برخورد فیزیکی با دانشآموزان حذف میشود؟
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی کشور گفت: آموزش و پرورش و شخص وزیر نسبت به حذف برخورد فیزیکی با دانشآموز اهتمام دارند.

علی فلاحتکار، قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی کشور در پاسخ به این سوال که منشور حقوق دانشآموزان چقدر در مدارس کشور رعایت میشود؟ گفت: یکی از نکاتی که باید در آموزش و پرورش به عنوان محور قرار بگیرد، ولینعمت قرار دادن دانشآموز است، باید همه ابزارها اعم از کادر نیروی انسانی، مدرسه، تجهیزات و اعتبارات در اختیار رشد نوجوان و دانشآموز باشد.
وی افزود: آنچه امروز مورد تأکید وزیر محترم آموزش و پرورش قرار دارد تلاش بر معطوف شدن نگاهها به دانشآموز است. لذا همه توصیه ایشان محور قرار دادن رویدادها در خود مدارس و نقشآفرینی خود دانشآموزان است.
وی افزود: سازمان دانشآموزی نیز بنا بر رسالت خود -که ایجاد یک هویت دینی و ملی در نوجوان ایرانی است- در صدد است که مجموعهای از کنشها را طراحی کند که نوجوان در زیستبوم مدرسه و تعلیم و تربیت، خود را بخشی از پازل پیشرفت ایران ببیند و در آن نقشآفرینی کند.
او توضیح داد: یعنی فارغ از همه گلایههایی که نوجوان نسبت به کم دیده شدن خود دارد، ما تلاش میکنیم که نوجوان را به عرصه ظهور و بروز فعالانه (و نه منفعلانه) برگردانیم.
فلاحتکار تصریح کرد: من واقعاً معتقدم آنچه ما امروز در موضوع آسیبهای اجتماعی به آن مبتلا هستیم این است که در انتهای دومینو ایستادیم؛ ابتدای دومینو جای دیگری است و آن، جدی نگرفتن ظرفیت نوجوان است. اگر قیاسی بین ضریب آسیبهای اجتماعی در دهه شصت و امروز داشته باشیم، میبینیم علیرغم همه مشکلاتی که در دهه شصت وجود داشته، آسیبهای اجتماعی در آن دهه بسیار کمتر بوده و علت آن نوع نگاه به نوجوان بوده است؛ نوجوانان درگیر با مسائل واقعی کشور و مسائلی غیرتصنعی بودند.
قائم مقام سازمان دانشآموزی خاطرنشان کرد: امروز ما باید به کشور کمک کنیم. نگاه مسئولان، از حکمرانی و سیاستگذاران تا معلم مدرسه باید اصلاح شود. چه آن مقدار زمانی که شهید رییسی میگذاشتند و چه وقتی که آقای پزشکیان برای آموزش و پرورش و نوجوان صرف میکنند، این پیام خوب را دارد ک دولت مصمم است، نگاه را به نوجوان معطوف کند و هویت را به او بازگرداند.
فلاحتکار در پاسخ به این سوال که این نگاه چگونه با مواردی مانند تنبیه بدنی -که در مدارس با آن مواجهیم- قابل جمع است، گفت: به نظرم با این مسئله دو نوع مواجهه میتوان داشت؛ یک گونه، مواجهه ایجابی با این مسأله است که اساساً نهادی به نام مدرسه رسالت مواجهه تربیتی را حتی با یک معضل و آسیب اجتماعی دارد.
وی تأکید کرد: نوع دیگر، مواجهه سلبی است؛ یعنی ما باید چگونه با مدرسهای که پرخاشگرانه با نوجوان و دانش آموز برخورد میکند مواجه شویم؟ البته معتقدم واقعا تعداد این شکل مدارس اینقدر هم زیاد نیست؛ تعداد محدودی است که البته همان تعداد هم برازنده نیست.
به گفته فلاحتکار این هم نیاز به یک گفتمانسازی در خود آموزش و پرورش، دولت و جامعه دارد که انشاءالله باید رقم بخورد. آموزش و پرورش و شخص وزیر نسبت به این موضوع اهتمام دارند که برخورد فیزیکی با دانشآموز حذف شود.