یک کارشناس انرژی تحلیل کرد
نفت ایران تشنه پول
یک کارشناس انرژی گفت: ما چندین سال است همواره به دنبال جذب سرمایه داخل هستیم اما تاکنون نتیجهای نداشته است، مگر اینکه به قدری برای سرمایهگذار داخلی جذابیت ایجاد شده و پرمنفعت شود که ورود کند.
یک کارشناس انرژی گفت: ما چندین سال است همواره به دنبال جذب سرمایه داخل هستیم اما تاکنون نتیجهای نداشته است، مگر اینکه به قدری برای سرمایهگذار داخلی جذابیت ایجاد شده و پرمنفعت شود که ورود کند. اما تاکنون قراردادها به نوعی نبوده که سود حاصله بیش از آن چیزی باشد که از سپردهگذاری در بانک به دست میآید. در نتیجه سرمایهگذار ریسک را تحمل نمیکند.
نرسی درباره چالش نبود سرمایه و آینده صنعت نفت کشور به ایلنا گفت: آنچه مسلم است، این است که صنعت نفت به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه برای توسعه نیاز دارد که این میزان سرمایه را در اختیار نداریم. او درباره امکان جذب پول از بازار سرمایه و منابع داخلی گفت: جذب سرمایه از بازار داخل تا حدی امکانپذیر است اما واقع امر این است که صنعت نفت برای توسعه و تولید و نگهداشت آن به رقم ۲۰۰ میلیارد دلار نیاز دارد. این رقم چیزی نیست که بتوان از منابع داخلی جذب کرد. بنابراین باید فضای بینالملل را به گونهای تغییر دهیم که شرکتهای بینالمللی در حوزه انرژی و سرمایهگذاران خارجی علاقهمند شوند در صنعت نفت و گاز ایران سرمایهگذاری کنند و با توجه به اینکه این شرکتها صاحب تکنولوژی هم هستند، از اینرو مشکلات سریعتر برطرف خواهد شد. این کارشناس حوزه انرژی گفت: تنها روزنهای که میتوان این صنعت را از شرایط کنونی و بدترشدن اوضاع نجات داد، جذب سرمایه از خارج از کشور است.
در غیر این صورت با تداوم همین روال و امیدبستن به سرمایههای داخلی، گشایشی ایجاد نمیشود و بنابراین راه به جایی نخواهیم برد. او تأکید کرد: صنعت نفت و گاز تنها صنعتی است که در صورت مهیابودن شرایط به لحاظ تعامل بینالمللی، برای سرمایهگذار خارجی جذاب است و حاضرند ورود کنند؛ زیرا پولی را که از سرمایهگذار داخلی به دست میآید فقط میتوان در بخش کوچکی از نفت به کار گرفت. پول و اعتبار دولت نیز باید برای درمان و آموزش به کار گرفته شود. پول نفت باید از جایی غیر از دولت و درواقع از منابع خارجی تأمین شود.