظالمانهای که بر این صنعت تحمیل شده، موجب بروز چالشهای جدی در زمینه نوسازی و خرید ناوگان، تأمین قطعات، فناوری و ارائه خدمات متقابل شده است که ایمنی و سلامت پرواز و مسافران را نشانه گرفته است. در این راستا تلاشهای وزیر محترم امور خارجه و تیم خوشنام مذاکرهکننده در مذاکرات پیشرو را قدر میدانیم و حمایت میکنیم. تجارب ارزنده این تیم و حمایتهای دولت محترم میتواند فرصتی طلایی برای احیای دوباره قراردادهای گذشته و رفع تحریمهای این صنعت در اقدامات و اعتمادسازی اولیه باشد. ما بر این باوریم که با شرایط مناسب برای همکاریهای بینالمللی، میتوانیم به ارتقای کیفیت خدمات هوایی، افزایش ناوگان هوایی و بهبود زیرساختها دست یابیم. این امر نهتنها به نفع صنعت هوایی کشور خواهد بود، بلکه به توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال نیز کمک شایانی خواهد کرد. از دکتر عراقچی و تیم ایشان خواهشمندیم با قدرت و اراده بیشتر به مسیر خود ادامه دهند و با بهرهگیری از همه ظرفیتها و امکانات موجود، گامهای مؤثری در راستای بهبود وضعیت اقتصادی و صنعت هوایی کشور بردارند.