تلاش سنا برای افشای اطلاعات بشقابپرندهها
انتظار میرود سنای آمریکا در روزهای پیشرو به بررسی اقدامی دوحزبی با هدف وادارکردن دولت به انتشار عمومی اسناد مربوط به مشاهده بشقابپرندهها بپردازد. دولت ایالات متحده دهههاست که از انتشار چنین اسنادی خودداری میکند. چاک شومر، سناتور دموکرات و رهبر اکثریت سنای ایالات متحده، با همکاری مایک راندز، سناتور جمهوریخواه، اقدامی را سازماندهی میکنند که دولت را به افشای اطلاعات مربوط به آنچه بهطور رسمی «پدیدههای غیرعادی ناشناس» نامیده میشود، وادار میکند
انتظار میرود سنای آمریکا در روزهای پیشرو به بررسی اقدامی دوحزبی با هدف وادارکردن دولت به انتشار عمومی اسناد مربوط به مشاهده بشقابپرندهها بپردازد. دولت ایالات متحده دهههاست که از انتشار چنین اسنادی خودداری میکند. چاک شومر، سناتور دموکرات و رهبر اکثریت سنای ایالات متحده، با همکاری مایک راندز، سناتور جمهوریخواه، اقدامی را سازماندهی میکنند که دولت را به افشای اطلاعات مربوط به آنچه بهطور رسمی «پدیدههای غیرعادی ناشناس» نامیده میشود، وادار میکند. لایحه پیشنهادی ۶۴صفحهای آنها بر اساس «قانون جمعآوری سوابق ترور جان اف کندی، رئیسجمهوری پیشین آمریکا» تنظیم شده است. قانون مزبور که در سال ۱۹۹۲ به تصویب رسید، نحوه بررسی و جمعآوری اطلاعات مربوط به قتل جان اف کندی در سال ۱۹۶۳ را مشخص میکند. آنها قصد دارند این لایحه را بهعنوان اصلاحیهای برای قانون گستردهای که اکنون در کنگره در حال بررسی است، ارائه دهند. این قانون بودجه دفاعی آمریکا را در سال جدید مالی مشخص میکند. حمایت شومر از این طرح احتمالا پشتیبانی بسیای از همحزبیانش را نیز خواهد داشت. راندز نیز عضو کمیتههای سرویسهای اطلاعاتی و نظامی سناست.
چاک شومر در بیانیهای گفت: «بسیاری از آمریکاییها برای دههها مسحور اشیای مرموز و توصیفناپذیر بودند و زمان بسیاری گذشته و همچنان پاسخی دریافت نکردهاند. مردم حق دارند درباره فناوریهایی که از منابع نامشخص میآیند، اذهان غیربشری و همچنین پدیدههای توصیفناپذیر بدانند». این اصلاحیه دفتر ملی بایگانی و مدارک آمریکا را ملزم میکند سوابق «پدیدههای غیرعادی ناشناس» با «فرض افشای فوری» را از تمام دفاتر دولتی جمعآوری کند. پس از این، یک هیئت بررسی باید دلایل لازم را برای طبقهبندی اسناد ارائه کند. بر اساس این طرح، سوابق باید حداکثر ۲۵ سال پس از ایجاد برای عموم افشا شوند؛ مگر اینکه رئیسجمهوری ایالات متحده تعلیق انتشار آنها را به دلیل اختلال مستقیم در امنیت ملی ضروری بداند.
بنا بر این طرح، دولت فدرال همچنین بر هر فناوری بازیابیشده از منابع نامشخص و هر شواهد زیستی مرتبط با «اذهان غیربشری» که توسط اشخاص یا نهادهای خصوصی به دست آمده باشد، «تملک اجباری» دارد. دولت آمریکا سالها به صورت گسترده مشاهدات مرتبط با بشقابپرندهها را با وجود کنجکاوی عمومی کاملا انکار میکرد. بااینحال، در سالهای اخیر نگرشی بازتر به این موضوع داشته است و در سال ۲۰۲۱ گزارشی را در این رابطه منتشر کرد که اکثرا بر اساس مشاهدات اعضای نیروی دریایی این کشور در سال ۲۰۰۴ است. پنتاگون اخیرا تحقیقاتی را درباره پدیدههای هوایی ناشناس بر پایه مستندات سالهای اخیر هوانوردان نظامی انجام داده است. این مستندات توسط مقامات دفاعی و امنیتی ایالات متحده تجزیه و تحلیل میشوند. ناسا هم هیئتی را در رابطه با «پدیدههای غیرعادی ناشناس» راهاندازی کرد. این هیئت در ماه می اعلام کرد تحقیقاتش به دلیل نبود اطلاعات باکیفیت، با اختلال مواجه شده است.
اخیرا و در ماه می، بشقابپرندهها برای نخستین بار موضوع بحث نشست عمومی هیئتی از دانشمندان ناسا بود. این هیئت متشکل از متخصصان رشتههای مختلف از فیزیک گرفته تا اخترزیستشناسی است. این متخصصان در ماه ژوئن سال گذشته با هدف بررسی مشاهدات طبقهبندینشده از بشقابپرندهها و دیگر دادههای جمعآوریشده از بخشهای غیرنظامی و تجاری دولت، گرد هم آمدند. دولت آمریکا زمانی موضوع بشقابپرندهها را بسیار محرمانه قلمداد کرده و آن را به صورت انحصاری و مخفیانه به نهادهای امنیتی واگذار میکرد. این هیئت برای نخستین بار تحقیقی با این موضوع را تحت نظر آژانس فضایی ایالات متحده انجام داده است. تحقیقات موازی ناسا و پنتاگون که هر دو به نوعی با نظارت عمومی انجام میشوند، نقطهعطفی در نگرش دولت ایالات متحده به مسئله بشقابپرندههاست. سیاست آمریکا در قبال این مسئله از دهه ۱۹۴۰ به بعد همیشه لاپوشانی، مخفیکاری و انکار بوده است. دولت آمریکا واژه یوفو، مخفف عبارت شیء ناشناس پرنده را که مدتها برای اشیائی همچون بشقابپرندهها به کار برده است، با یوایپی مخفف عبارت پدیدههای هوایی ناشناس جایگزین کرده است. ناسا در آغاز این تحقیقات در ماه ژوئن سال گذشته اعلام کرد: «هیچی گواهی بر فرازمینیبودن منشأ یوایپیها وجود ندارد». ناسا در آخرین بیانیه خود تعریف یوایپی را از پدیدههای هوایی ناشناس به پدیدههای غیرعادی ناشناس تغییر داد و این موضوع شاید به این معنا باشد که مشاهدات ناسا صرفا به اشیای معلق در هوا منحصر نمیشود.