چرا نمرات امتحانات نهایی دانشآموزان مدارس غیردولتی پایین است؟
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه دانشآموزان در مدارس دولتی عادی و غیردولتی از قشرها و ضریب هوشی متفاوت هستند، گفت: در این مدارس دانشآموزی گلچین نمیشود، بنابراین دانشآموز زرنگ و تنبل در کنار هم قرار دارند. به همین دلیل آمار نمرات امتحانات نهایی در این مدارس با مدارس خاص که همگی فرمت یکسان دارند، پایینتر است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه دانشآموزان در مدارس دولتی عادی و غیردولتی از قشرها و ضریب هوشی متفاوت هستند، گفت: در این مدارس دانشآموزی گلچین نمیشود، بنابراین دانشآموز زرنگ و تنبل در کنار هم قرار دارند. به همین دلیل آمار نمرات امتحانات نهایی در این مدارس با مدارس خاص که همگی فرمت یکسان دارند، پایینتر است.
با اعلام نتایج میانگین نمرات امتحانات نهایی خردادماه دانشآموزان پایه دوازدهم، بسیاری از ذهنیتها به این سمت و سو کشیده شد که مدارس غیردولتی با توجه به دریافت شهریه باید عملکرد مناسبتر و آموزش باکیفیتتری را نسبت به سایر مدارس به خود اختصاص داده باشند، اما آمارها عکس این امر را نشان داد.
نمرات امتحانات نهایی دانشآموزان در خردادماه برای مدارس دولتی عادی ۸.۹۶، برای دانشآموزان مدارس غیردولتی ۱۰.۳۷، مدارس شاهد ۱۱.۰۹، نمونهدولتی ۱۴.۱۷ و سمپاد ۱۶.۱۴ بود و این یعنی عملکرد مدارس غیردولتی چنگی به دل نمیزند. اما احمد محمودزاده، معاون وزیر آموزشوپرورش نظری متفاوت با آنچه اعلام شده است، دارد.
محمودزاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در مدارس دولتی عادی و غیردولتی دانشآموزان با فرمتها و قشرهای متفاوت حضور دارند و دانشآموزی گلچین نمیشود، گفت: دانشآموز تنبل با مدرسه مشکلدار و دانشآموز زرنگ با مدرسه عالی در سطح مدارس دولتی و غیردولتی تحصیل میکنند. حتی در برخی مدارس دولتی عادی و غیردولتی تراز نمرات مدارس از نمرات مدارس سمپاد هم بالاتر است. اما باید توجه داشت مدارس شاهد و سمپاد بهعنوان مدارس خاص هستند و همگی از یک فرمت خاص و یک نوع فکر بهره میبرند.
او درباره میانگین نمرات دانشآموزان پایه دوازدهم مدارس غیردولتی افزود: وقتی سخن از میانگین میشود، یعنی مدرسهای نمره ۲۰ کسب کرده و مدرسه دیگر نمره پایین به دست آورده که باعث شده نمره خوب مدارس دیگر هم تحت تأثیر قرار گیرد. اگر همه مدارس نمره ۱۰ کسب کرده بودند خوب نبود، اما چون میانگین اعلام شده، پس نشان میدهد مدارسی هم عملکرد خیلی خوبی از خود نشان دادهاند.
محمودزاده با بیان اینکه در کل این میانگین اعلامشده نشان میدهد همه مدارس ضعیف نیستند و مدارسی نمرههای خیلی خوب و عددهای بالایی به دست آوردهاند و برخی مدارس به دلایلی نمرات خوبی کسب نکردهاند گفت: یکی از کارهای وزارت آموزشوپرورش در همه حوزهها این است که این مدارس را شناسایی و جاهایی که ضعف وجود دارد تحلیلهایی انجام دهد.
او با بیان اینکه ضعف اگر در دانشآموز است باید به طریقی حل شود و اگر ضعف در معلم وجود دارد مداخلات آموزش ضمن خدمت و نشستهایی برگزار شود، افزود: گاهی ضعف در سؤالات است که باید استانداردسازی انجام شود. همه اینها کارهای طبق روالی است که آموزشوپرورش، هم در مدارس دولتی و هم در مدارس غیردولتی انجام میدهد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه آمار اعلامشده عملکرد خوبی را نسبت به سال گذشته با توجه به افزایش یک تا دو نمرهای دانشآموزان نشان میدهد، ادامه داد: درباره عملکرد هر مدرسه نسبت به مدرسه دیگر جای بحث وجود دارد که باید از آن جهت هم تحلیل انجام داد. باید آزمون استاندارد برگزار شود و نسبت به آزمون هم تحلیل و درباره تحلیلها برنامه و مداخلات آموزشی هم در حوزه نیروی انسانی و هم در حوزه دانشآموز و برنامه درسی و سؤالات و محتوا انجام گیرد.
محمودزاده با بیان اینکه معاونت مدارس غیردولتی در پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم به تفکیک رشته، کتاب، مدرسه، منطقه، استان و کشور تحلیلهایی را در حوزه مدارس خود انجام میدهد، گفت: این تحلیلها در اختیار مدارس، منطقه و استان گذاشته شده تا حرکتی از سوی مدرسه، دانشآموز و معلم جهت ارتقا انجام شود.
او با بیان اینکه گاهی معاونت به این نتیجه میرسد که در منطقهای، کتاب، معلم یا دانشآموز دارای مشکل است، افزود: نسبت به این موضوع برنامهریزیهایی در کل کشور انجام شده که متفاوت است. گاهی نیاز است وزارتخانه نسبت به استانداردسازی سؤالات اهتمام جدی داشته باشد که همه این تلاشها در حال انجام است.