|

چالش «قانون روسی» در گرجستان

سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهوری گرجستان، قانون موسوم به «قانون روسی» را که هدفش محدودکردن رسانه‌ها بود و به مدت چندین هفته اعتراضات گسترده را در این کشور برانگیخته بود، وتو کرد.

چالش «قانون روسی» در گرجستان

سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهوری گرجستان، قانون موسوم به «قانون روسی» را که هدفش محدودکردن رسانه‌ها بود و به مدت چندین هفته اعتراضات گسترده را در این کشور برانگیخته بود، وتو کرد. براساس لایحه پیشنهادی دولت گرجستان که در مجلس این کشور تصویب شده بود، نهادهای غیردولتی که بیش از ۲۰ درصد بودجه‌شان از خارج تأمین می‌شود، باید زیر عنوان کارگزار یا «عامل خارجی» ثبت شوند، زیرا نماینده منافع کشور خارجی هستند. زورابیشویلی پیش‌تر این مصوبه را «نپذیرفتنی» خوانده و گفته بود که آن را وتو می‌کند.

او که به‌طور فزاینده‌ای با حزب حاکم گرجستان مخالفت می‌ورزد، گفت که این قانون با قانون اساسی گرجستان و «همه استانداردهای اروپایی» در تضاد است و افزود که «باید لغو شود».

حزب حاکم، «رؤیای گرجستان»، دارای اکثریت کافی برای غلبه بر حق وتوی زورابیشویلی است و انتظار می‌رود که در روزهای آینده این کار را انجام دهد. دولت گرجستان اصرار دارد که هدف از این قانون ارتقای شفافیت و مهار آن چیزی است که از نظر دولت نفوذ خارجی زیان‌بار در این کشور ۳.۷ میلیونی دانسته می‌شود.

قانون پیشنهادی دولت اعتراضات گسترده‌ای را در ماه جاری در تفلیس به راه انداخت. مخالفان قانون «عوامل خارجی» به دلیل شباهتش به قانون مشابهی در روسیه که به هدف محدودکردن فعالیت رسانه‌های آزاد تصویب شده، آن را «قانون روسی» می‌خوانند. منتقدان دولت گرجستان می‌گویند تصویب این قانون کشورشان را از پیوستن به اتحادیه اروپا دور می‌کند. مخالفان دولت گرجستان روز شنبه تظاهراتی مسالمت‌آمیز را در یک مرکز خرید در شهر تفلیس، پایتخت این کشور، برگزار کردند. حزب جنبش اتحاد ملی گرجستان که مخالف دولت این کشور است، حزب حاکم رؤیای گرجستان را به تلاش برای کشاندن تفلیس به حوزه نفوذ روسیه متهم می‌کند. حزب حاکم رؤیای گرجستان این اتهام را رد کرده است. حزب رؤیای گرجستان از طرف بیدزینا ایوانیشویلی، نخست‌وزیر پیشین و میلیاردر که ثروت خود را در روسیه به دست آورده، تأسیس شده است. زورابیشویلی در این گفت‌وگو گفت که دشوار است بگوید این لایحه کاملا ابتکار حزب حاکم بوده یا اینکه مسکو در تصویب آن نقش داشته، اما تأکید کرد که کرملین از قصد تفلیس برای پیوستن به اتحادیه اروپا ناراضی است. او با انتقاد از عملکرد دولت گرجستان، اعتراض شهروندان این کشور را به این دلیل دانست که آنها خواهان حرکت در جهت مسیر اروپا هستند و نمی‌خواهند امکان پیوستن به اتحادیه اروپا را از دست بدهند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها