زیر سایه اضطراب
گویا این روزها داشتن اضطراب و نگرانی امری عادی و معمولی محسوب میشود. اخبار بد، شرایط اقتصادی نامساعد در کنار مشکلات عدیده سبب شده تا بیشتر از هر زمان دیگری دچار «اختلال اضطراب» باشند.


گویا این روزها داشتن اضطراب و نگرانی امری عادی و معمولی محسوب میشود. اخبار بد، شرایط اقتصادی نامساعد در کنار مشکلات عدیده سبب شده تا بیشتر از هر زمان دیگری دچار «اختلال اضطراب» باشند. ایرنا با محسن داداشی، عضو هیئت علمی دانشگاه، گفتوگویی کرده که در آن تأکید شده زنان دو برابر بیشتر از مردان دچار این حالت میشوند. البته این استاد دانشگاه به نکته مهم دیگری نیز اشاره کرده است: «این اختلال به طور معمول در حدود ۹۰ درصد افراد با اختلالهای دیگر ازجمله افسردگی، هراس اجتماعی و وحشتزدگی همراه است. این نوع اختلال در اغلب مواقع به علت عملکرد بد و نامناسب سیستمهای انتقالدهنده عصبی در مغز و لوب قسمت پسسری بروز میکند که هسته اصلی اختلال نگرانی است و افراد مبتلا همواره نگران هستند».
این اختلال عوارض جسمانی متعددی را به همراه میآورد. این روانشناس با بیان اینکه در درمان این اختلال بیشتر درمان غیر دارویی انجام میشود، گفت: «درمان این اختلال هرچند ساده به نظر میآید، اما دشواریهایی دارد؛ چون افراد زمانی مراجعه میکنند که اختلال به مرحله مزمن رسیده است. تشخیص صحیح این بیماری در درمان آن اهمیت بسزایی دارد. این افراد چون بیشتر دچار تپش قلب میشوند، به متخصص قلب مراجعه میکنند؛ ولی با اکو هیچ موردی مشاهده نمیشود و علائم گوارشی مثل نفخ، ترشکردن، یبوست و اسهال در این افراد بیشتر دیده میشود. همچنین این افراد به علت اختلال هورمونها دچار خارش پوست میشوند و عارضه در مغز و اعصاب ازجمله تاری دید، سرگیجه، دردهای عضلانی، پشتدرد و گردندرد در آنها دیده میشود و بعد از اینکه به پزشکان متعدد مراجعه میکنند، اگر تشخیص درست داده شود، درمان میشوند».
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرده است: «بین ترس، اضطراب، اختلال وحشتزدگی و استرس تفاوت وجود دارد و متأسفانه تحقیقات نشان میدهد که درمانهای دارویی به این نوع اختلال جواب نمیدهد و باید نحوه برداشت فرد از موقعیت اصلاح شود».